Против акне/пъпки по лицето 8

• 97 385
  • 799
  •   1
Отговори
# 300
Моля,за мнение за този продукт.

Никакъв ефект не съм видяла, по-добре си спести парите.

# 301
  • София
Моля,за мнение за този продукт.

Никаква работа не върши. Иначе дълбоко почистащата маска е хубава.

# 302
  • В къЩи.
Много харесвам тази маска  Страхотна е за акнеична кожа.Поднових я онзи ден,беше намалена в Лили и днес я използвах,еми...супер е.Крем на Авиа с хума,също ми се отрзява много добре Хавалила съм го многократно из темите във форума. КОжата ми светна с него,ефект,който не съм постигала с много кремове предназнчаени за акне.Щом колеги,мъже , забелязаха ,че кожата ми изглежда много по-добре и ме питаха каква е тайната...Но сега прецаках нещата с хапчета Приорин,започнаха пак да ми излизат пъпки. Имам още един блистер,ще го изпия и приключвам с тях.
Преди да започна с Приорина, крема на Авиа ползвах 1-2 месеца и през този период нямах почти никакви пъпки,дории по време на цикъл,която за мен си е направо невъзможно. КОжата ми беше нежна,гладка,без зачервявания,без пъпки...мечта.

Редактирам: след маската нанесох този крем , ползвам го от 2-3дни и за сега съм с много доволна. В момента кожата ми е успокоена,няма зачервявания,изчистена и свежа след маската.
Всички продукти,който съм похвалила са бюджетни,не губите много да ги пробвате,а доно и помогне на някоя от вас.

Последна редакция: ср, 01 май 2019, 21:22 от *Л-и-я*

# 303
Кремът на Авиа и аз го бях загледала, но така и не се реших да го взема.
Ще го купя идните дни и дано ми повлияе така добре както на теб!

# 304
Много харесвам тази маска  Страхотна е за акнеична кожа.Поднових я онзи ден,беше намалена в Лили и днес я използвах,еми...супер е.Крем на Авиа с хума,също ми се отрзява много добре Хавалила съм го многократно из темите във форума. КОжата ми светна с него,ефект,който не съм постигала с много кремове предназнчаени за акне.Щом колеги,мъже , забелязаха ,че кожата ми изглежда много по-добре и ме питаха каква е тайната...Но сега прецаках нещата с хапчета Приорин,започнаха пак да ми излизат пъпки. Имам още един блистер,ще го изпия и приключвам с тях.
Преди да започна с Приорина, крема на Авиа ползвах 1-2 месеца и през този период нямах почти никакви пъпки,дории по време на цикъл,която за мен си е направо невъзможно. КОжата ми беше нежна,гладка,без зачервявания,без пъпки...мечта.

Редактирам: след маската нанесох този крем , ползвам го от 2-3дни и за сега съм с много доволна. В момента кожата ми е успокоена,няма зачервявания,изчистена и свежа след маската.
Всички продукти,който съм похвалила са бюджетни,не губите много да ги пробвате,а доно и помогне на някоя от вас.

А този крем "Авиа" може ли да се намери и в магазинната мрежа и в аптеките или само през електронен магазин се снабдявате с него?

# 305
  • В къЩи.
Купувам го от Ремедиум.

# 306
Взех си нов активен крем Акне аут, че моят свърши. Има някаква промяна в аромата му, иначе засега ми действа. Слагам от него вечер. Сутрин ползвам серума на виктория с охлюв. Това е първото нещо, след което кожата ми не лъщи и е в същото време хидратирана и мека. Доволна съм.

