фентъзи и фантастика - тема 16

• 33 756
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Заклеващия на Сандерсън последната книга от Летописите ли е?
№3 от 10 планирани.
Ужас, аз сега само някои неща си спомням, а за следващите не знам как ще е, ако ги издава през 3 години като тази. Леко се зачудих дали да не започна отначало книгите, но като се сетих какви тухли са се отказах. Надявам се в тази книга да свърши войната с паршите, ако и другите книги са за нея ще е досадно.

# 601
И аз бях позабравила, но не препрочитах и си спомних
Хареса ми книгата, но детайли....йок. Със следващата ще си припомня Joy

# 602
И аз бях позабравила, но не препрочитах и си спомних
Хареса ми книгата, но детайли....йок. Със следващата ще си припомня Joy
Припомни ми нещо, ако се сещаш, разбира се
Скрит текст:
В първите книги имаше един мъж, мисля, че винаги беше облечен в черно, който в края на втората книга чакаше някой на определено място. Кой беше той? Имаше ли изобщо такъв човек или бъркам книгите?

# 603
Скрит текст:
В първите книги имаше един мъж, мисля, че винаги беше облечен в черно, който в края на втората книга чакаше някой на определено място. Кой беше той? Имаше ли изобщо такъв човек или бъркам книгите?
Скрит текст:
Моята версия:  Шутът (в Летописите)/ Хойд ( в Елантрис и серията Мъглороден)/вероятно един от десетте - десетият изгубен или може би Калак (виж пролога в Пътят на кралете). Най-общо казано е връзката между отделните светове и саги.

# 604
о, Господи, Аниш, как помниш тези детайли?

# 605
  • София
о, Господи, Аниш, как помниш тези детайли?
Попита човекът, който си спомня, че морещиците Райна и Бердин (ли беше втората?!) са били повече от приятелки Joy

# 606
Аниш, Морещиците бяха супер главни герои, няма как да ги подминеш.*  ** Обаче ти помниш какво става с Хойд в Мъглороден, който на мен ми е изгубен в превода. Разбирам да говорехме за Келсайър, за Вин, за Бриз дори, а то - за Хойд, за когото честно казано нищо не си спомням, а съм чел Мъглороден сто пъти.
Та затова казвам детайли.  АЗ помня съдбите на значителните герои, но убий ме ако помня как се казваше всяка Айез Сейдайка от КнВ и с какво се отличаваше?

*Хеле пък Кара
**
Скрит текст:
При Райна имаше няколко смешни ситуации породени от това, че е лесбийка и затова съм ги запомнил. Първо се държеше суперактивно в сексуален план - прегръщаше Ричард, целуваше го, за да го накара да се отврати и по логиката на обратната психология - да не спи с нея. В същото време се страхуваше как ще реагира, защото Мрачният Рал беше тормозил нея и Бердин*** след като беше разбрал, че имат връзка.

***Да, Бердин беше.

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 13:28 от Джон Сняг

# 607
Скрит текст:
Скрит текст:
Моята версия:  Шутът (в Летописите)/ Хойд ( в Елантрис и серията Мъглороден)/вероятно един от десетте - десетият изгубен или може би Калак (виж пролога в Пътят на кралете). Най-общо казано е връзката между отделните светове и саги.
Шута е, още в началото си помислих за него, но реших, че се бъркам с Шута на Хоб. Много ми харесва книгата, не ми се мисли как ще отивам утре на работа и ще трябва да чакам до вечерта да продължа. Дано съм жива докато довърши поредицата.

# 608
Аниш, Морещиците бяха супер главни герои, няма как да ги подминеш.*  ** Обаче ти помниш какво става с Хойд в Мъглороден, който на мен ми е изгубен в превода. Разбирам да говорехме за Келсайър, за Вин, за Бриз дори, а то - за Хойд, за когото честно казано нищо не си спомням, а съм чел Мъглороден сто пъти.
Та затова казвам детайли.  АЗ помня съдбите на значителните герои, но убий ме ако помня как се казваше всяка Айез Сейдайка от КнВ и с какво се отличаваше?

