Косопад - тема 14

• 39 221
  • 773
  •   1
Отговори
# 750
Аз отскоро забелязвам, че освен косопада започнаха да ми падат и много косъмчета от миглите. Sad Нямам идея за какво е признак вече това.

# 751
  • Близко съм
И аз го имам това с миглите.....

# 752
  • София
Щитовидна, телоген ефлувиум..
При тях падат мигли и вежди (дори за веждите казват, че е маркер за хашимото)

# 753
И на мен ми падат косъмчета от веждите, ама там си имам себорея, която се вижда с просто око, макар посл дерматоложка да се опита да ме убеди че нямам. Но да бъда честна, най мн ме притеснява това че падат малки косъмчета, още бебенца от косата. Изглеждат тънки слаби, също и малко по големи изтънели. Излизат ми пък бели( отдавна си ми имам колекция от бели коси) които са с добра дебелина, но колко са здрави времето ше покаже...
Магнифика как си с Витекса? Как се чувстваш? А на какво се дължи според теб това малко капане?
И аз до към средата на лятото като разглеждах косата разредена беше съвсем малко отпред сега обаче се усети по сериозно и вече навсякъде отпред😞.

# 754
  • София
Мота кога пък никога не е била хомогенна като структура. Не само отпред или отгоре, а цялата. Имам и по- плътни косми, които са жилави, имам и много тънички. Мислех си, че е нормално.

# 755
  • София
Петя, нямам идея на какво се дължи намаленото капане, ако не ми се беше разбишкал цикъла щях да мисля, че хормоните са започнали да се наместват.От покачването на Вит.Д ли е, от Дуфастона ли (макар че него съм го пила само веднъж за 10 дни).Не вярвам да е Лактоферина, него го пих скоро.Не знам.
Аз побелях буквално в последните 3-4 месеца, преди това имах по някой тук-там, ама сега са ми почти 50%...предполагам, че се дължи на стреса.Но няма да се боядисвам, обмислям евентуално кичури, но по-натам.

С Витекса съм добре, след 5 дни ще стане месец откакто го пия.Действа ми изключително успокояващо, а това е огромен плюс, тъй като бях на ръба на лудостта, а също така не усещам страничните ефекти, от които се оплакват някои жени.
На мен също ми падат бейби косъмчета, а също и някои към 5-6 сантиметра, но в 99% космите са дълги.

The Catcher in the Rye, моята коса също беше и все още е с различни на дебелина косми, някои са тънки като паяжина, а другите доста плътни...аз също съм мислила ,че е нормално, а то може и да си е нормално.
Но минитюаризираните няма как да ги сбърка човек, те са съвсем различни от която и да е нормална коса или поне при мен бяха такива едни сгърчени и обезцветени.Не ми трябваше ни камера, ни микроскоп, за да ги видя огледалото беше достатъчно.

# 756
А дуфастон кога пи? Колко време преди намалянето на падането? Питам, за да направя връзка дали ти е повлиял точно той. За Вит Д и аз не знам, масово има недостиг например в Скандинавските страни ама жените са си с коси.
При мен вече се убеждавам че е хормонално и но дали са женските или мъжките все още не знам, въпреки че хормоните са в ред. И този ПМС, който получих и той мисля е намесен. А  ПМС от какво точно се получава? Цял живот не съм имала таковс нещо сега и него ще си
влача, Витекса дали няма да ми помогне?и какви точно санстраничните ефекти? И на мен ми пада може би 1,2 на ден точно такива каквито ги описваш мн тънки и светли като бебешка дебелина- ето това не е добре.😒

# 757
  • София
Дуфастона го пих края на Август, напълно възможно е и той да е повлиял.
ПМС-а според мен е от проблем с Прогестерона, но пък при теб съотношението прогестерон-естроген излезна много добро.Витекса помага при ПМС, някои жени се оплакват от депресия, напълняване, кървене между циклите, удължаване на цикъла, също и болезнени гърди, явно не е било подходящо за тях.
Ето една статияhttps://www.larabriden.com/vitex-for-period-problems/

# 758
Моят косопад също рязко спря преди 2 седмици, а беше стигнал своя пик и бях в ужас. Аз пих Дуфастон 3 месеца по 10 дни, не знам дали е помогнал, защото нищо друго не съм правила, а и го пих по други причини. Този месец цикъла ми дойде за пръв път в живота ми на 28мия ден. Някъде тогава ми спря косопада, чак не мога да повярвам.

Виждам, че коментирате холестерола и мъжките хормони. Моят холестерол е над нормата, а тестостерона е леко под норма. Не приемам почти никакви мазнини и се изненадах като разбрах. Но въглехидрати приемам прекомерно много, почти не ям месо.

# 759
Холестерола, ама за лошия гоеорим нали..., наистина се влияе от карбс. Добрия холестерол е обаче също важен, за да контрира лошия- спорт, особено силов, мазни риби, омега 3 и като цяло балансирана диета с достатъчно мазнини и антиоксиданти го подобрява. Добрият холестерол директно влияе на хормоните.

Радвам се за подобрението ти!

# 760
  • София
*ioli* явно и при теб ще се окаже, че косопада е свързан с прогестерона.
Като се замислим е напълно логично жените да имаме по-голям проблем с естрогена и прогестереона, и не толкова с мъжките хормони.

Холестерола не влияе само на мъжките хормони.В тялото ни всичко е свързано и няма процес ,който да протича самостоятелно и независимо.
Cholesterol is the precursor of the five major classes of steroid hormones: progestagens, glucocorticoids, mineralocorticoids, androgens, and estrogens.

# 761
# 762
Име ли пробвал да оправи алопеция ареата с мравчена киселина ?

# 763
  • София
Мравчената киселина няма доказани във времето научни ефекти върху фоликулите. Simple Smile

# 764
Купих си на Солгар добавките за кожа, коса и нокти, но са много големи и твърди, някой да знае могат ли да се дъвчат?

Общи условия

Активация на акаунт