Имало едно време в Чукурова | ВВ, Кьосем - исторически и костюмни драми №11

• 23 581
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Ваня, аз не съм нарекла Хюнкар "екстремна". Това беше пояснението на Дани, позовавайки се на твоя пост. Аз исках друго да кажа и повечето съм го казала в първия си стурешен пост.
Държа сметка за времето, eстествено, и не е толкова трудно да си обясним поведението на героите. Но си чакам "всекиму според заслуженото" и "Видовден" поне за Хюнкар. А ако сценаристите решат, може да й се размине само с угризения и вътрешен глас. Simple Smile

# 106
Ваня, разбрах те за двете крайности, всъщност може би неправилно те цитирах. Моето е продължение на идеята за крайността и екстремността.  Peace

Освен, че двете жени са двете крайности на идеята за любовта и дълга, Хюнкяр, в моята представа, е екстремна в екстремността си. Тя не е единствената със социална стигма, но малко хора решават проблемите си така драстично. За мен тя е екстремна и за своето си време, въпреки че онази епоха е по-добър фон за нейната екстремност. Все пак на онзи фон тя не е такъв злодей и някой може и да я оправдае. Но за мен дори на оня фон няма оправдание за нейната манипулативност, преклонение пред социалния статус, грешно схващане за дълга. За мен Хюнкяр е злодей и дори епохата не може да я оправдае.  Grinning

Покаяние има и ако тя се покае, може да излезе от категорията злодей. Но дотогава съм я зачислила там.  Grinning

# 107
Привет мили момичета Hug bouquet
Цитат
Има нещо, което не мога да определя, Thinking но ме отблъсква в Йълмаз и същото неопределено нещо, Thinking което ме кара да искам Демир и Зюлчето щастливи на финала(засега, защото не се знае какво са ми подготвили сценаристите и везната на предпочитанието ми може да се наклони в другата посока според зависи).
Нейджал Hug само предполагам, че това неопределено нещо е химията или липсата на такава към самия актьор. Пиша го, защото точно тези думи бях използвала и аз в темата за един от сериалите, които съм коментирала. Впоследствие си дадох сметка, че причината е в актьора...нещо не ми допадаше, не знам защо и така възприемах и героя му. В никакъв случай не искам да подценявам други фактори, но лично за мен, така стоят нещата, защото точно като теб се бях изразила и аз. Няма лошо! Wink Hug
Момичета, съгласна съм с вас за Хюнкяр. Но и Таня Hug писа нещо много важно - "че обясненията са ясни, но не отменят индивидуалната морална  отговорност. Затова някои тук споменаваха за "Видовден" във връзка с Хюнкар.
Отделно за това, че Йълмаз и Зюлейха са по-модерни и с други разбирания. Това отчасти е така, поради мястото, където са родени, но голяма роля играе и възпитанието, както и това, че са сираци, явно нямат много близки и роднини и са свикнали никой да не се меси в решенията им или да налага мнение. В Чукурова се срещат не само с по-големия консерватизъм, но и психиката на големите семейства. Ето, Хюнкяр трябваше да даде съгласие за брака между Гюлтен и Хюсню. Тя им е работодател, но факта, че Гюлтен е родена в чифлика вече дава основание и за едни други вмешателства в живота, които са характерни за семейните отношения. Така че, чифликът е като едно голямо семейство, всеки дава акъл, съвети, плаши и хока, бърка се и се намесва...и отгоре на всичко това са майка и син Яман, които дирижират живота. Много ми харесаха думите на Саббахатин към Демир, че обича да контролира всичко и всички, точно като майка си. И това също - "много си високомерен, Демир...трябва да се смириш, защото ако не го направиш ти, животът ще го стори вместо теб". Мисля, че тези думи са изключително важни и обобщават негативните черти в Яман - желанието за контрол и високомерието. Неслучайно вече за пореден път чуваме от различни герои за поведението на Демир Яман (по памет): от Салих (който продава в центъра на Адана) - "Демир не поздравява никого от простолюдието, върви вирнал глава"; от подчинения на Демир, който е приятел на Фекели - "Демир Яман се държи високомерно с подчинените си, още по-малко да седне на една маса с тях и да подели трапезата си". Чухме и Саббахатит, който макар и човек с проблем е изключително чувствителен човек...той каза много верни думи на Демир, но той ги възприе като дръзко поведение и как смеел Саббахатин да говори така с него. Това именно си мисля, че ще бъде основното, което трябва да научи Демир и животът трябва да го научи, ако той сам не го стори - да се смири и да не бъде толкова високомерен, да укроти желанието си да контролира съдбите на другите, само защото му е позволено от позицията на господар. Може би Зюлейха и ситуацията около тази любов ще го научи на това и това ще бъде положителното за него. Както е писала и Ваня Hug. От всичко това, Демир може да "излезе" като пречистен и научил житейски уроци, които ще го направят много по-добър човек, различен от типичния господар на Чукурова.
На мен това ми се иска. Не ми се ще просто една куха романтична история без смисъл и дълбочина.
 bouquet bouquet bouquet

# 108
Оле, днес не успявам да ви изчета! Докато напиша нещо, някой казал нещо друго и моето е морално остаряло. Simple Smile Голяма физзаарядка хвърляме за довечера. Simple Smile Ето и Дана се появила, тепърва ще я чета.

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 16:11 от Tania M.

# 109
Цитат
Когато обаче Хюнкяр е приключила "програмата си" за детето наследник, я виждам като добър, състарадатален, грижовен човек.
Точно така се държи Хюнкяр - опитва се да бъде грижовна, състрадателна, да направи пленничеството на Зюлейха по-леко, но за мен това показва още по-страшно нейното преклонение пред разбиранията ѝ. Всичко добро, което прави, е лицемерно и неискрено вече. Защото нейното поведение е все едно да сложиш златни вериги на пленник вместо ръждясали. Все са вериги, но тя измива съвестта си с неща, с които не губи нищо.

