Против акне/пъпки по лицето 8

• 97 495
  • 799
  •   1
Отговори
# 225
И аз мисля, че е от телефона, нищо че го чистя често със специални мокри кърпи. Може би трябва да го правя още по-често. Руж, бронзант, хайлайтър не ползвам.
Благодаря ви за препоръките, и аз мислех
за някакво масло, ще пробвам рициновото и ще дам отзиви 🤗

# 226
  • София
Ако не от телефона, замисли се дали не се подпираш с ръка понякога на това място. На мен ми се е случвало от подпиране да ми излязат пъпчици по брадичката.

# 227
При мен излизат най-често от подпиране с лявата ръка, съответно имам на лявата страна на лицето. От калъфките за възглавницата, ако спя настрани, затова гледам да ги сменям често. Не се бях замисляла, че може и от говоренето по телефона да се появяват. :/

# 228
Някой ползвал ли е това?И ако да,има ли ефект?

# 229
Здравейте, чета ви от известно време и се престраших да пиша чак сега!

На 25 г. съм, имах акне няколко години (в гимназията), което тогава ‘лекувах’ с хлор нитромицин и лавандулов спирт – не искам да ползвам повече понеже е АБ, и като цяло пъпките така или иначе продължиха да се появяват – не се бях излекувала напълно.

След това утихна и имаше периоди в почти нямах акне, ако се появеше нещо ползвах горе посоченото.

След прекаран стрес обаче акнето се появи в пълна сила пак преди 2 години, от тогава съм опитала какво ли не. Бензоил пероксид, козметиката на Neutrogena за акне, Glyco-A (бяха ми го препоръчали за акне) и какви ли не други мазила. Имах период в който ми беше достатъчен само гел-а с хиалуронова киселина на NOW, но след опаковка и половина сякаш кожата ми се ‘насити’.

Засега съм доволна от едно хидратиращо кремче на La Roche-Posey, Но цената ми е висока и исках да намеря заместител. Кремчето е Hydraphase Intense (леката формула).
Скрит текст:

Дадоха ми и мостра за Duo(+), но се радвам че не съм го купила, защото още при второто нанасяне остави кир ефект и може би съм първата недоволна. Не съм сигурна дали прекалих с продукта (не мисля) или просто не е за моята кожа.

В комбинация с крема използвам и adapalene –поръчах си го без лекарска консултация, като цяло съм изгубила надежда да намеря добър дерматолог който да ме насочи. Засега съм много доволна от него, по-добър ефект има от БП. Притеснява ме само това че съм на 25 – не съм раждала, не знам дали има значение и какви ще са long-term ефектите.

Наскоро ходих при козметик за друг проблем и ми каза че кожата ми (и всяка нормална към мазна кожа) се нуждае от ежемесечни почиствания при козметик – това според вас така ли е? Повлиявала ли се е кожата ви от такова почистване? Също ме посъветва да не използвам ретиноли/ретиноиди през лятото, че имали сезонна чувствителност – за това също не съм сигурна, даже гледам дерматолози онлайн да го препоръчват за постоянно ползване (не е киселина) но засега най добре съм се повлияла от адапален-а (с изключение на сухотата, която пък се повлиява добре от кремчето написано горе.)

Засега съм също доволна и от една измивна пяна на Balea
Скрит текст:
не очаквах голям ефект но поне не ми е опъната кожата и се чувства добре. Поръчах си наскоро и измивен гел на CeraVe – не съм пробвала още! От лосиона им не съм много доволна, гледам че американците директно лицето си мажат с него, или не е за мен, или си има разлика в състава, защото аз поне адски се обринах от него а нищо не бях променила в грижата!

# 230
И аз имам въпрос. Хапнах вчера малко повече яйца и няколко парченца шоколад ( сладко не съм яла от близо два месеца) и се обринах по лицето със ситни пъпчици, които доста сърбят. Сега се чудя дали е от храната или от маслото от гроздови семки. Според вас?

# 231
Ако обривът е само където си се мазала с маслото, може и от него да е, но може и от яйцата или пък от шоколада. Тоест, докато не тестваш всяко едно по отделно, няма как да разбереш.

# 232
Ако обривът е само където си се мазала с маслото, може и от него да е, но може и от яйцата или пък от шоколада. Тоест, докато не тестваш всяко едно по отделно, няма как да разбереш.
Само по челото е, а аз си мажа цялото лице с маслото. Клоня към яйцата, но може и от маслото да е.

# 233
Аз съм решила да изключа от менюто си сладкото и млечните продукти и да наблюдавам дали има прогрес с пъпчиците ми по челото. Понеже консумирам по много и от двете искам да намеря някакви заместители, когато съм на ръба да награбя някоя вафла Joy Искам да знам дали има тема точно за това, за заместители на сладкото и млечните продукти?

