Страхът от раздялата и разочарованието

• 11 703
  • 187
  •   1
Отговори
# 60
Аз не разбрах, как така уж в любовта всичко се получава от самосебе си, а мъжът трябва да прави големи компромиси. Жената какво прави?
И сега, потърпевшата ни авторка, след като се погледна отстрани - ще продължи ли да мъчи емоционално кастрираната си връзка, или ще се освободят един от друг?
Simple Smile

# 61
И сега, потърпевшата ни авторка, след като се погледна отстрани - ще продължи ли да мъчи емоционално кастрираната си връзка, или ще се освободят един от друг?
Simple Smile

Надявам се не се очаква да взема решение на база 50 мнения и 50 часа размисъл Simple Smile Има една приказка - три пъти мери (или май беше - седем пъти?!), веднъж режи.

# 62
И други приказки има, няма да ти ги разказвам.  Като гледам, цял живот има да мериш, но важното е ти как се усещаш, без да изнасилваш емоционално и физически ближния.

# 63
Mia_Sophie, много точно казано! Благодаря! Уж го знаех, но май трябва някой периодично да ни го напомня. Много полезно и за мен самата, предполагам - и за авторката.

# 64
  • София
Надявам се не се очаква да взема решение на база 50 мнения и 50 часа размисъл Simple Smile Има една приказка - три пъти мери (или май беше - седем пъти?!), веднъж режи.
Аз пък да ти кажа един малко черен виц:
- Защо убихте жена си след 30 години брак?
- Ами от мързел.
- Е как така?
- Ами а днес, а утре...

Така е и с напускането, да не осъзнаеш един ден, че си прекалено закъсняла. 50 часа размисъл не са малко - това са 3 дни по 17 часа  Grinning

# 65
  • Linz
Как да убедя себе си, че раздялата може да е начало за нещо по-добро. Че поредното разочарование, колкото и да е тежко и трудно сега, някой ден ще е облекчение.
Разделяме се... “решаваме” го все по-често напоследък. Всеки път е все по-близо. Всеки път ми казва “За мен тая връзка не върви и няма бъдеще”. Питам го - А какви усилия положи от предния път насам? Няма отговор или “Явно не ми се получава ...различни сме - за мен други неща са важни (работа)”
За шестте години, откакто сме заедно, направих много компромиси, един от които ме травмира до дъното на душата ми. Обидно ми е и не мога да приема, че той не желае да направи неговите далеч по-прости и мънички крачки за да се срещнем. Че поставя работата си над всичко - над мен, семейството, здравето. Че елементарна нежност “не му идва от вътре” и затова няма целувка за лека нощ, няма прегръдка и ако се опитам да си открадна уфка и се дърпа.
Много ми е тъжно. В мислите ми той е друг. Той е онзи от в началото. Продължавам или поне ми се иска да вярвам, че сега е “временно не себе си”. Но това временно е вече 2 години... А аз съм като болна 😞 Колко мога да издържа така? Кога ще си кажа - откажи се и просто приключи. Страх ме е да съм сама. Страх ме е да подредя живота си отначало (нова работа, квартира, с детето и сама...) А най-много ме е страх, че не разбирам урока. Не знам какъв извод да си направя - какво да променя в себе си, за какво да внимавам, как да избегна поредното разочарование...
Като за начало си смени ника. Или просто махни "не"-то от него.
Не е трябвало да правиш компромиси заради него. Поне докато не видиш, че той полага усилия нещата да вървят. Твоята роля като жена е да приемаш любов, неговата като мъж е да дава... обърнали сте ролите и от там следват проблемите, затова той се е променил.
За вбъдеще се обичай и уважавай повече, грижи се за своите, не за неговите нужди. Мъжете харесват именно такива жени, които не им "цепят басма" и се интересусат преди всичко от себе си. Това включва да не те е страх да останеш сама. Нещо повече- да осъзнаеш, че сама, без мъж, ще ти е най-добре. Заобичай се и тогава няма да изпитваш нужда някой друг да те обича. Бъди си самодостатъчна. И ако любовта се появи, тя ще е избор, не необходимост. Това е единствената здрава основа за успешна и дълготрайна връзка.

# 66
За да има шанс една връзка, то основните и важните компромиси трябва да прави Мъжът.Не ти.

Твоята роля като жена е да приемаш любов, неговата като мъж е да дава... обърнали сте ролите и от там следват проблемите... Мъжете харесват именно такива жени, които не им "цепят басма" и се интересусат преди всичко от себе си.