# 110
Дана, Grinning не знам химия ли е, не е ли, но при все, че чисто физически Йълмаз ми е симпатичен не мога да определя точно какво е нещото, което ме отблъсква от него. newsm78 Thinking
Все ми е наум, че Йълмаз храбрия, ще я отблъсне и затова тя е толкова отчаяна и нещастна(и не само на тази фотка).

# 111
Ваня, пропуснах. Дай няколко от другите начини, нищо че няма да ни харесат. Ще е интересна раздумка.

Скрит текст:
Дана, Grinning не знам химия ли е, не е ли, но при все, че чисто физически Йълмаз ми е симпатичен не мога да определя точно какво е нещото, което ме отблъсква от него. newsm78 Thinking
Все ми е наум, че Йълмаз храбрия, ще я отблъсне и затова тя е толкова отчаяна и нещастна (и не само на тази фотка).
Скрит текст:
Наде, точно това коментираме през последните дни. Стана ясно от втория фрагман и вчерашните текстове към снимките (в превод на Дани), че Йълмаз ще отблъсне Зюлейха "по молба" на Хюнкар и след още лъжи. Ще видим довечера.
Сега вече може и да го огрее Демир Железния.  Grinning

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 16:21 от Tania M.

# 112
Момичета, аз ли пропуснах озета на предстоящата серия, newsm78 не знам защо нямам спомен да съм го чела? Thinking
Да Танче да, ясно е че Йълмаз, ще я отблъсне за да е толкова отчаяна Зюлчето.

# 113
Наде, нямаше озет, но вчерашните текстове на снимките, които преведе Дани, звучаха като озет:

Цитат на: Дданни
Зюлейха, която, изпълнена с надежда, иска да избяга от пленничеството си, отново е победена от Демир /се предава пред Демир/, който се върти в кръга на болката и гнева.
Демир, който е загубил напълно доверието си в Зюлейха, я оставя сама пред лицето на смъртта и потегля със сина си.
Хюнкяр, която много съжалява за играта, която е устроила, се страхува Йълмаз да не убие Демир.
За да предотврати семейна трагедия, Хюнкяр взима решение да говори с Йълмаз и прибавяйки нови лъжи, прави положението още по-безизходно.
След всичко, което е чул, Йълмаз не може да си намери място и от една страна твърди, че е загубил Зюлейха, от друга страна все още е изпълнен с надежда. В такъв случай колко голям ще бъде ефектът върху това положение на наближаващото голямо бедствие?
Чукурова, която е разтърсена от виковете на Сание, е в очакване на нови беди/страдания в новия епизод. В изпълнения с мъртва тишина конак нещата истински се объркват.

# 114
Танче, тенкс Simple Smile че си сверих часовника.
Вярно е, че в повечето случаи минавам набързо през темата(и както писах вчера не само в тази) но чак пък озета да съм пропусналааааааа, направо се бях запътила в ъгъла да се срамувам. Embarassed Joy

# 115

Aşk onlara yakın ama uzaktı ... Sizce şans bu defa onlardan yana olacak mı?

Моят отговор на въпроса към промо снимката е "НЕ".

Ново от У. Гюнеш:
https://www.instagram.com/p/Bqw7EqVnVon/

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 16:42 от Tania M.

# 116
Да си кажа възмущението от Фекели и този Сахид!
Сахид останал без грош на улицата /думи на Фекели/ и Демир го взел при себе си. Сахид не обича Демир и по принуда работел за него /не по любов/, въпреки че Демир нищо подло не е направил спрямо него. Въпреки, че му е ял хляба толкова години, той не е доволен, че Демир се държи като господин и не го е поканил на масата си. Хайде сега Демир да се храни с подчинените си! От тук и заключението на Фекели, че Демир е подлец?!?!?!
И в контекста на този разговор - Демир е взел на работа Сахид, когато Фекели е убил Аднан. На колко години е бил Демир тогава, че той да управлява конака? Фекели е чакал да порасне Демир, за да не оставя малко дете без баща. 25 години ли е чакал, нали Демир е и учил в чужбина? Нещо сметките на СЦ не им излизат Simple Smile
Съгласна съм Демир да си плати за грешките, ама да му се търси сметка за чужди грешки... Или по дефол трябва да го мразят, защото преди него са мразели родителите му.

# 117
И тримата да ги ожалиш.

https://www.instagram.com/p/BqxLmhkDgxs/

50 години по-късно Демир може и да седне на една трапеза с подчинените си .. в интерес на тийм-билдинга. Simple Smile
Скрит текст:
Моите шефове така правят.  Grinning

# 118
 Очаквам новия епизод с нетърпение.  Да видим какво са ни подготвили, дали ще има изненади или ние вече го разгадахме. Имам чувството, че вече съм го изгледала.

# 119
И тримата да ги ожалиш.

https://www.instagram.com/p/BqxLmhkDgxs/

50 години по-късно Демир може и да седне на една трапеза с подчинените си .. в интерес на тийм-билдинга. Simple Smile
Скрит текст:
Моите шефове така правят.  Grinning

Хубаво си отчела периода от 50 години и факта, че е про форма.
Този Сахид, ако не беше го взел Демир на работа, какво ли щеше да стане от него ?! Взел, не взел все е сбъркал Демир. Тези работници са малко като нашите ромове - който дава повече на него са му верни. Роптаят против Демир господина, пък тръгват след Йълмаз господина /думите на Йълмаз - "Който ме смята за господин да тръгне след мен "!/ !!!

Общи условия

Активация на акаунт