Отговори
# 330
  • София
АбсурТ
http://www.bg-mamma.com/?topic=1077468.30
пост 34 и 36, щом толкова не можеш да отделиш от ценното си време, което така самоотвержено ни предоставяш за акъл как да станем изрядни и послушни.
Въпреки, че такива "изисквания" сами по себе си са вече психо-тормоз. Нали са двойка, щом единият има трудности, редно е другия да му помогне, не да тропа и вика с изискванията си. И аз изисквам остров в тропиците, ама не могат да ми го осигурят.

Благодаря ти, аз вече отделих от времето си и прочетох.
Но, явно и ти не си прочела другите факти- тя е приела начина на разпределяне на задълженията и така са си живели в мир и любов 7 години. Когато се ражда детето, той почва да прави нещо, което никога в живота си не е правил и което твърдо вярва, че не е негово задължение, само за да ѝ помогне и да разбере тя, че 2 дини под една мишница могат да се носят. Но, тя просто не поема- седи 24/7 с детето в ръце или до креватчето, когато спи.

За другото- съжалявам, ама ти ако 7 години обясняваш как не ти трябва остров в тропиците, как не понасяш тропиците, а си ти харесва в Сурсулево, а на осмата тропваш с краче и искаш да ти купят билета и да ти го обзаведат- острова с летище, че да кацнете, няма как да ти се получи.

# 331
Ама свекървата се е справяла с чистене , готвене и дондуркане на бебе. Е, не по стандартите на Маги.

# 332
  • France
Да цитирам един педо-психиатър - сънят на малкото бебе зависи най-вече от неговия темперамент. Дали успява между две фази на съня да остане спокойно, или напротив се страхува на ново да потъне в необятното. И тогава реве.
И понеже бебетата са истински емоционални гъби, най-вероятно то е усетило инстинктивно, че около него не е сигурно, че майка му се страхува. И затова да е толкова неспокойно.

# 333
Забелязах как свекървите, или бъдещи такива удобно пропуснаха шамарите, съвсем заобиколно се произнесоха"сама си е виновна", държала собственото си дете на ръце, ти да видиш, вместо да отглеждат тяхното.Нищо няма да се промени по повод домашното насилие скоро, много тъжно.

# 334
Ама свекървата се е справяла с чистене , готвене и дондуркане на бебе. Е, не по стандартите на Маги.

На мен това ми направи впечатление. Наистина малтретиран, изтормозен и смазн от умора човек дали ще има време и желание да обикаля като... свекърва и да намира кусури на домакинстването от друг? Синът няколко години не е намирал кусури на свършеното майката като е помагала, че и след това, т.е просто си иска яйцата човекът, не е някакъв предтекст за тормоз, че да не може да му се угоди, обаче снахата се изживява като домакинско наци.

# 335
Абе авторката дори наистина да е най-голямата мързелана пак мъжът й няма право да я плаши или удря. Толкоз. Ако ще да е мързелива една жена, проста, зла. ако ще да кръшка, нормалния мъж може да се раздели с нея, но няма да я бие. Това е разликата между насилниците и нормалните мъже.

# 336
Много неприятна тема стана, ще погледна дали е възможно да не получавам известия дори след като съм писала в нея. Пишете си тук, свахите, давайте пример със себе си какви оправни булки сте били, аз не виждам смисъл да споря с радиото.
Още мнооого път има да се извърви да стигнем самочувствието на англичанките като съвременни жени.

# 337
  • Насред хаоса
А, стигна се до обичайното - не е виновен упражняващият насилие, виновен е този, който го търпи. А минава ли ви през ума, че ако беше толкова лесно за усещане и за бягство, нямаше да има толкова хора, попаднали в такъв капан? Сума материали има по въпроса, представени от криминални психолози и други специалисти, как точно действат такива като този и защо партньорките им не могат да се усетят  и измъкнат навреме. Ама няма кой да чете, те предразсъдъците и стереотипите са най-точни - тя е виновна и толкоз.
При всички случаи държанието й трябва да се промени, но не в посока опити да се прави на подлога още повече - това само ще го мотивира да увеличи тормоза, защото за него това е основното, за да се чувства мъж. А що се отнася до това, как щяла да се справя - не мислете жените за толкова некадърни и неспособни, че да бъде оправдано оставането при насилник и тормозератор. Голяма файда от фукльо, който с нищо не е от помощ, щото било излагация за него, ама пък за сметка на това създава напрежение и среда на насилие.