Само мога да кажа - дано всички жени не мислят така, като тези две мъдри бг-мами.
Аз например, като мъж, не харесвам жени, които мислят преди всичко за себе си. Нито се сещам за мъже, които като ги питаш какво търсят в една жена, да споменат това. Семейството е партньорство, компромисите трябва дас е правят и от двамата.
Особено пък в конкретния случай - човекът изглежда разбран, умен, работлив, финансово сигурно е добре - и какво трябва да направи, да прибере при себе си жена с дете от друг, и с 3-4 пъти разбивано сърце, все на неподходящи попадала (да се чудиш кой ѝ ги е избирал такива неподходящи, а не тя самата?) - струва ми се, тук друг трябва да прави компромисите. Само че май е късно за такива, защото то се вижда, че нещата са приключили. Пак че човекът се съобразява да не я изпъди с детето посред зима.

# 67
  • Sofia
А най-много ме е страх, че не разбирам урока. Не знам какъв извод да си направя - какво да променя в себе си, за какво да внимавам, как да избегна поредното разочарование...
Урокът е, че никога никого не можеш да промениш. Хората са такива каквито са. Не бива да очакваш човекът да е такъв, какъвто на теб ти се иска. Той си има някакъв характер и ти трябва да прецениш за себе си дали те устройва или не. Но не очаквай да се промени заради теб. Няма да стане. 90% от любовните драми настъпват, защото някой (по-често жената) са решили предварително какъв трябва да бъде партньора, а в един момент установяват че той не отговаря на очакванията им. Не гледай какъв е бил в началото. Тогава всички полагат много усилия и не са това, което са в същност. Гледай какъв е след 5 год. Това е истинското.
Аз много страдах и много се ядосвах преди години по същата причина. Мъжът ми е не особено чувствителен, не подарява цветя, не помни празници, не се целува пред хора, не прави комплименти, може да мълчи с дни. Аз очаквах друго. Имах си някакъв филм в главата и много се ядосвах, че нещата не се развиват по моя сценарии. Докато един ден ми светна, че това няма как да стане. И че трябва или да спра да очаквам нереални неща и да го приема какъвто е или да се разделим. Приех го, спрях да искам неща, които не са му в природата и спрях да се дразня. Не съжалявам. Сега животът ми е много по-лесен и приятен. Но всеки трябва да прецени за себе си с кое може да се примири и с кое не.

# 68
  • Linz
За да има шанс една връзка, то основните и важните компромиси трябва да прави Мъжът.Не ти.

Твоята роля като жена е да приемаш любов, неговата като мъж е да дава... обърнали сте ролите и от там следват проблемите... Мъжете харесват именно такива жени, които не им "цепят басма" и се интересусат преди всичко от себе си.

Само мога да кажа - дано всички жени не мислят така, като тези две мъдри бг-мами.
Аз например, като мъж, не харесвам жени, които мислят преди всичко за себе си. Нито се сещам за мъже, които като ги питаш какво търсят в една жена, да споменат това. Семейството е партньорство, компромисите трябва дас е правят и от двамата.
Особено пък в конкретния случай - човекът изглежда разбран, умен, работлив, финансово сигурно е добре - и какво трябва да направи, да прибере при себе си жена с дете от друг, и с 3-4 пъти разбивано сърце, все на неподходящи попадала (да се чудиш кой ѝ ги е избирал такива неподходящи, а не тя самата?) - струва ми се, тук друг трябва да прави компромисите. Само че май е късно за такива, защото то се вижда, че нещата са приключили. Пак че човекът се съобразява да не я изпъди с детето посред зима.
Не ме разсмивай, естествено, че никой мъж няма да го спомене (едва ли го и съзнава!). Любовта към всичко във външния свят тръгва първо от вътрешния. Това особено важи в отношенията между половете, в привличането на мъжа към жената... Мога да стигна и по-далече и да кажа, че мъжете полудяват когато жената им покаже известен интерес, а после започне да ги игнорира и да ги върти на пръста си.
Вместо да критикуваш другите мнения, кажи къде ти смяташ, че й е грешката... защо мъжът се е променил? Станала е прекалено добра, удобна, отстъпчива, покорна и любяща... и накрая отегчителна и безинтересна... това, което се случва в много връзки! Но мъжете бягат от този отговор...
Краси е права, че компромисите трябва да идват от мъжа- той изпитва необходимост да доказва любовта си отново и отново. Отнеме ли му се тази възможност, любовта му си отива.