# 307
  • Варна
Здравейте,  след дългогодишна борба с акнето, преди близо 2 години нещата се усложниха като ми беше поставена диагнозна "кистозно акне". Ходих при различни дерматоложки, пих различни антибиотици, сума ти и мазила, режими ( спирах сладко, ядки, кафе, захар, мляко), нищо не даваше ефект и накрая винаги се стигаше до хирург.
Цепена съм общо 4 пъти. Първия път, когато отидох на дерматолог ( в Русе) , имах повече пъпчици от обичайното на брадичката си, предписа ми няколко мазила - SVR sebiaclear, както и  измивния гел от същата серия, антибиотик, защото нещата били се усложнили и тогава за първи път ми беше казано, че може да се стигне до операция (края на 2016 г.) . Е, стигна се.
След всяка операция получавах епикриза, където окончателната ми диагноза е : дефектус кутис фации.
Пих антибиотика, малко по малко лицето ми се оправяше, беше ми изписала и антибиотична маска за лице, която ми забъркваха в аптеката чрез рецепта.
Лятото на 2017 г. се появи позната за мен подкожна пъпка от лявата страна на лицето ми близо до бузата (малко над устната), нещата бързо ексалираха и пак се стигна до скалпел ( там бях малко късметлийка, защото имам трапчинки и хирурга успя да направи белега да изглежда като трапчинка Grinning ). Малко преди втората операция (на бузата) отидох на визитация при хирурга и забелязах че ми излиза киста и на челото , но все още беше малка, питах го дали ще се наложи и тя да се цепи, той ми отговори с "да". Беше ми много тежко...операция след операция, тъпкане с хапчета, хиляди мазила и нищо. Успях сама да се справя с кистата на челото си (не препоръчвам вие да правите каквото аз съм правила) , правих си парни бани, топлех самото място (нагрявах чаша и я слагах върху кистата) - тя назря и се пукна, попих каквото излезе и тя заздравя от само себе си. Тогава бях много горда, казах си ей аз мога сама да се справям.
Искаше ми се.... малко преди бала ми, който беше май месец 2018 г. - април месец усетих бучка в дясната си буза . Отидох при друга дерматоложка (пак в Русе) тя ми предписа друг антибиотик Азакс, акнатак, както и противозачатъчни (за който трябваше да се консултирам и с гинеколог) Белара 21+7. Правих си хормонални изследвания, всичко изглеждаше наред, само прогестерона ми беше много нисък (бяха ми изписани хапчета и за това),TSH-то ми също е ниско. Не исках да ме цепят преди бала ми, защото знаех че ще трябва да съм с шев. Изчаках да мине 24 май и няколко дни по-късно бях на масата, нещата бяха толкова зле (кистите бяха като 2 огробни бобчета) , че не ме хвана упойката, ревах през цялата операция (при мен не траят повече от 15 мин, но все пак си беше тежко). Малко след тази се наложи да се направи още една( след близо  2 седмици) , защото не беше премахната "кухина" или нещо подобно ми беше обяснено. От акнатак не видях никаква полза, даже ми се появиха доста пъпчици около самите кисти, което усложняваше положението още повече.
Предписаха ми benzoyl peroxide, в България не може да се намери, приятелка ми донесе от Германия, бях много доволна, помагаше за пъпчиците. Започнах да използвам и spf 50+.
Всичко беше наред, докато отново преди седмица видях познатата бучка, на ново място. Отново на лявата буза, но по-нагоре. Вече се чувствам наистина безсилна, правя всичко каквото ми кажат, пия каквото ми кажат, мажа се и кожата ми все още "не работи" с мен. Противозачатъчните ги спирам този месец (стана година откакто ги пия, по предписание на гинеколога ми).
Сега се мажа отново с benzoyl peroxide-а и с един стик на орифлейм с чаено дърво, виждам че ми помага също. Взех си 2 продукта на the ordinary (бях си ги поръчала преди да се появи кистата) с мисълта, че вече ще се боря само с няколко пъпчици и исках да изравня тена си (много съм бяла и всякакви малки червени петънца си личат много). Взех си niacinimide 10% + zinc 1% ( използвам го от седмица вечер предимно и виждам че помага със зачервяването ) и aha 30% + bha 2% ( химичен ексфолиант, използвала съм го 2 пъти засега, не виждам голяма разлика, може би само че порите са по-затворени). Рутината ми е минималистична и не съм я променяла отдавна - сутрин мия лицето си с SVR sebiaclear гела или само с вода ако чувствам лицето сухо, след това се мажа или с la roche posay efficlair duo + , или с пероксида след което следва защитния фактор. Вечер ако съм носила грим минавам с тампонче с мицеларна вода garnier за комбинирана и чувствителна кожа, мия си лицето със същия гел и последва niacinimide 10% + zinc 1% или пероксид отново.
Имах една не много приятна случка веднъж, когато влязох в една аптека да си взема спирт и още няколко неща за кистите (отново по предписание на хирурга, за да се изсуши самото място преди операцията) и аптекарката ми каза, че преди време също се е борила с кисти, че нямало спасение от тях и че отивали към мозъка... бях стъписана.
Използвала съм ихтиол, йодасепт, зинерит (помогна ми), както и други мазила, имената на които ми обягват.
Не мога да разбера какво предизвиква появата им. Единственото общо между появата на всички е, че се появяват през топлите месеци- винаги след април.
Търся ви с надеждата, че ще можете да ми помогнете - било то с предишен опит с кисти по лицето или като ми препоръчате дерматолог, който наистина ще може да ми помогне и ако може да не ме тъпне с хормони и хапчета.
В момента съм студентка във Варна, тей че ако имате предложения ще се радвам да ги чуя Simple Smile
Много ви благодаря предварително и ако имате някакви въпроси ще се радвам да ви отговоря.

