Отговори
# 90
Понякога трябва и малко градивна критика, не може само галене с перце, защото има много жени които сами са си виновни, но прецакват живота и на децата си. Айде към себе си си била безотговорна, ами това дете ? На 4 месеца, а семейството му е пред разпад. Кой е виновен, само бащата ли ?
Съгласна съм.Макар че е добре да се подбере момента за такава.
Предвид, че авторката е над 30 годишна, сама пише, че доста е била мачкана и преживяла, силно предполагам, че това предишно насилие е било пак от мъже....гаджета, роднини, родител.Няма значение всъщност, важен е факта, че тя сама "налита" все на насилници.Което се превръща в стереотипна схема.
Ако иска да си оправи живота и занапред да избягва подобни индивиди, ще трябва наистина сериозно да й се "набие канчето", за да мисли по 100 пъти занапред, преди да се нанесе при следващия мъж.
Защото иначе, все на такива "красавци" ще попада и налита.

# 91
Не знам как така лесно разсъждавате на какво попадат други жени. Ето аз например не съм попадала никога на мъж насилник от подобен тип. Тоест ако бях попаднала, щеше да е случайност и да го разкарам. Но ако вече имахме дете и той тогава се развихри, щях да съм в ситуацията на авторката. Някои мъже се преструват чудесно, докато уловят рибата на кукичката. Откъде сте убедени,че жените, попаднали на насилник, все на такива попадат и т.н. Не е закон Божи.

# 92
  • над кукувичето гнездо
Само дето той скоро ѝ е посегнал, а после я е изгонил. Сега приоритетно за нея е да спаси кожата и да си стъпи на краката. Критиката, и то градивната, е за по-късен етап.

# 93
Не знам как така лесно разсъждавате на какво попадат други жени. Ето аз например не съм попадала никога на мъж насилник от подобен тип. Тоест ако бях попаднала, щеше да е случайност и да го разкарам. Но ако вече имахме дете и той тогава се развихри, щях да съм в ситуацията на авторката. Някои мъже се преструват чудесно, докато уловят рибата на кукичката. Откъде сте убедени,че жените, попаднали на насилник, все на такива попадат и т.н. Не е закон Божи.
Тези жени-жертви не стоят с години, преди да паднат в капана. Обикновено бързат да увиснат на шията на мъжа, сакън да не го изпуснат, и нямат време да видят разни 'дреболии'. Примерно че той готви веднъж в месеца, но иска всеки ден манджа, или че пуска прахосмукачка само ако е съборил буркана с ориза, докато слугинята  е на работа.
Аз също смятам, че трябва да се понатрие канчето. Но в посока самодостатъчност, а не колко лоши хора има по света. Ако човек вярва как може да се справи съвсем сам, няма да се остави да го правят на боксова круша.

# 94
Прочети й пак постовете.....а настоящия е давал индикации, че не е наред още преди детето.

# 95
За някои жени може да е дори симпатично мъжът да я подканя да му сготви. Докато са двама и няма дете - леснина. Обаче изведнъж се оказва, че както хвали, ако има сготвено, така пък ако няма - агресира. А нормалното положение при разумни хора, когато няма време за готвене, е или ресторант, или поръчка, или сандвичи, или нещо там по средата. Тя може дори да е харесвала мъжкарската му стойка.

Въпросът е, че с такъв тип човек раздялата е трудна. Добре че детето е още малко бебе и той дори не осъзнава какво има - ако избяга сега, той може да не тръгне да си го гони. Особено както е момиче.

# 96
Да за съжаление. Вече се случи 2 пъти и то пред детето.

Е това вече е съвсем различно от просто караници кой какво да свърши. Тръгвай си при първа възможност, не си губи времето.

# 97
Прочети й пак постовете.....а настоящия е давал индикации, че не е наред още преди детето.

Абе, давал, ама тя не ги е видяла и да ги е видяла, не ги е взела под внимание. Нещата към днешна дата са такива, каквито са. Не е нужно да набиваме канчета, все едно нещо ще се промени назад.... Да си събира авторката багажа, акъла и детето и да отива при сестра си поне на първо време. Дано да е достатъчно силна, за да го направи. Този тип насилници имат "отровното влияние" да те накарат да мислиш, че си нищо без тях, психологическият тормоз е на високо ниво.

# 98

Абе, давал, ама тя не ги е видяла и да ги е видяла, не ги е взела под внимание. Нещата към днешна дата са такива, каквито са. Не е нужно да набиваме канчета, все едно нещо ще се промени назад....
Скрит текст:
Да си събира авторката багажа, акъла и детето и да отива при сестра си поне на първо време. Дано да е достатъчно силна, за да го направи. Този тип насилници имат "отровното влияние" да те накарат да мислиш, че си нищо без тях, психологическият тормоз е на високо ниво.
По-важно е нещо да се промени занапред....ако авторката иска добър и спокоен живот и за себе си, и за детето си.
Миналото няма как да върне, но дано си е взела вече поука от грешките и занапред да не седи при мъже, които я възприемат като слугинята на века.

# 99
  • Варна
Вие пък къде други мъже намесихте, тя трябва първо от тоя кретен да се отърве, а аз бас хващам, че той ще опита да я върне обратно и почти съм сигурна, че тя ще върже.

# 100
Този мъж не е станал насилник изведнъж. Въпреки това детето е дълго чакано...Че трябва да бяга авторката е ясно. Ама по - нататък как ще се справи със новите предизвикателства не ми е ясно. Защото тя към момента не може да се справи с едно здраво 4 месечно бебе и някакво домакинство.

# 101
Въпреки това детето е дълго чакано...
Колко да е дълго? Аз съм на 32, съзнателно мисля как ще гледам бебенца от поне 12годишна. 20 години са си бая чакане 😁 а колко още предстоят - не знам.
Има жени, от детската градина чакат да станат майки.

# 102
Този мъж не е станал насилник изведнъж. Въпреки това детето е дълго чакано...Че трябва да бяга авторката е ясно. Ама по - нататък как ще се справи със новите предизвикателства не ми е ясно. Защото тя към момента не може да се справи с едно здраво 4 месечно бебе и някакво домакинство.

Нейната работа в момента е да е майка, затова не може да се справи с "някакво домакинство". В крайна сметка мъжът е баща, който също живее в тази къща. Или да се занимава с бебето, докато тя готви, или той да вземе да готви. Да не му е длъжен някой!?!!! #Cussing out

# 103
  • Варна
Авторката не пише, дано е събрала багажа и да се е махнала благополучно с детето. Щом взима майчински и успява да печели нещо с работа от вкъщи, значи ще се справи.

# 104
Всъщност тя "не се справя" само в очите на мъжа си. Той явно е изискващ и властен, което не означава, че тя наистина не се справя. Ето последната случка е, че не е успяла да сготви. Кой е казал, че трябва всеки ден да има готвено вкъщи, особено с 4 месечно бебе? Ако няма манджичка, ще си направят сандвичи или вземат отвън. Но господинът явно иска всяка вечер да го чака топла манджа, да е лъснато и изпрано и бебето да кротува. Тук проблемът не е у авторката, а у него. Също така стана ясно, че тя гледа бебе, домакинства и работи от вкъщи, а той.. си седи вкъщи по цял ден и не стана ясно точно какво прави, освен че дава нареждания и разглобява бебешки шезлонги...

Общи условия

Активация на акаунт