Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 47

• 44 538
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Meredith_Grey, благодаря!

Mирa, биопсия не се взима по желание. Може би не е имало индикации за такава. 

лелка, койлоцитите говорят за  активна HPV инфекция.

# 76
  • София
Мира, обръщам внимание, защото при мен лекар, който не беше онкогинеколог не беше взел, а се оказа, че се е налагало. Просто говори с лекаря, който те лекува, той ще прецени дали с лийп-а да прави абразио или не.

# 77
# 78
  • Бургас
За матката - Това прилича на хистология от кюртаж, а те от хистероскопска резекция на полип.
Според мен не са лоши резултатите от биопсията. Може да мине с лека процедура проблема.

# 79
  • вкъщи
И на матката полип и на шийката полип, също и биопсия на шийката. Каква процедура имаш предвид MeMyself? Бях спокойна, защото по телефона ми казаха , че всичко е нормално и сега....

# 80
  • Бургас
След като има дисплазия 1-2 степен, трябва да махнат изменените клетки. В канала няма промени, следователно не би следвало да е конизация, а нещо по - леко.
За полипите: при мен махнаха два броя с хистерорезекция и са махнали само тях, цели. 2 бр, 5мм всеки - ендометриален и цервикален. Странно е че хем хистеро, хем резултата от хистологията е за абразио от маточната кухина. Може би са направили абразио, а не хистероскопия и реално за това цикъла се бави.
Тъй като само предполагам е най - добре доктора да каже какво и защо.

# 81
  • вкъщи
При абразио е нормално да се бави цикъл, така ли? Че вече се филмирам, че е от кистата. И какво като процедура може да ми се направи за тези клетки да се премахнат?

# 82
  • София
Нормално е да прескочи даже, изстъргва се лигавицата, така че няма да има вероятно същинска менструация.

# 83
Здравейте 🙂 На 21 години съм, цитоната ми мазка беше PAP 3A последва колпоскопия и вземане на биопсия.. Резултатите от нея са "тежка дисплазия", в лабораторията ми казаха, че най-вероятно ще се наложи конизация.. Утре ще се видя с лекър, но до тогава исках да чуя мнение на някой минал по моя път.. Благодаря предварително 🙂

# 84
Мира, не са ти взели биопсия от канала (с малка кюретка се прави), което според мен не е коректно.

Marsia, на теория може. Ама все пак бих се консултирала с лекар аз, няма смисъл така на своя глава.
На резултата пише" хроничен цервицит", а това е възпаление на канала- значи взели са.

# 85
И аз да взема да попитам. Вчера ми започна някакво кървене( чиста свежа кръв, колкото да се забелязва на превръзката). 19 ден ми беше. Работата е, че съм в чужбина и в петък поплувах няколко часа в басейна на хотела. Може ли да съм пипнала нещо и за тези два дни да се прояви само с леко кървене. И дали трябва да търся сега точно лекар, че ако се забавя докато се прибера дали ще стане ясно от какво е.

# 86
 Може да ти е подранил цикъла, в следствие на пътуването.
 За биопсията- когато се взима от канала е описана като отделен материал - както е при лелка. Та и според мен не е взето от там.
Пп: даже е уточнено пвцу (pvcu). Канала е cc Hands V

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 19:13 от Marsia_K

# 87
AnnaGrigorova, върни се 1-2 страници назад, момичетата дават мнения за моето положение, което е доста сходно с твоето. Ако не си раждала се препоръчва Lletz (Leep) процедура, което е пак един вид конизация, но по-щадящо и прецизно се работи.

Благодаря на всички, които се включиха по моя въпрос!

# 88
  • вкъщи
Благодаря на всички за помощта. Успех на нуждаещите се от него!

# 89
AnnaGrigorova, върни се 1-2 страници назад, момичетата дават мнения за моето положение, което е доста сходно с твоето. Ако не си раждала се препоръчва Lletz (Leep) процедура, което е пак един вид конизация, но по-щадящо и прецизно се работи.

Благодаря на всички, които се включиха по моя въпрос!
Leep не е конизация , а работен инструмент,с който се отавят различни видове манипулации по шийката.Електрически скалпел с две думи.
Конизация означава отрязване на парче с формата на конус от маточната шийка(оттам и конизация).
Прави се с обикновен скалпел,електрически скалпел(Leep), лазер.
Не че е важно, но поне да не се плашите като ви говорят лекарите Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 дек 2018, 09:58 от ДХ3

Общи условия

Активация на акаунт