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 00:00 от shewolf.diamond

# 308
Следя.
За 5 месеца ми махаха 2 кисти на лицето.

# 309
  • Bарна, морето, сините вълни
Споделих написаното от теб с приятелка, минала през почти същото. Копирам написаното от нея:
Ами на мен започнаха да ми излизат на 13-14 години, първото топче беше станало огромно и не минаваше нито с хапчета нито с мазила. Аз също обиколих доста дерматолози във варна, но като цяло никой не успя да открие от къде тръгва проблема и как да го излекува завинаги. Ходих и на някакви медицински процедури и нищо. Цепеха ме два пъти ,мен също втория път не ме хвана упойката. Лекарствата не си спомням какви бяха, но то няма огромно значение, тъй като ефект нямаше. Искаха да ми правят биопсия, за да го изследват ,ама отказах защото казаха че ще остане белег, а това е лицето ми и не може постоянно да се дупчи. След двата пъти, в които ме цепеха отново са излизали топчета, стояла съм по няколко месеца с тях ,докато не решат сами да се спукат. Но моите излизаха само по бузите. В банята си напарвах лицето всяка вечер или през деня, когато се сетя с кърпичка, нагорещена от ютия, бяха ми казали да не е мокра. Говорила съм с много доктори, нямам алергии. Излизаха ми по всяко време на годината (защото мислеха, че може да е от сезона), не е нито преди цикъл,нито след. Не знам как се лекува, да не се хваля не ми е излизало подобно нещо от доста време. Пия противозачатъчни от година и малко, възможно е и те да са оказали някакво влияние. Хапчетата са Жанги 2.0. Пия ги поради други причини, не са ми ги изписали, заради лицето. Разбирам за какво говори, просто не знам с какво да помогна, тъй като аз също пих антибиотици, мазах се с всякакви кремове,правех си и бабини маски, ходех на процедури и нищо. Просто спря от само себе си, за сега поне от година не ми е излизало.

# 310
Скоро четох за някакъв боксьор, който страдал преди време от най-тежката форма на акне - мисля, че Акне конглобата се казва. По същото време моя приятелка, която имаше периодично обострящо се акне се оплака от появата на подкожни някакви пъпки, които растат, стават като топче, но няма връхче. Дерматолог обясни, че този вид акне е тежко, оставя белези и единственото лечение е с антибиотици и то за дълго време.
Хубаво е обаче да се вземе кожен секрет, да се направи посявка, да се установи точно кой антибиотик ще действа. Поле пи някакъв антибиотик по определена схема дълго време 20-30 дни. Имаше огромно подобрение. За съжаление след 4-5 месеца отново започнали проблеми и пак е проведено антибиотично лечение.
Нищо друго не помага, никакви скъпи козметики, никакви мазила, нито от аптеките, нито от чужбина. Нито противозачатъчни - те действат само, когато причината е хормонална.
Проблемът е много сериозен, защото все пак това е на лицето, а остават и белези и промяна на пигментацията на кожата.
п.с. Една от основните причини за този вид акне според нейният лекар е стресът. Явно от стрес пада имунитета и се появяват такива неща. Аз от възрастни жени съм чувала, че преди много години, когато не са имали никакви лекарства в аптеките за такива проблеми, са се лекували с Бирена мая. Има логика, защото тя съдържа много витамини и елементи, които подсилват имунитета.

