Косопад - тема 14

• 39 201
  • 773
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Снощи четох до сто часа. И стигнах до следните изводи.
Изтъняването, което е от години, вероятно се дължи на хормоните и желязото или си е андрогенна.
Косопадът, който ми се случва последния месец, може би не е от стреса, а от режима ми- кето. Отрязах въглехидратите заради много високи нива на инсулин. Почти всички на този режим имат косопад.
И сега съм в задънена улица. Хем не бива да ям нито зърнени, нито нишестени, хем косопад. Шах и мат.

# 46
Аз си получих пратката. Започвам ги тази вечер. Стискайте палци!

# 47
Не знам дали съм права, но според мен хормоните са определящи, защото при бременност косата става по-жизнена. Обаче как е положението при мъжете? Освен мезотерапии, четох, че има и филър против косопад, предполагам, че той действа на същия принцип.

# 48
Не изключвайте всички въглехидрати, защото щитовидната ще изреве.Аз съм с Хашимото и никога не съм изключвала на 100% въглехидратите, трябва да има някакво малко количество.И да от кето диетата косата направо умира и аз много съм чела за това.

Шарпи, ще чакаме да споделиш.

# 49
Шарпи,на каква цена ги взе да си сверя часовника с моите,които взех?

# 50
  • София
Снощи четох до сто часа. И стигнах до следните изводи.
Изтъняването, което е от години, вероятно се дължи на хормоните и желязото или си е андрогенна.
Косопадът, който ми се случва последния месец, може би не е от стреса, а от режима ми- кето. Отрязах въглехидратите заради много високи нива на инсулин. Почти всички на този режим имат косопад.
И сега съм в задънена улица. Хем не бива да ям нито зърнени, нито нишестени, хем косопад. Шах и мат.
Напълно възможно е да от режима, но пак е свързано със стрес.В никакъв случай не трябва да се изключват напълно въглехидратите.
Аз например съвсем умишлено съм добавила ориз, червено цвекло и сладки картофи, отделно са салатите.
През последните години много нашумя Кето режима и сега тепърва проговарят първите жертви, които в по-големия си процент са жени.За мен лично има много по-голям смисъл от периодичното гладуване, отколкото от тотално изключване на въглехидратите.С протеините също не трябва да се прекалява.
Всеки трябва да си намери златната среда според собствения организъм.Трудно е, отнема време, но усилията си заслужават.Ако не си попадала на dr.Jason Fung може да му хвърлиш един поглед, на мен много ми допада начина, по който обяснява.

sharpy, стискам здраво палци!и чакам със затаен дъх впечатленията ти.

# 51
Sharpy,имам предчувствие,че ще подействат ампулите.Smile

# 52
  • София
Знам за Фънг, да. Сега обмислям как да наглася нещата. За изтъняването- отделно ще видя какво да правя.
Шарпи, успех! Дано подействат Simple Smile

# 53
Днес забелязах в старта тема, че от посочените от вас хормони на мен ми липсва един, който не съм изследвала- 17 oh progesterone. Има ли смисъл да го пускам? Завишавал се заедно с дхеас, но може и да не е задължително, моя дехеас е по към долна граница. Да си давам ли парите изобщо?тъй като смятам да почвам да пия инозитол, дали ще окаже влияние на резултата? Как съм го пропуснала....незнам, обърках го с прогестерона май.

# 54
Шарпи,на каква цена ги взе да си сверя часовника с моите,които взех?
124лв.
Sharpy,имам предчувствие,че ще подействат ампулите.Smile
Дай, Боже!!!

Току-що се намазах с първата ампула. Миришат много странно, точно като лекарство. Нямат тези ароматизатори вътре като други ампули. Мазна е течността. Пише да се втрият много добре. Яко втривах и свалих бая косми Disappointed
Ох, дано помогнат!

# 55
Днес забелязах в старта тема, че от посочените от вас хормони на мен ми липсва един, който не съм изследвала- 17 oh progesterone. Има ли смисъл да го пускам? Завишавал се заедно с дхеас, но може и да не е задължително, моя дехеас е по към долна граница. Да си давам ли парите изобщо?тъй като смятам да почвам да пия инозитол, дали ще окаже влияние на резултата? Как съм го пропуснала....незнам, обърках го с прогестерона май.

След редица изследвания една лекарка се сети да ми пусне само този хормон, защото не беше изследван, но не можах да намеря лаборатория където да го правят. Само една намерих където пращали кръвта чак до Германия и след 10 дни излизал резултата. В крайна сметка се отказах и не го изследвах, а и не намерих много информация за него в нета. Дали съм постъпила правилно - не знам...

# 56
И тук се изследва хормона. В Бодимед а и почти навсякъде където проверих го изследват. Да не се бъркаш с дихидротестостерона, той се изследва в Германия и се чака.

# 57
  • София
Навсякъде го изследват. Около 20 лв е.
При завишен DHEA-S и липса на симптоми за поликистоза или завишени андрогени като цяло се пуска, за да се види състпянието на надбъбречната жлеза. От нея се отделя (заедно с част от DHEA-S).
Гледа се като индикатор за хиперплазия. Което е рядко явление, но води до косопад. И се блокира с кортикостероид.

# 58
Вече започвам да се замислям и за храната дали не е фактор, но съм малко скептична за това. Аз пък никога не съм изключвала въглехидратите, само където не понасям сладко и не ям сладко, но ориз, картофи, тестено всеки ден присъстват в менюто ми. Пак си пада косата.
А сезонният косопад есента кога трябва да спре според вас, момичета? Аз все още не знам какъв ми е косопадът. Ще изследвам желязо и феритин, но т.к. приемам Фитовал (съдържа и желязо, и B12) се чудя дали той няма да подведе резултатите?  Т.е. утре сутрин на гладно, без да съм взела Фитовала, може ли пак да повлияе подвеждащо на резултата. Бързам да направя тези изследвания, защото положението с косопада екстремно се влоши Sad

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 08:03 от Questar

# 59
Специално за Б12 трябва да имаш поне 2 седмици пауза между спиране на витамина и пускане на изследването, защото може да покаже нереален резултат. Това май важи за всички витамини и минерали. Трябва да има някаква пауза иначе резултатите няма да са реални.

Общи условия

Активация на акаунт