Косопад - тема 14

• 40 334
  • 773
  •   1
Отговори
# 270
И аз по веднъж в годината в продължение на месец получавам страшен косопад, имам чувството, че ми окапва половината коса. Ще ви следя, че надявам се да намеря някакво разрешение

# 271
Момичета и аз съм с Инсулинова резистентност. Откакто съм на диетата косата ми се сфльока. Стана много суха, направо си оредя, появи ми се и себорея. Ходих на дерматолог и той ми каза, че шампоана Прегаин е много добър за това състояние, но го няма в Б-я. Къпането на косата е с много топла вода, така винаги обичам. Дерматолога ми каза, да я къпя с хладка вода, да не толкова агресивно и да взема медицинска козметика. Какво ли не опитах. Селсун блу, Дюкре, Низорал, шампоан Здраве, Алпецин, с български шампоани още по-зле например на Билка. Нищо не помага-все си е така, суха, накъсана, като че ли някой ме е ръфал.
Добавки приемам една дузина. Вит. Б12 метилиран подезичен, вит. С, фолат, Омега 3, дегестивни храносмилателни ензими, селен, витамин Ц, Вигантол. На всеки два часа взимам някаква добавка, като се почне от сутринта.
Както ми каза ендото щитовидните хормони, инсулиновата резистентност и косопада са навързани.
Вече не знам какво да пия и да мажа косата. Сърби ме скалпа на главата. Пак трябва да се ходи на дерматолог явно.

# 272
  • София
Купих 2 опаковки Maxi-Hair, но не мога да ги пия получавам страхотно сърцебиене.Пробвах и да пия по 1 таблетка, пробвах и по 1 таблетка през ден и не става. Сега чета, че може да е от метиловата форма на Б12.Завещах ги на мъжа ми, той е много доволен Grinning
Първия лосион, който купих беше на Alterna Caviar Clinical Root and scalp stimulator , той пък ми докара страхотен пърхот със сърбеж, които изчезнаха след като го спрях.

Joss_, съчувствам ти за преживяното с миноксидила....аз също не бих преживяла психически това засилване на косопада..
Catcher , представих си цветно как някой ме оскубва...само това ми липсва, за да ми падне пердето Joy
dete2 при теб най-вероятно става въпрос за сезонен косопад.

Savichh изследвала ли си железен панел?Все по-често попадам на връзката между желязо, феритин и здравето на ЩЗ.
Аз също получих себорея, от една страна си мисля, че я получих от лосионите и ампулите, но е възможно и да е от засиления косопад.Но при мен нямаше сърбеж, а възпаление и болка плюс типичните образувания за себорея.
От месец и половина редувам Низорал и Юсерин с уреа, оплакванията ми изчезнаха на 99% сега усещам само съвсем леко изтръпване.

Последна редакция: чт, 06 дек 2018, 10:17 от S.Magnifica

# 273
Магнифика, Благодаря ти за отговора. Хемоглобина е даже 150. Пия B12 подезичен и фолат B9. На всеки два часа взимам някаква добавка. Чета, че косъма трябва да се хидратира, но как? Да не е сух скалпа, за да не се лющи.
Имам чувството, че колкото повече добавки приемам, положението не се подобрява.
Вече няколко месеца ги взимам, но ефект не виждам да има върху косата.
Момичета, едно време си спомням, че жените имаха лъскави, дълги и гъсти коси, но не са живяли в стресови ситуации, а и самата храна е била чиста, не е била пълна с хормони.

# 274
Хемоглобина се формира от няколко компонента един от тях е Б12, а ти го приемаш.Но самия Б12 сваля желязото.Така че е хубаво да се проследят нивата на желязо и феритин.

# 275
  • София
Хубаво е скалпа да се ексфолира и хидратира, и най-важното да се запази пх баланса.
Ползвала съм няколко пъти ексфолианта на Филип Кингсли, не съм особено впечатлена..сега чакам да се появи това, случайно го открих https://beautymall.bg/scalp-peeling-15-15-loreal-serioxyl/
За хидратация ползвам маска на https://www.zlatnaribka.com/mediceuticals/healthy-hair-solutions … ual-therapy-30-ml, обаче се оглеждам и за други защото не съм фен на Медисютикълс.
А за ph-то Юсерина с уреа и по-натам ще си взема и шампоана им PH5.
За себореята дерматолозите са ми изписвали Алпикорт Ф(не го ползвах заради естрогена и кортикостероида, които съдържа), Виши Деркос и Себомакс на Биотрейд, купих ги ,но също не съм ги ползвала.
Към Низорала се насочих защото пише, че помага при себорея и също така блокира андрогените в скалпа.
Изследвай желязо и феритин ако не си..писали сме едновременно с mmm_st Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 дек 2018, 11:51 от S.Magnifica