# 311
Пробвай със силицилов спирт! Мажи упорито по няколко пъти!

# 312
  • Варна
Скоро четох за някакъв боксьор, който страдал преди време от най-тежката форма на акне - мисля, че Акне конглобата се казва. По същото време моя приятелка, която имаше периодично обострящо се акне се оплака от появата на подкожни някакви пъпки, които растат, стават като топче, но няма връхче. Дерматолог обясни, че този вид акне е тежко, оставя белези и единственото лечение е с антибиотици и то за дълго време.
Хубаво е обаче да се вземе кожен секрет, да се направи посявка, да се установи точно кой антибиотик ще действа. Поле пи някакъв антибиотик по определена схема дълго време 20-30 дни. Имаше огромно подобрение. За съжаление след 4-5 месеца отново започнали проблеми и пак е проведено антибиотично лечение.
Нищо друго не помага, никакви скъпи козметики, никакви мазила, нито от аптеките, нито от чужбина. Нито противозачатъчни - те действат само, когато причината е хормонална.
Проблемът е много сериозен, защото все пак това е на лицето, а остават и белези и промяна на пигментацията на кожата.
п.с. Една от основните причини за този вид акне според нейният лекар е стресът. Явно от стрес пада имунитета и се появяват такива неща. Аз от възрастни жени съм чувала, че преди много години, когато не са имали никакви лекарства в аптеките за такива проблеми, са се лекували с Бирена мая. Има логика, защото тя съдържа много витамини и елементи, които подсилват имунитета.

Мисля да пробвам с бирената мая. Четох в нета, че на люспи било най-добре да се приема, но в една друга тема прочетох, че се отразявало добре и сребърна вода да се пие. Дали ще мога да пия сребърна вода и бирена мая по едно  и също време или ще си пречат?

# 313
Аз бях с подобно акне от 22 до 28 си година. Но в доста по-лека форма от описаните от вас. Просто постоянно си ми излизаха пъпки. Около челото и около брадичката и устните,периодично,тъкмо ги овладея и отоново се появяват. Точно като кисти,без връх,като топче. Не знам дали е била такава диагноза. Обиколих няколко лекари. Казаха,че е леко към умерено акне. Вероятно хормонално.Пуснах хормони всякви,назначени от гениколог и прегледах се и при нея,за да не идва оттам нещо. И всичко е ок. Мазах акне аут,спирт и хлорнитромицин,Зинерит,крема от Гърция бензоил пероксид-за него разцрах от форума. Не ми помогно на мен обаче. Накрая пак посетих един дерматолог,който ми каза,че ще ми мине акнето като родя. И така и стана. От седмица първа на бременността една пъпка не съм видяла. Дали си дължи на хормони,дали на хубавите витамини,които пиех,не разбрах. Кожата ми не е била по-чиста никога. Сега,2 години по-късно много рядко нещо да си яви и изобщо не са такива.
Хормони и хапчета,противозочатъчни и прочие не бих пила. Малко преди да забременея  отново имах бум на пъпки. Оправих се с козметиката на Ла рош-гел и крем. Само това ми помогна и по-често ексфолиране. От всичко,което съм опитала. За месец нямаше и помен от пъпките. Сега почиствам сутрин и вечер с обикновен гел на Нивея. Крем здраве лека формула. И ексфолиране три пъти в седмицата. И маски най-различни отвреме-навреме.

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 16:30 от Мис Каролин Бингли

# 314
  • Варна
Аз бях с подобно акне от 22 до 28 си година. Но в доста по-лека форма от описаните от вас. Просто постоянно си ми излизаха пъпки. Около челото и около брадичката и устните,периодично,тъкмо ги овладея и отоново се появяват. Точно като кисти,без връх,като топче. Не знам дали е била такава диагноза. Обиколих няколко лекари. Казаха,че е леко но умерено акне. Вероятно хормонално.Пуснах хормони всякви,назначени от гениколог и прегледах се и там за да не идва оттам нещо. И всичко е ок. Мазах акне аут,спирт и хлорнитромицин,Зинерит,крема от Гърция бензоил пероксид-за ниго разцрах от форума. Не ми помогно на мен обаче. Накрая пак посетих един дерматолог,който ми каза,че ще мш.мини акнето като родя. И така и стана. От седмица първа на бременност една пъпка ни съм видяла. Сега,2 години по-късно много рядко нищо да си яви и шзобщо ни са такива.
Хормони и хапчета,противозочатъчни и прочии не бих пила. Малко приди до забременея  отново имах бум на пъпки. Оправих се с козмитиката на Ла рош-гел и крем. Само това ми помогна и по-често ексфолиране. От всичко,което съм опитала. За месец нямаше и помен от пъпките. Сега почиствам сутрин и вичер с обикновен гел на Нивея. Крем здраве лека формула. И ексфолиране три пъти в седмицата. И маски най-различни отвреме-навреме.
На мен всеки път след операция хирурга ми казваше "хайде вече си голяма, не трябва да ти излизат такива неща..като забременееш ще се оправиш", то добре ама бременността в момента не е вариант Grinning на 20 години съм, а и заради силните антибиотици ми е казано, че не трябва да забременявам следващите 2 години.
А може ли да попитам какво използвате за ексфолиране?

Общи условия

Активация на акаунт