Косопад - тема 14

• 39 624
  • 773
  •   1
Отговори
# 105
Аз съм писала за екстракт от чесън от Биофетиш. Мажех го 3 пъти седмично и спях с него. Нямаше допълнителен косопад, като след маска с масла. На първия месец започна да никне коса на окапалото петно. Това беше последното което опитах и наистина ми помогна.

# 106
  • София
Мия я 2, макс 3 пъти на седмица. Както дойде. И както винаги досега. Само че вече не изглежда добре на 2-3 ден като преди.
Като най- малка до към 10-11 миех веднъж на седмица и беше страхотна, ама много много суха. После си остана само суха. Сега не че е мазна, но по- скоро нормална.

Имах един период след голямо изтощаване със силни бои, когато ми се късаше като ластик. Отрязах я с около 20см, боядисах я двойка, демек естестврния ми цвят началото на лятото и миех през ден, обливах с оцет във вода всеки път и за едно лято си стана дълга, хубава и здрава.

Та мисълта ми е, че неувредена в корена и фоликула коса както си искаш можеш да я миеш и няма да е щета, но на проблемна коса и 2 пъти на седмица, и всеки ден да я миеш, това няма да реши проблема.

# 107
За измиване на косата знам за 2 пъти седмично. Ако повече,  косата  започва по бързо да се омазнява , един вид премива се , а не е нужноХладката вода наистина е за предпочитане.
Към Магнифика: Спомена, че си пила Инозитол, та и на мен ми предстои от утре. В този си период каз че не ти е повлиял на косопада, а на друго оказала влияние- цикъл настроение, или или др

# 108
  • София
Не, по никакъв начин не ми повлия Инозитола, единствените добавки от които съм усетила нещо са Б6 и лактоферина.Въпреки това се чудя дали да не му дам още един шанс с увеличена доза с надеждата поне да ме успокои малко.

# 109
Като спомена b6, питах в няколко аптеки за ампулите ( на шарпи😁), едната аптекарката каза че никъде не могат да се намерят, спрени са от производство. В съседните ни страни може да ги има.

# 110
  • София
Аз онлайн ги намирах, но пише, че не могат да се поръчат онлайн, а на едно място- с рецепта. Но може и аптекарката да е права. Тия дни ще се разтърся, много съм упорита. Ако намеря, ще пращам, ако трябва.

Магнифика, инозитола в каква доза си го взимала?
За повлияване на андрогените дозата е около 2гр минимум. Някои взимат и по 4, аз не бих.

Аз започвам да взимам железцето от декември. Пък на лекар- след НГ. За 1 месец няма да прескоча нивата, като ги гледам какви са Laughing

# 111
Моят е Инозитол с Холин 250мг на Солгар. Това 2 гр не е ли много. Мисля да взимам по 1 таблетка, да се натрупа, пък ако помогне добре дошло. И друго, на всякакъде пише че повлиява само на тестостерона. А на мен ми се щеше андрогените като цяло.
Докато си рових за добавки из нета ми изскочи една....Propecin мисля беше. Съдържа не лоши неща и сао палмето в доста висока доза 1600мг. Поразрових се за мнения в чужди страници попаднах на коментари на мъже,които са я приемали 3,4 месеца и резултатът е бил плачевен. Не само че не им е помогнал,а влошил нещата в посока изтъняване и още оредяване. Изводъд какъв е: и на добавките да нямаш вяра. Дано по скоро се оправим че и те са нож с две остриета.

# 112
Чесънът го коментирахме надълго и нашироко съвсем скоро,върнете се да четете. Аз ампулите Еукапил ги купих в една малка аптека в провинцията,не вярвам да са спрени честно казано,но и аз няма да ги ползвам,ако някой има зор,ще му ги дам. При мен нещата доста се пооправиха,последните пъти ми пада нормално косата при миене и ресане и ми изглежда пак плътна и здрава.