# 338
  • France
Забелязах как свекървите, или бъдещи такива удобно пропуснаха шамарите, съвсем заобиколно се произнесоха"сама си е виновна", държала собственото си дете на ръце, ти да видиш, вместо да отглеждат тяхното.Нищо няма да се промени по повод домашното насилие скоро, много тъжно.
Най-вероятно си знаят стоката и от сега набират инерция да си оневиняват "яйцето". Joy

Много неприятна тема стана, ще погледна дали е възможно да не получавам известия дори след като съм писала в нея. Пишете си тук, свахите, давайте пример със себе си какви оправни булки сте били, аз не виждам смисъл да споря с радиото.
Още мнооого път има да се извърви да стигнем самочувствието на англичанките като съвременни жени.
Мамма има пусната тема по въпроса. И аз ще проверя.

# 339
Мъжемразието ви пречи да сте достатъчно обективни. Пак повтарям, жената яде бой и не пита къде да потърси помощ или как да се разведе, а иска съвет как да оправи положението. Тя самата е допуснала това отношение от мъжа си, дали от липса на самочувствие или по друга причина, тя също е виновна за положението. Набиите и канчето добре, защото може да има млади жени които са тръгнали по този път, да знаят че сами ще са си виновни, защото сами са влезли в устата на лъва. Като ги оправдавате , те винаги ще търсят вината извън себе си и ще допускат такива грешки.

# 340
Абе толкова ли е трудно да допуснете, че добър манипулатор може да се прикрива в началото какъв е?

# 341
Мъжемразието ви пречи да сте достатъчно обективни. Пак повтарям, жената яде бой и не пита къде да потърси помощ или как да се разведе, а иска съвет как да оправи положението. Тя самата е допуснала това отношение от мъжа си, дали от липса на самочувствие или по друга причина, тя също е виновна за положението. Набиите и канчето добре, защото може да има млади жени които са тръгнали по този път, да знаят че сами ще са си виновни, защото сами са влезли в устата на лъва. Като ги оправдавате , те винаги ще търсят вината извън себе си и ще допускат такива грешки.

Ти у ред ли си??! Да не си от този тип мъже?

Супер грозна посока е взела темата.

Написах одеве, ама не ми отговори никой - Ако беше вашата дъщеря, дали щеше сама да си е виновна и да сте съгласни с положението?!?

ПС: И, не, не мразим мъжете. Искаме уважение от тях. Така, както ходим на работа наравно с мъжете, така и те трябва да поемат от домакинските задължения. Ако не им е добре, да изкарват по 10 хил. на месец, жената да си е домакиня, стига да иска такъв начин на живот. Ако пък не иска, наема се домашна помощница.

# 342
Абе толкова ли е трудно да допуснете, че добър манипулатор може да се прикрива в началото какъв е?

Жена, която не е преминала през подобен ад няма как да разбере.

# 343
Да, допускаме го, даже съм ставала и свидетел, също така и на моята глава е било в периода 18-20г с един ревнив ненормалник.
Истината е, че масово жените си търпят, по-скоро ще поискат съвет как да оправят положението, пред това директно да напуснат долната измет.
Какво да им кажа на такива? Ами ок, да си търпят обидите и боя, щом им харесва. Не оправдавам такива мъже, но ми е трудно да съжаля и жени, които въпреки, че са наясно какъв е този човек, тормозят ги всеки ден, бият ги, те си продължават да стоят там.

Някой носи отговорност за нас до 18г. След това отговорността да се пазим и мислим е изцяло наша.

# 344
  • Насред хаоса

Стига се надценявайте с тази омраза - тя ви е на устата винаги, когато се посочат неща, които не ви изнасят. По тая логика и всички онези специалисти, сред тях много мъже, които години наред са изучавали и описвали поведението на подобни мъже, също мразят мъжете. В техните материали също пише защо и как се стига дотук. Някои жени се усещат още в началото и късат, много други не могат и вина за това има сбърканото стереотипно възпитание в семейството, в което са израсли. Както и обичайното обществено разбиране, че жената е виновна за всичко. Единственото, за което бих могла да й набия канчето, е това, че изобщо е сметнала за нещо нормално неговите лиготии и превземки от самото начало и е приела начина на семейство и живот, който той е наложил. Но аз съм възпитана по друг начин и на момента бих скочила срещу това, понеже не го приемам за нормално, докато при нея може да не е било така.

Общи условия

Активация на акаунт