Против акне/пъпки по лицето 8

• 97 536
  • 799
  •   1
Отговори
# 135
Аз от Юсерин не съм доволна, много слаб, по- доволна съм от Биотрейд, но от серията Мелабел, там гликола е 10% и се усеща .. иначе и от Исис фарма, Глюко А съм доволна, редувам ги с БТ

# 136
Аз да се похваля, че ми пристигна поръчката от UK /поръчах Ла Рош и Норева/.
Приятно съм изненадана, защото поръчах на Норева кремчето 6 в 1 и Акномега, а получих кремчето 6 в 1 в комплект с малък измивен гел  от същата серия. Blush Чудех се кой от двата крема да почна пръв (и за двата пише страхотни неща), но понеже кремът 6 в 1 върви в комплекта с измивния гел, ще си ги оставя за по нататък. Сега почнах Акномега (сутрин и вечер ще пробвам на първо време, да видя дали ще има ефект). На по късен етап ще споделя мнение, сега е рано. Първото ми впечатление, че малко по-тежък от този на Ла Рош (ефаклара), самата му консистенция е по сгъстена, по-трудно се разнася и ми прави кир ефект. Но пък има хубав мирис. Ако има добро действие, хич не са ми проблем останалите неща.

ВИП , как си , доволна ли си от Норева?

# 137
И аз не съм особено впечатлена от юцерин, само коректорът ми харесва. След Ла Рош ефаклар исках да сменя с нещо друго, за да изпробвам (да не свикне кожата с него) и реших да си взема матиращия на юцерин. Еми, не съм впечатлена. Като че ли и не матира за особено дълго време. Чудя се кой да пробвам, бях чела за Биодерма Себиум Мат контрол. Какво ви е мнението за него?

# 138
Кожата не "свиква". Ако забережиш, че кремът, който ползваш няма същия ефект както преди, не е защото кожата ти е привикнала, а значи, че нуждите ти са се променили.  Peace

# 139
Мерси, Миоки, не знаех, че е така. Мислих, че просто свиква и спира да има ефект като дълго време се ползва един и съш продукт. И отделно да питам за белези при акне - в Ремедиум все ми изскача Bio Oil за белези, някой има ли опит с него?

# 140
При мен нищо не направи за белег от рана. Чела съм, че има доволни, сигурно от кожата си зависи. А аз даже обрив получих. Свързах се с фирмата, казаха, че мястото не трябва да се излага на слънце, което ми се видя доста странно, предвид факта, че е позволено олиото да се нанася и на лицето.

# 141
Не се препоръчва излагане на слънце, защото белегът може да се пигментира. Това може да се случи с или без някакво мазило.

# 142
И аз съм ползвала Био Ойл. Не върши чудеса.
Сега ползвам сутрин един хидратиращ на Юсерин. Ще го изхабя и вероятно ще се насоча към друг. Сякаш не е моят крем. Иначе вечер почиствам кожата и оставям да диша, като през няколко вечери се случва да сложа малко от активния крем на Акне Аут или Бензакнен. Също ползвам през няколко дни измивния гел на Биодерма от зелената серия. Засега кожата ми е спокойна.

# 143
Искам да споделя, че от 3 седмици намалих значително (не съм спряла) млечните храни и виждам огромен и много бърз ефект. Захарта не мога да огранича, но ям доста по-малко сирене и кашкавал, а прясното мляко замених с бадемово и кокосово. Просто съм изумена от бързия ефект Simple Smile естествено, старите белези си стоят, но не излизат нови пъпки.

# 144
Не се препоръчва излагане на слънце, защото белегът може да се пигментира. Това може да се случи с или без някакво мазило.
Те изобщо не коментираха евентуално пигментиране на белега с/без козметика, а че при употреба на тяхното олио кожата не трябва да се излага на слънце, което си е меко казано странно. Посочват олиото и като подходящо за хидратиране на кожата, не само за справяне с белези. 

# 145
Ами има етерични масла в състава, за това. Аз не бих си го мазала това на лицето изобщо.

# 146
Това, което ме спира да купя Мелабел и Глико А е наличието на paraffinum liquidum в началото на състава и при двата. И макар все още да срещам в нета най-вече противоречиви мнения, че това е просто стария добър вазелин, на мен ми запушва порите.

# 147
Моля ви за мнение.
Сутринта се събудих с някакъв обрив около очите- ситни пъпки, стои като набраздено, без връх и цвят; около веждите, очите и клепачите.
Чудя се от какво е. Снощи не се намазах с крем и си легнах , дали не ми се е дехидратирала кожата или от грима ?

# 148
Може и от храна / въглехидрати , млечни /

# 149
Тъкмо се мислих, че скоро трябва да дам отзиви за Норевата.
Ползвам Акномега 200 от грубо месец, като нанасям един път дневно - понякога вечер, понякога сутрин. Ако нанеса сутрин, от скоро време го смесвам с хидратиращ крем (ползвам на Микса хидратиращия за проблемна кожа), тъй като в самостоятелно ползване ми прави страшен кир ефект Confused. Дори и да изчакам час-два пак се появява кир ефекта. Като смеся с хидратиращ нещата са малко по-добре. Ако нанасям кремчето вечер, сутрин слагам един корейски серум (BHA BLACKHEAD POWER LIQUID). Та, в тази комбинация съм от месец, но не мога да кажа, че много голям ефект има. В голяма степен спряха да ми излизат нови пъпчици и подутинки, някаква част от черните точки се поизчистиха (но например около долна устна постоянно си имам), но като цяло кожата ми не е с равномерен тен, появяват ми се зачервявания, които бавно изчезват, стари леки белези не могат да се заличат и при порите сякаш няма подобрение. На моменти виждам някакво цялостно подобрение, но после кожата пак се влошава. Имам още малко за доизхабяване и после ще пробвам Норева 6 в 1. След това ще опитам пак Ефаклара на Ла Рош. За измивен гел ползвам пак от Ефаклар серията.
В интерес на истината като върна лентата назад, когато за най-най първи път ползвах Ефаклар, тогава имах и най-голям ефект. Кожата ми наистина се изчисти, заглади, беше страхотна. От там нататък обаче и при повторение на този крем и при ползване на друг, не съм постигала този ефект.
Продължавам да пия и цинк.
И използвам случая да получат съвет и по въпроса за ФДТ, въпреки че малко отклонявам фокуса на темата, но пък тук сме точно с такива проблем. Дълго време използвам Ла Рош толериан - муса. Доволна съм, наистина е много лек, стои нежно на кожата, не омазнява, некомедогенен е, сравнително траен, ама държи пуста цена 40 лв. и това е.
Ако някой е изпробвал нещо, което е малко по-бюджетно, предназначено е за нуждите на нашите кожи и е доволен, моля да сподели.Blush

Общи условия

Активация на акаунт