# 113
sharpy доволна ли си от ампулите, имаш ли вече впечатления? А как точно избра да опиташ именно с тях?
На мен Ducray ми дадоха също.
Още не мога да дам отзиви, защото съм се мазала само 3 дни с тях. А как ги избрах ли? Срещнах няколко мнения из нета на жени със същия проблем, и че само това им е помогнало след всякакви други мазила. Аз също съм използвала всякакви мазила, от които на 95% са нямали ефект. Отделно има "гръмкото" описание - за оплешивяване. Дано да имат ефект ампулите.
Тези, които питат за чист сок от чесън за мазане, ги съветвам да не го правят. Задължително да е смесен с нещо друго. Ако не искате масла, добавете жълтък. Като се завие главата с найлон, започва доста да пари /писала съм няколко страници по назад/ и може да си докарате изгаряне на кожата. В никакъв случай не спете така. Час-два е достатъчно да се стои. Ако глават е намазана със скилидка, може да спите така, защото ефекта не е същия като сока, но с чист сок главата се "запалва". Дори и да изтърпите на "запалването" мисля, че може да се прецакат и без това компрометираните фоликули.
За миенето на косата - преди косопада я миех по 2 пъти седмично. С косопада я мия през ден, просто защото корените стават толкова мазни, че изглеждам като некъпана 2 седмици. Работя с хора и ме е срам да се появя в такъв вид. За миенето срещам противоречиви мнения от дерматолози. Едни казват - мийте я по-рядко, други казват мийте я по-често, защото днешния въздух е много, много по-мръсен и се натрупват гадни неща по скалпа.
Сега, откакто се мажа с Еукапила, не съм си мила косата 4 дни. Купих си една шапка за фасон и си я слагам в офиса. Не е зимна шапка да се чудят защо стоя с нея вътре, а точно за фасон. Да ми крие мазните корени поне. В листовката на Еукапила също пише да не се мие често косата, явно за да се натрупа лекарството. Пише и, че ако се намокри косата след мазане, не действа добре. Трябва да е напълно суха. Днес след работа ще си измия косата, да видим какво количество ще падне след 4 дни немиене.

# 114
Чесънът го коментирахме надълго и нашироко съвсем скоро,върнете се да четете. Аз ампулите Еукапил ги купих в една малка аптека в провинцията,не вярвам да са спрени честно казано,но и аз няма да ги ползвам,ако някой има зор,ще му ги дам. При мен нещата доста се пооправиха,последните пъти ми пада нормално косата при миене и ресане и ми изглежда пак плътна и здрава.
Не говорят за Еукапила, че е спрян, а за ампули витамин Б6.
И както по-рано съм ти казвала на теб - ти нямаш косопад. Ти имаш проблем с накъсване на косата.

# 115
  • София
Магнифика, инозитола в каква доза си го взимала?
За повлияване на андрогените дозата е около 2гр минимум. Някои взимат и по 4, аз не бих.
Едно хапче от 500мг, бих пробвала с 2 или 3 хапчета 1-1.5гр , но не повече.
Четох, че трябва да е мио-инозитол, този на Солгар май не е такъв.
Аз съм пила на Nature’s Way, а сега ако взимам ще е на Now и двата са мио.

При мен има затишие от 3 дни, както свалях по 200+ косъма на ден, изведнъж са 20-30, но не смея да се зарадвам, притеснявам се да не се окаже затишие пред буря...

# 116
Ех,Шарпи,мога да намеря разлика между накъсване и косопад,падаше с шепи по едно време,писала съм го сто пъти,при миене още повече. Падане от лятото до ноември надали се вмества в сезонния,не знам,но се радвам, че нещата вече влизат в норма, защото наистина много се стреснах,просто никога не ми е падала косата в такива количества,дори и след раждане. А този б6 след като е токсичен надали е оферта дългото му мазане,дори и да помага,дори и да го има по аптеките.

# 117
  • София
B6 може да е токсичен само при орален прием, и обикновено след спирането му оплакванията изчезват.
Не е токсичен при локално приложение върху скалпа.

# 118
Вярно на Солгар не е уточнено каква форма е, но ще ги пия де. Ако ги продължа може да взема от другите. Обаче тези грамове 1-2 много ми изглеждат. От моите трябва да вземам по 4-5 на ден, ще взема да се омая🤤 интересно ми е как ще подейства на естрогена, само на 1 място прочетох че уж увеличавал прогестерона но не ми вдъхна доверие информацията.

# 119
Ех,Шарпи,мога да намеря разлика между накъсване и косопад,падаше с шепи по едно време,писала съм го сто пъти,при миене още повече. Падане от лятото до ноември надали се вмества в сезонния,не знам,но се радвам, че нещата вече влизат в норма, защото наистина много се стреснах,просто никога не ми е падала косата в такива количества,дори и след раждане. А този б6 след като е токсичен надали е оферта дългото му мазане,дори и да помага,дори и да го има по аптеките.
Криси, с най-добри чувства ти казвам, че съм на 95% сигурна, че при теб косопада е от интервенциите ти по косата /визирам изрусяването/ И най-здравата грива да имаш, при продължително изрусяване, тя започва да капе. Знаем, че това е едно от най-големите изтезания за косата. Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт