Косопад - тема 14

• 39 196
  • 773
  •   2
Отговори
# 735
А защо ви притеснява глюкозното натоварване за изследването. Някакви странични ефекти ли има?

Ендото ми каза, че няма нужда да ме натоварва. Каза ми, че щом на гладно е висок инсулина и на 60 и 120 мин. също ще е висок.
Не съм чула за странични ефекти, но момичетата които бяха писали в темата за IR споделяха, че се прави на 6 м. натоварването с глюкоза.

# 736
Просто е неприятно, за това.Не че ме е страх или има странични ефекти някакви.Искам да си пусна ден от работа, да е здраво детето и да вися 2 часа в лабораторията.

# 737
При нарушения в цикъла и възраст над 40 смятате ли, че трябва да се мине на хормонозаместителна терапия. И доколко има връзка с косопада.
Аз съм много раздвоена. Цикъл имам всеки месец с някакви дни разлика /през целия си живот съм била като часовник/ и за сега веднъж годишно ми се случва някаква аномалия, да не ми дойде напр.
Не съм изследвала хормони полови, ясно е че не са наред. И следва ли на всички в критическата да им оредява косата.

# 738
  • София
Пишат, че е нормално в критическата да настъпи някакво разреждане на косата поради спад на хормоните, но то се случва постепенно.Майка ми е на 70год, чак сега има леко разреждане, ако не ми беше обърнала внимание нямаше да забележа.
Аз съм на 41год, цикъла все още не ми е прескачал, но от няколко месеца се появиха смущения.Преди това ми е бил като часовник.Аз на своя глава реших да опитам с Витекс, не желая да приемам синтетични хормони защото съм фамилно обременена с рак на гърдата.

# 739
За тези,чиито косопад е предизвикан от проблеми с щитовидна жлеза,а и не само за тях.Скоро много възрастна лекарка ми сподели,че обливането на косата ,в края на измиването с вода,в която са добавени 4-5 капки йод,има ефект върху косопада.Нейните думи бяха ,че направо спира!

# 740
  • София
Савич, не чети за Кушинг. Само те е наплашил докторът. Това е сериозно заболяване, което с времето е смъртоносно и си личи, повярвай.
Ако надбъбречните не работят окей, може да имаш "умора", ама Кушинг не се поставя ей така. Дори с изследване на кортизола само не става, щото трябва да има хронично високи нива на кортизол с години. Дебелината е с тънки крайници и огромен корем. И други неща има, но ти дишай Hug

А възможно ли е при нормална кръвна захар да има проблеми при ИР? Защото аз редовно си изследвам кръвната захар и винаги е в норма, но никога не съм правила ИР, а имам високо ТСХ.
Да, и по мое скромно мнение тя е по- гадна. Защото ако си слабичка и имаш нормална кръвна захар, а инсулинът скача след глюкоза, по- трудно се овладява.

# 741
Савич, не чети за Кушинг. Само те е наплашил докторът. Това е сериозно заболяване, което с времето е смъртоносно и си личи, повярвай.
Ако надбъбречните не работят окей, може да имаш "умора", ама Кушинг не се поставя ей така. Дори с изследване на кортизола само не става, щото трябва да има хронично високи нива на кортизол с години. Дебелината е с тънки крайници и огромен корем. И други неща има, но ти дишай Hug

А възможно ли е при нормална кръвна захар да има проблеми при ИР? Защото аз редовно си изследвам кръвната захар и винаги е в норма, но никога не съм правила ИР, а имам високо ТСХ.
Да, и по мое скромно мнение тя е по- гадна. Защото ако си слабичка и имаш нормална кръвна захар, а инсулинът скача след глюкоза, по- трудно се овладява.
The Catcher in the Rye, благодаря ти Hug. Днес прочетох и се ужасих за Кушинг синдром. Обадих се на ендото за изследването. Няма Кушинг, а леко завишен AКТН хормон. Точно умора на надбъбречните жлези.

# 742
Здравейте, имах много сериозен проблем с косопада. Косата ми беве толкова рядка и рехава.....На ден събирах по цяла топка, космите бяха навсякъде. Сведох го до минимум със шампоана на ДЮКРЕ АНАФАЗ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД. Това, което помогна още повече обаче беше самото миене на косата. Започнах да я мия много по-старателно и да масажирам скалпа докато се къпя. Това не предизвиква растеж на нова , но определено спира капането на косата. Сега падат по не повече от 3-4 косъма като цяко, което мисля за напълно нормално. Надявам се да помогне и на вас. Relaxed

# 743
Ducray Creastim спрей и капсулите им анакапс

# 744
Попаднах на едно изречение, което не знам как да тълкувам: По-нисък холестерол, по ниски мъжки хормони. Какво общо има едното с другото? Ето това не съм изследвала, ти да видиш как съм пропуснала😄. Смятате ли наистина че имат връзка? Не намирам инфо за това.

