фентъзи и фантастика - тема 16

• 33 752
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Мисля, че още не знаем. И аз не я харесвам

# 616
  • В полите на Пирин планина
То и тя не се харесва.
Аз и Ясна не харесвам.

# 617
Някой с отзив за "Кръвта на мага" от Дейвид Хеър, видях, че е излязла втората книга от поредицата.

# 618
  • София
хахаха Мег... няма половин звезда Simple Smile

# 619
хахаха Мег... няма половин звезда Simple Smile
Пробвах, видях, че не става, но реших все пак да попитам. 5 звезди и дадох.

# 620
  • София

Йеии... излезе третата книга Simple Smile

# 621
  • София

UK корицата Heart Eyes

# 622
Юни книгата ще е в Сиела, началото на 2020 ще излезе у нас, каза Блажев.

# 623
  • Вестерос
Прочетох първата за Стъкления трон, хич не ми хареса. Нищо особено. Май ще отложа другите за по-нататък.

Прочетох на хартия Трите тайни града на Райли от поредицата, ставаше, но му е най-слабата от всички.

Сега съм на Мис Перигрин Simple Smile

После смятам да чета Дюн.

# 624
  • България
Прочетох "Сребротрън / Мрак над Сетанон", сега съм на "Принц на кръвта / Кралският корсар" на Реймънд Фийст.
Продължава да ми харесва. На моменти има по-слаби места, но е възможно да ми се струва така след маратона, който си направих на "Игра на тронове".

"Дюн" отдавна се каня да повторя, че нямам много спомени за "Децата на Дюн".

# 625
Дюн доста ме разочарова, не е мой тип Simple Smile

# 626
След "Заклеващия" не бързам да чета фентъзи, страх ме е да не се разочаровам. С криминалета еднодневки си запълвам времето.

# 627
@Моарейн, Сагата за Войната за Разлома е добра. Сагата за ИМперията и Синовете на Крондор - също. Войната на Студенокръвните поне според мен е най-добрата поредица от Фийст, а на второ място слагам Крондор. Веднага след това нещата  започват да бият на застой, но все пак до края на Конклав от сенки положението е търпимо....След тази поредица нещата тръгват много рязко назад и спокойно може и да не се чете Фийст. Малко като Мартин след трета книга - съвсем нови сюжети, нищо общо няма с писаното дотук.

Между Мрак на Сетантон и Принц на кръвта е Дъщеря на Империята/Слуга на Империята/господарката на ИМперията. Действието се развива при Цураните,  Пъг току що е пристигнал - във втората книга. който харесва книги от  типа на "Шогун" ще хареса трилогията, а който не ги харесва - няма да я хареса. типично японски интриги.

аз преди седмица -две започнах една фантастика "Пожарникарят",  четях я в Рулит но си беше преведена на български а сега забравих на кой автор и не я намирам...много мразя като стане така.

@ Тиф, и на мен не ми хареса Стъкления трон - много лековата ми се стори. Една единствена сцена имаше по-сериозна където разследваха смъртта на участниците в турнира. Там се надявах да стане по-зловещо, но уви. Много мудно действие, много предсказуеми герои, никакъв хумор.

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 14:09 от Джон Сняг

# 628
  • Вестерос
Да, ако и другите й са такива, ще пропусна. Очаквах доста повече, хем ми казахте, че 1 и 2 са слабички, но пък е много харесвана писателката.

# 629
Сто пъти е писано, че Стъкления трон започва мудно, и че първа книга е едно дъъъълго въведение, но пък следващите книги стават невероятно добри, последните две- най-много. Което е рядкост за поредици Wink Мислех да я препрочета, но не ми се четеше 1 книга Joy Авторката я е писала едва на 16 години, героинята също е малка и млада. Следващите книги са двойни и тройни по обем, и пълни с много интересни обрати
За лятно четиво ви ги оставям Simple Smile
Ето г Пожарникаря на Джо Хил, не се сещам чела ли съм я https://www.rulit.me/books/pozharnikarya-download-free-501742.html Трябва да си я свалиш

Общи условия

Активация на акаунт