Против акне/пъпки по лицето 8

• 97 511
  • 799
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, бихте ли споделили какви кръвни изследвания се правят при наличието на акне /силно изразено/ ?

Полови хормони, хормони на щитовидната, кортизол и тест за стафилококи. Ако можеш да си позволиш   тест за хранителна непоносимост(скъп е,около 150-200 лв). За друго не се сещам.

# 121
  • САЩ

На 32г. съм, винаги съм имала проблемна кожа, от няколко години обаче ми се появяват ужасни пъпки по челюстта
И аз съм така, брадичката ми е най-проблемна. Казват че пъпки в тази зона идват от хормонални проблеми, а и моите хормони са ок. Тези дни ще ми дойде и ми избиха три болезнени пъпки там. Пробвала ли си да изключиш мляко и млечни продукти? Аз също мисля да си направя тест за непоносимост към храни. Една приятелка в София си беше правила тест с косъм от косата си и резултатите и бяха доста интересни. Мисля че каза че към 100лв е платила. Не знам доколко са надеждни този вид тестове но според мен си заслужава да се опита.

# 122
Не съм правила теста с храните, ърябва да го проуча първо, че имаше май различни ... това, което ми казаха, обаче - отчита ти храните и е верен за 6 месеца напред, т.е. след 6 месеца трябва пак.
Сега съм намалила значително млечните и захарта - много е трудно, ама търпя
Grinning лошото е, че започнаха да излизат пъпки с пълна сила Grinning може да се изчиствам, знае ли човек вече ...

# 123
Боря се с акне от пет години. Пила съм антибиотик, мазала съм се с биодерма, акникеър, епидуо гел, бензоид пероксид, с някакво китайско с много куркума, заради което боядисах цялото си спално бельо. Най-доволна съм от епидуо гела и бензоид пероксида. От месец Май 2018 спрях месото, млечните и пшеницата. През август върнах месото в менюто си. Правих си изследване за непоносимост към глутен и млечни- не съм алергична. Но след като прекратих приема на млечни и пшеница, лицето ми се изчисти. Миналата седмица обаче, се изпуснах. Ядох торта, чийзкейк, таратор, сирене, бонбони, пих газирани напитки. В момента имам 5 пъпки на лицето.
Съвета ми е, спрете млечните, съвсем изобщо! Преди да прекратя приема на млечни, всеки ден ядях сандвичи с кашкавал, с години. Тъжно ми е само за таратора, защото много го обичам Simple Smile.

# 124
Аз също имам пъпки, които ми излизат само в областта на брадичката - подкожни, болезнени и ужасни...
Дерматолога ми беше изписал някакъв антибиотик - не помня какъв, който пих 2 месеца и въобще не се повлияях и го спрях.

От 2 месеца започнах да пия бирена мая с витамин Б12 и имам значително подобрение, т.е много по-рядко започнаха да ми излизат. Не консумирам почти никакви млечни продукти по принцип, дълго време мога да издържа без сладко, шоколад почти не консумирам. Пуснах си и хормони и те са в нормите.

Сестра ми е с тежка форма на акне на гърба, след всички лечения които и приложиха в чужбина /не живее в Бг/ сега е започнала лечение с лекарство съдържащо изотретиноин, каза че кожата и била блестяща и се е повлияла невероятно добре. Това лекарство обаче крие доста рискове и тя самата каза, че всеки месец и пускат кръвни изследвания.
Изписали са и някакъв крем Epiduo Forte, който явно е аналогичен на дискутираният и тук.

Аналог на бг пазар е Роакутан,  от него отзивите са доста положителни. Но той е за тежки форми на акне и трябва да се внимава, особенно ако имате намерение да забременявате.

# 125
С какво замествате млечните храни? Аз си купих сирене тофу и мляко от ориз, бадемово мляко и т.н. Кашкавалът и киселото мляко, обаче, ми липсват доста Grinning

# 126
Аз с нищо не замествам млякото. Не изпитвам нужда от него... освен докато не се натъпча неочаквано Simple Smile)).

# 127
С какво замествате млечните храни? Аз си купих сирене тофу и мляко от ориз, бадемово мляко и т.н. Кашкавалът и киселото мляко, обаче, ми липсват доста Grinning

Кашкавалът може да го заместиш с хранителна мая.

Аз от доста време съм спряла всички млечни продукти и със сигурност ми е доста по-добре така Simple Smile

# 128
И аз млечни, месо и въглехидрати.

# 129
Здравейте
Купих си това кремче

На листовката пише,че не трябва да се използват скрабове за лице,аз аз по принцип използвам пшенични трици против черни точки 1-2 пъти в седмицата.
Знаете ли защо не трябва да се използват,и с какво евентуално да заменя ексфолиантите?

# 130
  • Бургас
Може би защото със скрабовете кожата се раздразва, а някои от веществата в този крем може би не е желателно да се прилагат при раздразнения. Този крем освен витамин С, което е дабре, разчита основно на съставки блокиращи меланина. Т.е. може би ще има ефект само дакато се ползва.

# 131
Може би защото със скрабовете кожата се раздразва, а някои от веществата в този крем може би не е желателно да се прилагат при раздразнения. Този крем освен витамин С, което е дабре, разчита основно на съставки блокиращи меланина. Т.е. може би ще има ефект само дакато се ползва.

Ползвам го от седмица,след известно време ще дам отзиви.
А дали можеш да препоръчаш крем,който би бил ефективен относно белезите,не само по време на ползването му?
Ще бъда много благодарна.

# 132
Xrissi07 Ползвала съм го преди години, но нямаше никакъв ефект при мен. Относно скрабовете, явно или заради вит. Ц или ако има к-на вътре, би предизвикал щипане и дразнене на кожата, так мисля.

# 133
  • Бургас

Ползвам го от седмица,след известно време ще дам отзиви.
А дали можеш да препоръчаш крем,който би бил ефективен относно белезите,не само по време на ползването му?
Ще бъда много благодарна.

И аз търся такъв Simple Smile До сега съм ползвала за червените петна такива с вит С. Имат ефект само докато ги ползвам, после постаро му.

# 134
След месец употреба на Биотрейд пюър скин тоник давам малко впечатления, защото опаковката е към края, може би за още максимум седмица ще ми стигне.
Знам че е рано, за крайни отзиви, заради ефекта от гликолова киселина, който е може да отиде до 3 месеца, но за моите нужди е слаб.
Определям кожата си като по-скоро нечувствителна или малко чувствителна. Не усещам дискомфорт при ползването, нито щипане. Нанасям всяка вечер доста количество около 5-6 помпички. Обелих се съвсем леко само по носа, леко забележимо изглади релефа на брадичката. Но не повлия на черните точки там. Стоят си запушени. Надигат се леко, но не излизат без ръчна екстракция.
Мирише силно на спирт. Както Миоки, обърна внимание алкохола е на едно от първите места.
Продължавам да търся бюджетна алтернатива. Попаднах на Eucerin DERMOPURE Обновяваща грижа. Търся отзиви, ако е ползван от някой. Поне за сега не мога да  намеря информация каква е концентрацията на гликолова киселина, но е на второ място в състава. Има силикони и алкохола е малко по-назад не в първите позиции.

https://www.eucerin.bg/products/dermopure/skin-renewal-treatment

Общи условия

Активация на акаунт