# 276
Изхабих една опаковка кетонал ( като низорал е) и мога да кажа, че ми се отразява много добре
Сърбежите спряха, намаля и косопада до нормални нива. Сега се мия с келуал дс, и съм в чуденка в дългосрочен план как да действам
Дъщеря ми пък приключи 3 месечен курс с лореал сериоксил denser hair, сега ползва шампоан и там някакъв лосион имаше- комплект в 3 стъпки, и почива от серума. И при нея се чудя какво да направя, вероятно пак ще вземем серума след 3 месеца. Пие и мултивитамини( макси хеър не й понесе)

# 277
Л-цистеин има и в таблетките на Биорга -  Екофан и Цистифан. В цистифан са в по-голяма концентрация.

Последна редакция: пт, 07 дек 2018, 10:39 от Bastet

# 278
Л-цистеин има и в таблетките на Биорга -  Екофан и Цистифан. В цинситфан са в по-голяма концентрация.

В България обаче не се шегуват с цените. Ето от две френски аптеки:
https://www.mon-pharmacien-conseil.com/capillaire-chute-de-cheve … ane&results=4
https://www.pharmashopdiscount.com/fr/complements-alimentaires/c … 20-comprimes.html

# 279
Магнифика и при мен Макси вече не действа добре, последния път(началото на лятото) се бях снабдила, запознах да пия и до седмица косопада ми се засили и имах страхотни сърбежи. Вече мога категорично да кажа че е от б12 в него. Наскоро картинката почти се повтори. Взех б12 нали понамаля покрай приема на желязо, та на 4,5 ден косопда ми се зАсили, сърбежи, уплаших се. Чудих се как дс неутрализирам действието му и взех б6. След 5,6 ден нещата се нормализираха, сърбежа почти изчезна, косопада намаля. Снощи направих грешката като слагах чесъна на косата, добавих и вдна таблетка б6, еми не беше добра идея. Разкапа се пак повече и днес съмвсем съм потисната и без настроение. За да се успокоя си поръчах кератин за пиене от iherb.Много ми е чувствителна косата към всико, хем знам че не трябва да налагам нищо по нея и пак допускам грешка☹

# 280
  • София
От паника и страх съм направила толкова грешки по отношение на косопада, че не ми се мисли...
Имах доста дълъг период, в който постоянно пробвах буквално каквото прочета и това не ми се отрази хич добре, нито на косата, нито на психиката.Сега съм ограничила максимално добавките и се чувствам много по-добре.
За Б12 изследванията ми показват, че съм в начален дефицит, но категорично няма да го приемам повече.
Имам си теория, че и той ще се оправи покрай пробиотика и лактоферина, като го изследвам по-натам ще видя дали съм била права.
♥ HAPPY ♥ пише, че Низорала (и шампоаните със същата активна съставка) може да се ползват в продължение на 3 месеца, а на някои места и повече.Обаче има хора, при които той също може да доведе до косопад, явно става въпрос за индивидуална поносимост или за нещо друго не знам, но трябва да го имаме предвид.Вече изхабих една опаковка, сега започвам втора , но постепенно ще разредя ползването му.
После ще продължа с Eucerin DermoCapillaire и/или Eucerin Dermo Capilliare pH5.

Последна редакция: чт, 06 дек 2018, 14:36 от S.Magnifica

# 281
Здравейте,
имам страшни проблеми и аз с моята коса.
Този косопад е ужасен. Навсякъде вече ставам за срам. Цялото ми легло, цялата ми възглавница е в косми.

# 282
  • Бургас
Да попитам и тук, майка ми преживя исхемичен инсулт преди 8 месеца и може би като страничен ефект от лекарствата, които пие има ужасно силен косопад, ако така продължава скоро няма почти никаква коса да остане. Дали има нещо, с което бихме могли да го овладеем поне до някаква по-поносима степен?
Едва ли има някой с точно такъв казус тук, но все пак предполагам има мнения, които биха могли да ми бъдат полезни.

# 283
Щом става дума за толкова силен косопад най-добре е да говорите с лекар.

# 284
  • София
Да попитам и тук, майка ми преживя исхемичен инсулт преди 8 месеца и може би като страничен ефект от лекарствата, които пие има ужасно силен косопад, ако така продължава скоро няма почти никаква коса да остане. Дали има нещо, с което бихме могли да го овладеем поне до някаква по-поносима степен?
Едва ли има някой с точно такъв казус тук, но все пак предполагам има мнения, които биха могли да ми бъдат полезни.
Може би трябва да смените лекарствата.

Общи условия

Активация на акаунт