# 69
Вместо да критикуваш другите мнения, кажи къде ти смяташ, че й е грешката... защо мъжът се е променил? Станала е прекалено добра, удобна, отстъпчива, покорна и любяща... и накрая отегчителна и безинтересна... това, което се случва в много връзки! Но мъжете бягат от този отговор...
Да, сигурно така е станало. А може и да е надебеляла, отде да знам - не съм я виждал.
В човешката природа е да си омръзваме след няколко години, особено ако няма какво толкова да ни свързва - те нито общо дете имат, нито някакви общи хобита или интереси доколкото виждам.
Затова човек трябва да умее и сам да живее, това на мъжете им е по-лесно като че ли, а много жени виждам все търсят да са с някой, ама да не са сами. Дали защото ще им е трудно да се справят с живота (то не че е лесно де) дали от страх от самота, не знам.
Такава история 3-4 пъти нещастна любов, и сега ох дай да го напускам и този, защото не ме целунал сутринта за добро утро, пък белким следващия е идеален... ами едва ли ще е. Кой ще е тоя ерген, който търси да вземе при себе си жена с дете и то доколкото разбирам явно е голямо вече - аз не си представям ако бях ерген да ми влезе в къщата тийнейджър/ка? Така че компромиси ще трябва да се правят. Следващият какъв ще е - или някой разведен и той с деца, или някой темерут, дето друга досега не го е взела. Според мен сегашният звучи по-добре, но то пък и как се седи там, където не си желан? Аз бих си живял сам с детето, бих се срещал с хора, с които можем да си дадем е така малко топлинка един на друг без да очаквам нереални неща, но аз съм мъж и ми е лесно да го кажа, а и да го направя ако се наложи. А на жена какво ѝ е мога само да гадая.

# 70
  • Linz
Защо пък трябява да е ерген? С възрастта ергени все по-трудно се намират, ама какво му е ако има и той дете/деца?
Не съм с впечатление, че жените по-често търсят връзка от мъжете, напротив. Не си прави изводи от този подфорум. В реалния живот е друго, поне около мен. По моите наблюдения по-голяма роля има религията и националността- сред мюсулманите- турци и араби, има най-много семейства (въпреки домашното насилие), тези от балканите се развеждат по-често, а най-малко семейства има сред местните.

# 71
Урокът е, че не е бил подходящ за теб. Че човек се ражда сам и умира сам.

# 72

Аз например, като мъж, не харесвам жени, които мислят преди всичко за себе си. Нито се сещам за мъже, които като ги питаш какво търсят в една жена, да споменат това.
Скрит текст:
Семейството е партньорство, компромисите трябва дас е правят и от двамата.
А какво споменават мъжете?   Smiley
Когато се съберат двама души, мъжът ще се опита по всякакъв начин да направи от жена си "универсалната готвачка, перачка, чистачка, детегледачка" и т.н., т.е., тя да МУ е удобна по всякакъв начин.
А после, бързо-бързо ще му писне от нея, защото ще МУ е скучна до смърт.И ще се "юрне" да й търси секси-заместничка.....
Аз неведнъж съм писала, че съм с 30-годишен брак и хората около нас също, няма разводи.И във всичките тези семейства, жената "командва парада/води отношенията/грижи се първо за своите нужди (и на децата), после на мъжа....
Скрит текст:

Скрит текст:
Не ме разсмивай, естествено, че никой мъж няма да го спомене (едва ли го и съзнава!). Любовта към всичко във външния свят тръгва първо от вътрешния. Това особено важи в отношенията между половете, в привличането на мъжа към жената... Мога да стигна и по-далече и да кажа, че мъжете полудяват когато жената им покаже известен интерес, а после започне да ги игнорира и да ги върти на пръста си.
Вместо да критикуваш другите мнения, кажи къде ти смяташ, че й е грешката...
[/spoiler]защо мъжът се е променил? Станала е прекалено добра, удобна, отстъпчива, покорна и любяща... и накрая отегчителна и безинтересна... това, което се случва в много връзки! Но мъжете бягат от този отговор...
Краси е права, че компромисите трябва да идват от мъжа- той изпитва необходимост да доказва любовта си отново и отново. Отнеме ли му се тази възможност, любовта му си отива.
Абсолютно!    Hands Plus1

# 73
Тия дето ги приказвате, за ловеца и дърпащата се жена, са за любители на драмите.
Как пък няма да се правя на ощипана госпожица, че да му е интересен на някой живота. Да си го прави той интересен, аз си имам по-важни занимания. Ама-ха.
Не, наистина, това са страшни циркове за хора, които си нямат друга работа, да му се дърпала тя, хаха.

# 74
  • София
А защо на жената не й става безинтересен удобният мъж, който винаги за всичко я слуша?
Дали не е от практически подбуди, далеч от тръпката?

Общи условия

Активация на акаунт