Против акне/пъпки по лицето 8

• 97 448
  • 799
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте!
Дълги години имах проблеми с акнето, което ту отслабваше, ту се влошаваше и преминах през лечение с какво ли не и при най-различни доктори.
2017 г. под контрола на специалист си започнах 8 месечно лечение с "Роакутан" и през 2018 г. го спрях. Лицето се изчисти, но от тежкото акне останаха атопични белези и широки пори.
Дерматоложката ми препоръча само лечение с лазер и лечение с киселина. На киселина нямам желание да се подлага, защото веднъж съм го минавала и е ужасно, а лазерът е нещо твърде скъпо за мен и няма как да си го позволя.
Ако някоя от вас е минала през подобно лечение, как се бори или се е преборила с тези остатъчни следи?
П. П: Никога не съм се лишавала от каквито и да е храни в борбата с акнето, но за момента го няма.

# 481
Заинтригувахте се с този колаген. Не го ли водят предимно за стави? Коя трябва да му е основната съставка, която влияе на кожата? Знам, че се дели на типове - 1, 2 и 3. Трябва да си поприпомня.

П.с. Аз ще се връщам на ефаклар дуо. Колкото пъти до сега съм пробвала нещо странично да разнообразя и да пробвам дали няма да се отрази по-добре, толкова съм съжалила.

# 482
Здравейте, да споделя и моя опит с акнето. Принципно нямам много засилено акне, но ми излизат периодично пъпки и повече черни точки, главно по брадичката и челото. В момента ползвам: Сапуна на Акне аут, крем Ефаклар дуо, имам и от крема Себиум глобал на Биодерма, но от него не видях никакъв ефект върху мен. По-големият проблем са белезите от акне, които са под формата на по-тъмни петна. Ефаклар помага донякъде, нанасям го на проблемните зони.
Смятам, че при мен акнето се дължи главно на неправилно хранене. Между другото, преди време вземах Омега 3 добавки (не заради акне, а друго) и не знам дали от самовнушение или не, но лицето ми много се беше поизчистило.

# 483
Възможно е да не е внушение. Омега 3 мастни киселини намаляват общото вътрешно възпаление в тялото. Недостатъчната омега 3 и прекаляването с омега 6 (растителни масла и повечето ядки) води до повишаване на общото възпаление и потенциално акне. 

# 484
Аз започнах първо с витамин С заради лицето и мисля че по-големия ефект идва от него. След това започнах колаген да приемам и заради болки в коляното и понеже се усвоявал по-добре с комбинация с витамин С. Та засега двете в комбинация са ми полезни. На лицето в момента имам само черни точки, които не съм почиствала скоро. Дори преди цикъл не ми излизат такива ужасни болезнени подкожни като преди.
Та аз препоръчвам да се пробва първо винамин С да видите дали ще има ефект. Поне няма да навреди.

# 485
Много е хубава и маската с Аспирин за лицето, опитайте я. Тъкмо сега се присетих пак за нея. Избелва и избистря тена, а лицето става бебешки меко.

# 486
  • Sofia
Почнах с многостъпковата грижа за лицето (лятото свивам плескането до 3-4 стъпки макс., че не ми понася, тежи ми), черните точки се понамалиха значително, както и пъпките. Спряла съм млечните и преработената бяла захар, която при мен е поне 70% причина за акне. Ами последните жертви не са жертви, щом се радвам на по-чисто лице. Даже за мен имат само плюсове, изгубих и 2 кг., от 53-4 на 51 кг.
Покрай цикъл ми излизат пъпчици, но организъм, който е предразположен към акне и паралелно с полудяването на хормоните покрай цикъл, според мен е нормално да излизат.
Само с белезите и широките пори се чудя какво да правя..

Мисче, напиши я, полезна ще е Simple Smile

# 487
Ами то е нищо особено, само 4-5 таблетки аспирин обикновен се втриват с малко вода и се нанася на лицето. Стоиш не повече от 10 минути. Аз после я втривам и леко като ексфолиант, и отмивам с хладка вода. Много беше хвалена навремето тази маска тут във форума, аз късно се сетих за нея, не я бях опитвала, светна ме Зорница от Аглю мама, една влогърка от Варна.

# 488
Аз не съм много доволна от Ефлакар дуо. Като го нанеса, до 2 часа лъсвам много повече отколкото ако съм без него. Ако го сложа вечер - сутрин се събуждам с мазно лице.

# 489
Аз през деня не ползвам никакви кремове, освен слънцезащитата.  Вечер мажа някакъв с охлюви, но му нямам вяра. За това мисля, че се повлиях от колагена. Сега не смея да го спра, за да не се завърнат с нова сила гадовете!

# 490
Ами то е нищо особено, само 4-5 таблетки аспирин обикновен се втриват с малко вода и се нанася на лицето. Стоиш не повече от 10 минути. Аз после я втривам и леко като ексфолиант, и отмивам с хладка вода. Много беше хвалена навремето тази маска тут във форума, аз късно се сетих за нея, не я бях опитвала, светна ме Зорница от Аглю мама, една влогърка от Варна.
Аз съм си правила с кисело мляко и аспирин. Счуква се аспирина и се слага с кисело мляко върху поизсъхнала филия хляб. Чака се докато хлябът абсорбира водата и остава бяла гъста смес, която се нанася върху лицето. Чака се да засъхне  и се отмива.

# 491
Момичета, а кой дерматолог може да препоръчате за тези пъпки, акне и белези от тях? За София става въпрос.

# 492
Наскоро имах проблем с пъпки. Една изчезваше и на нейно място ми се появяваха две нови.
Това беше и причината за да открия продуктите на the Ordinary.
Започнах да използвам продукти съдържащи киселина, спрях да консумирам млечни продукти и да ям люто и лицето ми се оправи.
За съжаление ако едно нещо помага на един, то при друг може въобще да не подейства и затова не мога да ви бъда много от полза. Не знам дали сте писали в темата за Acne/Pimple Patch. Аз не знаех, че съществуват и след като ги открих съм страшно щастлива и доволна.

# 493
Включвам се с голям интерес в темата. От пубертетските си години съм с пъпки, лекувала съм ги как ли не - Зинерит, спиртове, мазила (от най-евтинити до скъпи като Ла Рош) .. вече съм на 27, а отръвка от пъпките няма.. малки ситни, комедони, подкожни.. излизат, скриват се, тъкмо си казвам пооправи ми се лицето и на следващия ден някоя пак ме е изненадала Grinning Ходя на козметик задължително веднъж в месеца, от 3 4 години използвам козметика направена от козметичката ми.. прави ми лекарство с цинк, което мноого ми помагаше, но явно вече кожата ми е привикнала и няма ефект. Спирала съм млечните и глутена, заради проблем с щитовидната жлеза, но особен ефект при мен няма. Сега започвам терапия с козметиката на Eucerin и ще споделя мнение. П.С. извинявам се за дългия пост Blush

# 494
Аз не смея да ходя на козметик вече, след като от последния път лежах в болница с инфекциозна болест... Confused сама вкъщи се почиствам отвреме навреме и това е Blush

Общи условия

Активация на акаунт