# 234
Здравейте, от скоро следя групата понеже племенничката ми, която до двадесетата година беше с лице чисто като сълза, разви акне. Ходи на няколко кожни лекари , но мазилата не и помагат, а никой не и пускаше изследвания. Намерихме ендокринолог и се оказва, че има хормонални нарушения. Сега чакаме още едно изследване и консултация с гинеколог. След това пак има среща с ендото за да видим как ще се процедира. Някой дали е имал акне следствие разбутани хормони? Ще отнеме време , но ще ви информирам какво са назначили ендокринолога и гинеколога и дали ще има ефект.

# 235
  • Бургас
Аз съм решила да изключа от менюто си сладкото и млечните продукти и да наблюдавам дали има прогрес с пъпчиците ми по челото. Понеже консумирам по много и от двете искам да намеря някакви заместители, когато съм на ръба да награбя някоя вафла Joy Искам да знам дали има тема точно за това, за заместители на сладкото и млечните продукти?

И мен точно това са ми слабите места - сладкото и млечните продукти. Обожавам всякакви сирена и често си купувам, сега съм решила да си наложа строга забрана. Със сладкото забелязах следното нещо. Когато ям неща приготвени в домашна обстановка без всичките му там химии, емулгатори и т.н. нямам проблеми. Когато ям шоколад само с какаово масло и захар също. Но ако има всякакви подсладители и химикали особено ако е със соев лецитин става страшно. Сега гледам ако си взимам десерти да са със слънчогледов лецитин. Жалкото е, че те са по-скъпи и почти не се срещат тук. В чужбина има много. Явно им е по-евтино да ги правят със соев.

Някой дали е имал акне следствие разбутани хормони?

По-принцип това е една от честите причини, да. Макар, че ако хормоните са разбутани от бременност и раждане ефектът е обратен. На мен така ми беше светнала кожата LaughingLaughingLaughing Сега уж са ми наред, обаче акнето ми е страшно.

# 236
  • Sofia
Аз също съм си забранила млечните, но тъй като имах проблем с един себореен дерматит по главата. Ходих на терапии и докато траеше това, главата ми беше чиста. Спрях да ходя, защото бях направила пълен цикъл и трябваше да почина и се появи отново, та си купих един комплект на Биотрейд от шампоан и лосион и след първо измиване се успокои. (не си правя илюзии, че е толкова магически комплекта, тъй като по това време вече бях спряла млечното за 2 път, но бях в началото, така че е спомогнал) Заместила съм млечните със соево мляко, кокосово, бадемово, всякакво мляко, само не и нормално. Не ям сирена и кашкавали, кисели млека и подобни, позволявам си го веднъж на 2 седмици горе-долу. Оттогава не съм имала проблем и не ме е сърбяла главата все едно имам стадо въшки на поход.
Пъпките по лицето най-вече ги отдавам на голямата любов със сладкото и прецених за себе си, че най-ми вреди преработената захар и гадостите, които бутат заедно с нея. Направих си няколко опита с различни сладкотии (включително и течен школад) от здравословни магазини, на които пише, че са с нерафинирана захар, в повечето случаи е някаква здравословна и пъпки не се появяват. Минах си само на такива шоколади и сладкотийки, по-скъпи са, но си наложих и да не се тъпча.
Правих и опити с по едно бонбонче, примерно Рафаело, Линдор, Фереро, все такива любими, за съжаление на другия ден съм с 1-2 пъпки цъфнала. За Нутелата пък да не говоря. Smile Колкото и да ги обичам - не, мерси.
Трудно ми беше и с двете неща, защото с отказването на млечните, почнах да усещам от колкото храни се лишавам, защото почти на всичко има нещо млечно. А, за сладичкото - от колко любими неща се отказах, ама какво да се прави, красотата изисква жертви. Satisfied

# 237
Чудя се да създам такава тема за заместители, ако няма. Поне аз не намирам. Иначе днес ще пробвам бадемово мляко, дано ми хареса.

# 238
  • Sofia
Ако няма такава тема, създай, според мен ще е полезна на много хора, които търсят заместители по една или друга причина. Simple Smile
едит: Има някаква тема от 2017, но май си седи забравена. Създаването на такава тема може да е сбор от заместители на всичко, не само на млечни, кой от какво е доволен и т.н.

# 239
Заповядайте - https://m.bg-mamma.com/?topic=1105951.new#new
Купих си бадемовото и доста ми хареса Grinning Очаквах да не ми хареса. Дори си пуснах еспресо от една кафе машина и добавих бадемово мляко и стана мнооого вкусно. Няма нужда и от захар макар че в бадемовото има. Минуса е в цената.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 15:54 от Alexa23

Общи условия

Активация на акаунт