Отговори
# 360
По моите наблюдения тук има много майки, които слугуват на синовете си, даже някои искат бъдещата снаха също да го прави. Той, миличния, да бъде гледан като писано яйце, да не пипне нищо вкъщи. Майката на моя е точно обратната ситуация - товари го с всичко възможно, докато не съм го взела аз, да знае как се разпределят задължения и как жената не трябва да му ходи след задните части, да може да върши домакинските задължения и мъжката работа вкъщи без да се оплаква. Добре се справя жената. Майка ми прави същото с брат ми. Възпитанието е много важно и това какъв пример е видял от бащата, колкото и да не ви се вярва. Ако едно нещо е само говорено, а вкъщи се прави точно обратното, не давате добър пример на децата си. Ако бащата е бил в ситуацията на авторката, детето (син или дъщеря респективно) ще видят примера и ще подръжават точно на него, а в България манталитетът е следния - жената готви, чисти, деца гледа, работи, а мъжа - само на работа ходи и това е достатъчно, нали това правел. Всичко друго му е простено като ходи на работа. Даже и кофти държанието.

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 16:37 от VintageBeauty

# 361
  • Най-красивата страна
Преди години имах конфликт с една майка на детската площадка.
Дъщеря ми се люлее с още едно момиченце на люлките.
Идва  майка с момченце и ги моли да слязат.Обаче те двете отказват.
И майката каза,,Ама вие сте момиченца,трябва да се научите да отстъпвате.,,......

Всичко започва от там....

# 362
Ама и майката е момиченце, не трябва ли и тя да отстъпи на децата да се люлеят и да изчака малко, докато дойде нейния ред?
П.С След това бих обяснила на детето си, че жена не трябва да отстъпва, защото е жена и това е тъпичка причина за отстъпване.

# 363
  • Пловдив
И майката каза,,Ама вие сте момиченца,трябва да се научите да отстъпвате.,,......

Интересен казус. Първоначално го прочетох "Вие сте момченца и трябва да се научите да отстъпвате", обаче съветът към момиченца направо е в услуга на ориенталския свят.

# 364

Интересен казус. Първоначално го прочетох "Вие сте момченца и трябва да се научите да отстъпвате", обаче съветът към момиченца направо е в услуга на ориенталския свят.

Това показва много за майката. И тя се подчинява на мъжа си и учи дъщеря си на същото.

# 365
  • София

Още повече - седем години тя е готвила и слугувала редовно, нали така го е научила изрода.

Ми, не, не го е научила тя- той не е малко дете, че да го учии!
Тя го е "взела" такъв! И това ѝ е харесвало, за да го направи.
Или поне не ѝ е пречило- 7 годиини тя е била ОК с това.

Реално погледнато, след тези 7 години, тя е нарушила "договора", той е приел нарушението и е престъпил разбиранията си, че това не е негова работа. Т.е., опитал се е да се промени- тепърва на 40 години.
И е почнал да готви и чисти.
Само че, тя не се е усетила, че трябва да го подкрепи в начинанието, вместо да абдикира, залепена за кошчето.

# 366
  • Пловдив
По-скоро му е станало досадно от "5 готвения" и е видял че му е трудно. За мен мъж, който ще изгони жена си с детето по тази причина, и няма да им остави бебешките принадлежности и дрешки - пред зима, е пълен изрод.

Той няма ли акъл да разбере, че едно дете трябва да се гледа, че като се ражда дете, се ражда и родител, който може по-бавно да се адаптира към новите изисквания, но първите месеци детето е на 1-во място пред чистенето и редовно поднесената манджа? Не може ли да си изпържи две яйца, да си направи салата, да метне едно пиле в плик да опече, да купи от магазина? Щото майка му го е научила да му сдъвква храната.

# 367
  • Насред хаоса
Не може ли да си изпържи две яйца, да си направи салата, да метне едно пиле в плик да опече, да купи от магазина?
Пък ти, нали му отиде достойнството на мъж на кино. Само дето още не знае, че не е мъж, ама се научил да се репчи.
Истината за възпитанието и манталитета на бг мачото:
Скрит текст:

# 368
Не бих нарекла някой "изрод", без да съм чула и неговата версия. Всяка монета има две страни. Така и не разбрах в какво се изразява агресията на "изрода".
По моите наблюдения тук има много майки, които слугуват на синовете си, даже някои искат бъдещата снаха също да го прави. Той, миличния, да бъде гледан като писано яйце, да не пипне нищо вкъщи. Майката на моя е точно обратната ситуация - товари го с всичко възможно, докато не съм го взела аз, да знае как се разпределят задължения и как жената не трябва да му ходи след задните части, да може да върши домакинските задължения и мъжката работа вкъщи без да се оплаква. Добре се справя жената. Майка ми прави същото с брат ми. Възпитанието е много важно и това какъв пример е видял от бащата, колкото и да не ви се вярва. Ако едно нещо е само говорено, а вкъщи се прави точно обратното, не давате добър пример на децата си.