# 745
Всички хормони се произвеждат от холестерол, той е градивният елемент на всеки хормон. Но корелацията не значи, че ако ти е нисък холестерола задължително ще имаш ниски мъжки хормони. Това е само един от факторите, който може да бъде преборен от други, по-силни. Аз когато имах тестостерон около 1ца и дхеаС около 16 (леко завишени), ЛДЛ (лошият) холестерол ми беше под границата, тоест прекалено нисък, което пак не е ок. ХДЛ ми беше леко под нормата, а естроген като на жена в менопауза. Постепенно ми се оправиха хормоните, но ЛДЛ винаги ми стои под границата или на границата. Всички лекари са в туш и даже ме питат винаги дали съм вегетарианка, а аз ям само мазни меса и много свинско.

Мога да кажа, че след като месец вече нямам и следа от косопада, съм излекувана! Като ъпдейт. Иначе ви следя.

# 746
Холестеролът не е хормон,не е градивен елемент на всеки хормон.Нещо бъркате .Това е липид,мастна субсанция,която се отделя от черния дроб.
Какво общо има с косопада?

# 747
  • София
Връзката не е правопропорционална и директна.
Високият холестерол обикновено се свързва с метаболитни проблеми, като най- често срещаният е ИР. Холестеролът се вдига от въглехидратки, не от мазнини, както едно време се мислеше. От там захар, инсулин и подобни циркулиращи неприятности водят до увеличение на мъжките хормони/андрогените.

Банана, ти с противозачатъчни ли вкара нещата в норма или с режим?

# 748
Това за холестерола можете да го прочетете в някой учебник, ако желаете. Има го даже и в уикипедия, ако потърсите ключови думи cholesterol and hormones. Не на последно място като бях на 14 един известен треньор в София ми обясняваше за връзката холестерол хормони и че хормоните се произвеждат само, когато има достатъчно холестерол. Че е липид, да. Хормоните се произвеждат с мазнини.

Аз казах как си оправих косопада. Не знам от какво ми е. Явно е било сезонно или от стрес, на 3тия ден след сватбата в Тайланд ми се оправи и нямах косми в четката, макс до 10 на ден да забележа. Може и от лактоферина, който ми предписа доктора, но едва ли, пих го прекалено малко. Иначе косопадът ми се ПОЯВИ от противозачатъчни както бях казала, имах просто прекалено ниско дозирани, защото ги ползвам само и единствено за контрацепция. Диеногест, гестагенът в моите хапчета е и със страничен ефект косопад. Освен това първите  3месеца имах почти постоянни кървене и зцапване, така че може и от това да е. Септември ги смених хапчетата с по-високо дозирани и явно благоприятни за мен. Докато действието на диеногест се изчисти и явно вдигна малко желязото, са минали точно около2-3 месеца-времето, нужно за възстановяване. Обмислях да ги спра когато бях най-отчаяна, защото никога не съм имала косопад досега, но след като спря тотално, не искам да ги спирам още. Като решиме да правиме бебе тази или другата година, здраве да е. :Д

Иначе за режима-пия хидролизиран колаген от септември, желязо от ноември май или октомври, лактоферин също, ям много месо и изобщо балансирано, рядко боклуци. Вдигнах доста протеините. Намалих млечните и имаше период, в който ядях по 5-6 портокала на ден. Мисля, че това ми помогна. Друго, което определено помогна е серумът на медисютикълс номинокс и фолиген шампоан, които ползвам от тогава насам. Нуминокс вече само веднъж седмично, че е прекалено силен.

# 749
  • София
Днес бях на фризьор, една педя замина, но се чувствам добре олекна ми някак ,а и изглежда доста по-плътна.
Разгледах се хубаво под лампите с бяла светлина и установих, че в момента имам 2 пъти повече коса в сравнение с миналата година по същото време.Фризьорката потвърди, че разреждането ми е с ширина 2 пръста от линията на бретона, сравни го с формата на диадема, за останалата коса каза, че не е мръднала.
Имам много нови растежи, ама много из цялата коса, но новата коса е почти изцяло побеляла...
В момента пак ми падат по 15-16 косъма, чакам да видя какво ще стане около и по време на цикъла..Grinning

Преди няколко дни попаднах на нов и интересен за мен факт, че Вит.Д, всъщност е хормон!
Холестерола има връзка с хормоните bananadana и The Catcher in the Rye, вече са обяснили.

Днес се зачудих дали не трябва да ползвам и дълбоко почистващ шампоан от време на време, заради мазането с ампули и лосиони Thinking вие как мислите?

Общи условия

Активация на акаунт