Косопад - тема 14

• 40 340
  • 773
  •   1
Отговори
# 285
От моите кратки експерименти с чесъна засега наблюденията ми са, че прави косата по-витална, придава бясък и някак структурата изглежда по-здрава. Косата мирише след първото изкъпване, после миризмата избледнява. Открих, че намазване на косата с доматен сос/пюре преди миене с шампоан много добре неутрализира миризмата. Доматеният сос отлично се свързва с миризмата на чесън в косата и при отмиване, тази миризма пада с доматения сок. И получавате бонус блясък при това Simple Smile

# 286
Questar, интересна идея. Ще я пробвам при следващото намазване с чесън.

# 287
Аз не успях да разбера колко време е правилно да се стои намазана с чесъна. Имам предвид в комбинация на чесън със зехтин или масло от чесън.

# 288
  • ново
Аз не знам колко е правилно, но за мен е оптимално 2ч. Толкова съм стояла винаги намазана лично аз.

# 289
И аз стоя около 2ч. със зехтин и чесън!
Момичета,които ползвате ампулите на Керастаз,имате ли реално сгъстяване от тях?Виждам,че има и лосион на Керастаз,някой ползва ли го и има ли ефект?

Последна редакция: пн, 10 дек 2018, 11:20 от Happy2

# 290
Чесън съм търкала и на измита суха коса,нищо не ми е ставало, но не претендирам,че е правилно.

# 291
  • София
Добре за чесъна, но как се справяте с миризмата след това? Аз един единствен път опитах и после две седмици не можех да се отърва от миризмата въпреки многото измивания и парфюмирания...

# 292
Sharpy, какво ти е мнението за ампулите Еукапил? Как ти повлияват на косата?

# 293
  • София
Само веднъж съм се мазала с чесън, но го смесих с етерично масло от розмарин или мента беше. Еми, неутрализира се, ама яко удря в носа.

Като прокарате пръсти през косата и останат косми в ръката ви, докато прокарвате, усещате ли самото отскубване от корена? Аз не я дърпам, но въпреки това усещам и се замислих дали не я скубя достатъчно, а тя да е много слаба.

# 294
При прокарване на пръсти през косата, не усещам отскубване. Но това прокарване и винаги оставането на коси в ръката, яко ме тормози и стресира. Нямам прокраване, при което да няма косъм...

# 295
  • София
Никога не съм усещала отскубването, дори и по времето, в което скалпа ми беше толкова чувствителен, че усещах всеки повей и най-малкото докосване.
При мен има ъпдейт.
Както ми падаха по 200-250 косъма на ден, изведнъж станаха 100 и буквално на следващия ден 20.
Вече станаха 2 седмици през, които падат по 20-25 и 30-ина в дните с измиване, тези дни чакам мц и ще видя какво ще е положението.Продължавам да редувам Денсифик и Аминексил, но не вярвам да е от тях...изхабила съм по 5 ампули, мажа по половин ампула на ден.
Имам много нови растежи, тези които бяха миниатюризирани са изпадали и доколкото мога да видя с увеличителното огледало на тяхно място новите косички са със структурата и диаметъра на останалата ми коса.
Не знам на какво се дължи тази рязка промяна, колко време ще се задържи и ще се задържи ли въобще, все още съм под напрежение....
Добавките, които пия последните 2,5 месеца са Приорин, вит.Б6, вит.Ц, вит.Д, пробиотик и от месец Лактоферин.
Мисля си, че може би е от повишаването на нивата на Вит.Д, но не съм сигурна...лактоферина също не го изключвам.Ще пусна някои изследвания през януари.
Ако положението ми се задържи така ще ми трябват поне едни 6 месеца, за да се възстанови разреждането.

# 296
S.Magnifica, чудесна новина! Пу-пу!
Доколкото помня, май и покачване на феритина имаше от миналият месец.

Sharpy, какво ти е мнението за ампулите Еукапил? Как ти повлияват на косата?

Засега нямам промяна, затова нищо не казвам. Ползвала съм мисля 12 на брой. Малко се и плаша при "разтриването" в корените, че пада повече коса, ама казват, че трябва хубаво масажиране, за да проникне продукта.

# 297
Браво Магнифика, супер новина за теб! Дано и ние скоро се похвалим с добри резултати! И при мен положението горе долу е същото. Обаче направих др гаф. Взех  че се изкъпах със заместителя  на Низорал, ееее мн груба  грешка, предизвиках голямо падане на коса, и оттам последва голям рев от моястрана , сигурно бяха 300. Сега съм добре,но не знам какъв шампоан да си взема.
Какъв б6пиеш?- този който и аз започнах  не ми се отразява добре, имам главоболие и ми се замъглява зрението

# 298
  • София
sharpy, да миналия месец феритина ми беше 91.
На всички ампули пише да се втрива, но аз никога не съм го правила, защото не смея...това, което правя е като масаж на скалпа, но без да си отделям пръстите, забивам ги и местя скалпа без търкане по корените.Единственото втриване, което правя е докато я мия с шампоан.
Петя, ето това пия https://apteka.framar.bg/30046229/солгар-витамин-б6-табл-50-мг-100, после прочетох, че трябвало да бъде в тази форма http://ortobg.com/solgar-p5p-piridoksal-2-fosfat-50mg-tabletki-5 … 50mg-tabl-50.html, но не го купих.От 50мг нямам никакви странични реакции, при 100мг ми ставаше зле и ми пречеше на заспиването.
Тези дни гледах видео на една канадска трихоложка и тя каза, че трябва да се редуват няколко шампоана 2-3, защото само един не можел да обхване цялостно проблема...не знам и аз вече...взех си и един безсулфатен на Биодерма и сега го редувам с Низорала и Уреата.Тя също така съветва косата да се мие през ден.
За Низорала и производните му шапоани, бях писала по-напред, че при някои хора предизвикват косопад, в същото време ги промотират срещу косопад...пак проба-грешка за наша сметка.

# 299
  Момичета, на 3тия ден след почивката ми на 30 градуса, слънце и плаж косопадът спря напълно. В момента ми падат по няколко косъма на ден в сравнение с 5-6 на всяко минаване с пръсти орез косата и доста при къпане. Може наисрина да ми е било от стрес или да вдигам постепенно желязото.

Общи условия

Активация на акаунт