Аз съм майка, която "слугува" на децата си. Бих го нерекла грижа по-скоро. Правя го с удоволствие, защото си давам сметка как времето лети и имаме само "18 летА с децата си". Искам да ги обгрижвам и обичам колкото ми е възможно повече.  Това обаче не е възпитало сина ми да е "мамино синче". Той ми отвръща със същото. Помага ми; Носи багажи, покупки, мебели; разкарва сестрите си като такси насам натам, когато аз нямам възможност; обажда ми се просто да ме чуе как съм или да ми каже " обичам те". Работи от 16 годишен на няколко места и никога на ми е казал " мамо дай 20 кинта".  Бях изумена, когато веднъж го видях да вързва обувките на приятелката си и даже се издразних и му направих забележка, а той ме попита защо така гледам на това. Той не го смята за унижение, а го прави, защото му харесва да се грижи за нея. Доста мислих над думите му след това и си дадох сметка, че децата ме учат на много повече отколкото аз тях. Както казах и преди, ако всеки прави нещата с удоволствие, а не мери кой какво трябва да прави и кое чие "задължение" е, ще живеем много по-леко! Това, разбира се, трябва да е двустранно.

absurT, съгласна съм с теб. Не мисля, че хората се променят, а просто идва един ден в който това, с което сме живяли амнайсе години, вече не ни е угодно. В което няма нищо лошо. И аз взех навремето мъж, ценител на женската красота и нямам право след 20 години да му се сърдя, че ми е изневерил. Пак много е стискал човека. 😂

# 369
  • Насред хаоса
Само че в конкретния случай се мери, и от него към нея. И не са единствените, което е резултат от възпитанието и манталитета. Той научен, че е нещо повече от жените, та да не се излага да върши женска работа, тя научена, че това е в реда на нещата. И като дойде детето и не може да се продължава по тоя начин, ей ти проблеми, че и тормоз.

# 370
  • Най-красивата страна
Всеки човек би трябвало да има някакви елементарни умения да си приготви топла храна.Поне яйца да изпържи или пиле да свари.
И не знам защо някои хора считат готвенето  за женска работа.
Най-добрите готвачи в света са мъже.

# 371
  • Пловдив
Така и не разбрах в какво се изразява агресията на "изрода".

Ами Mom , на запитването дали се проявява агресия авторката е отговорила "Да за съжаление. Вече се случи 2 пъти и то пред детето. ", което не казва че е посегнал, но най-малкото е направил скандал и е крещял при детето.

А това да изискваш всяка вечер манджата да ти е доставена и да правиш проблем и скандал, ако партньорът ти не смогва, си е чиста агресия.

Да изпратиш през вратата навън жена си с детето без дрехите на детето понеже той ги бил купил, ако е вярно, това е изродено!

# 372
  • София
По-скоро му е станало досадно от "5 готвения" и е видял че му е трудно. За мен мъж, който ще изгони жена си с детето по тази причина, и няма да им остави бебешките принадлежности и дрешки - пред зима, е пълен изрод.

Той няма ли акъл да разбере, че едно дете трябва да се гледа, че като се ражда дете, се ражда и родител, който може по-бавно да се адаптира към новите изисквания, но първите месеци детето е на 1-во място пред чистенето и редовно поднесената манджа? Не може ли да си изпържи две яйца, да си направи салата, да метне едно пиле в плик да опече, да купи от магазина? Щото майка му го е научила да му сдъвква храната.

За ме, за теб, не е важно- тук говорим за нейния мъж, когото тя си е избрала такъв и приела за нормално да е така възпитан и научен.
И не ѝ е пречило да върши 7 години домакинската работа, щото така ѝ е харесвало.
Нито той, нито майка му, с която авторката е живяла 3 години в една къща, не са крили какво е виждането им за ролята на жената и мъжа в семейството.
И да, оказва се, че той има достатъчно акъл, за да разбере, че трябва да си пречупи виждането и да почне да готви и чисти.
Само че, не е успял да го направи дотолкова, че да приеме за нормално да работи от вкъщи, да прави всичко вкъщи и да се кефи, че има бебе със залепена за него цица, а няма съзнателно човешко същество насреща си с което да осъществи човешка комуникация.
За съжаление, агресията се отключва не от въздуха- този човек не е бил агресор през тези 7 години, в които са заедно.
Което не го извинява, разбира се, ако наистина ѝ е посегнал.

# 373
  • София
Боже, една тема в която съм предимно съгласна с Абсурт. Накъде отива света?

Всички удобно изпускате, че не тя е напуснала насилника, а той я е изхвърлил.
Не разбрах при своята сестра ли живее или при неговата, ама все тая.
Та това е жена, залепена като гербова марка за детето си, без доходи, в момента на чужда територия и чужд гръблежаща.

Какви са вариантите оттук нататък?
1. Сестрата и писва да отглежда чужда жена и чуждо бебе и настава същата драма с готвенето и чистенето,авторката отново е на улицата.
2. Авторката е и без редства, тъй като няма как да работи с дете на ръце, нали.
3. Мъжа доволно потрива ръце, след месец два си я прибира и и нашоква канчето вече с нейно разрешение, защото друг избор тя няма.

или

1. Жената най-накрая се взима в ръце, стяга се и започва да си оправя живота, включвайки и организиране на ревливото ежедневие, защото просто друг физически избор няма.

Кое мислите, че е по-вероятно да се случи.
И дали авторката вече не си е вкъщи, при шамарещия, и затова засрамени и предвидливо неси е затрила профила.

Дай боже да не е така, ама надали.

# 374
  • Най-красивата страна

Да изпратиш през вратата навън жена си с детето без дрехите на детето понеже той ги бил купил, ако е вярно, това е изродено!
[/quot

Изгонил е жена си нарочно.Очаквал е тя да започне да му се моли .Ако тя сега се върне при него,той ще я мачка още повече.

Общи условия

Активация на акаунт