Ъъъ, аз за морещици нищо не съм споменавала. Единствената ми информация за вида е от няколко серии, гледани по телевизията. Относно Айез Седай - ами за повечето помня само Аджата и нещо специфично в преливането/навиците или външния вид. То и доста неща видове, светове, локации, технологии, превозни средства (кораби), биологични характеристики от Стар-сагите и Али-поредицата помня. Wink
 Шута/Хойд/единият от десетте е ключова фигура, макар и с малко  посветени страници. Просто непринадлежността към Елантрис и Скадриал ( и двете появявания) е повече от очевадна. Няма как да се пропусне, особено след приказката, която разказа в първата книга на Архивите.

Шута е, още в началото си помислих за него, но реших, че се бъркам с Шута на Хоб. Много ми харесва книгата, не ми се мисли как ще отивам утре на работа и ще трябва да чакам до вечерта да продължа. Дано съм жива докато довърши поредицата.
Четвъртата ще е за Ешонаи, а петата за Сет - два от най-харесваните от мен персонажи в сагата.

# 609
Четвъртата ще е за Ешонаи, а петата за Сет - два от най-харесваните от мен персонажи в сагата.
Имат ли дати за издаване? Ешонаи и аз я харесвам, но Сет, това убиеца в бяло ли беше?  Каладин ми е любимеца на мен.Припомням си част от историята, но за съжаление не всичко. Не мога да се сетя защо
Скрит текст:
  са се влошили отношенията между Садеас и Далинар. И защо Адолин в крайна сметка го уби. Имаше нещо и между Каладин и Моеш, но и за това не се сещам

Хубаво е да се четат завършени поредици, но как се чака толкова години.

# 610
Прочетох Circe и съм очарована, много ми допадна

# 611
аз предпочитам да излезе Елатрис 2 или Легион 3 . Или да вземе да си довърши Мъглородените, макар че не ми харесва на къде избиха като посока.
Летописите са ми твърде епични.

# 612
  • София
Душата на императора се води Елантрис2, Легион 3 излезе края на миналата година, дали и кога ще я преведат , друг въпрос.

# 613
Ангелче, Душата на императора е в същата вселена, като Елантрис, но не е Елантрис 2. Отделно се очаква още един Елантрис със същото име, по последни данни Елантрис 2 е проект за 2020
Eто руската уикипедия. Доскоро това можеше да се срещен и на английската, сега обаче там има разно обновения, и плановете на Сандърсън за близкото бъдеще ги няма

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D1% … D0%B4%D0%BE%D0%BD
Скрит текст:
Элантрис
Элантрис (2005) — роман, также известен под названием «Город Богов». Вышел на русском языке в 2006 году.

Надежда Элантриса (2007) — повесть, является дополнением к роману «Элантрис». Она содержит сцену, не включённую в роман.
    Душа императора (2012) — действие повести происходит в том же мире, что и действие романа «Элантрис», но в другой его части и с другими действующими персонажами.

Элантрис 2 (2020)[8] — роман, в планах автор

Легион 3, не знаех, че е излязла, дано я преведат час по-скоро. Легион 2 бързо ми стана една от любимите книиг, нямам търпение да видя как се развиват персонажите в главата му. Доколкото си спонмям от жениет придобни стенографска способност, а друга си докара "мъжа" в главата му, който бе преводач. Това породи проблем -ами ако всяка/всеки измислен харасктер си докара гадже?
С нетърпение очаквам развитието на неговия мозък.

# 614
Как се дава половин звезда в Goodreads? Мислех да дам на "Заклеващия" твърдо 5 звезди, но ми досади, когато бяха в Морето на сенките. Книгата е много, много добра. Трябваше да започна книгите от начало, да тухли са, но доста неща съм забравила. В движение си припомнях за Сет, но подробностите ми се губеха, а неговата история беше добра. Само Шалан така и не успях да харесам и в другите  книги историята и не ми беше интересна, в тази също. За нея също не се сещам
Скрит текст:
защо убива майка си и защо удушава баща си, докато му пее приспивна песен

Общи условия

Активация на акаунт