Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 32

• 45 770
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
Само да вметна, че вече навсякъде в София е супер пренаселено, ама навсякъде, даже в кварталите по витошката яка. Движение, хора и тъпканица. Това е, свиквайте. Даже в Драгалевци в момента до Фантастико строят нещо като мол....урбанизация от всякъде. На когото не му харесва, да търси някъде на село да живее по-спокойно. А още не са се населили строежите наоколо, копаят се и още дупки за строежи. Улиците обаче са си все толкова широки и няма изгледи за алтернатива.

# 241
milittana, права си донякъде, защото там, където има много НС, става взе по-зле. Тя и силвърстоун се оплака от пренаселване до Пиротска и Раковска, ама само извън зоната.  Все пак  зоната много помага на живеещите в старите квартали - от личен опит. Горе-долу добре е на места със зона и без или с много малко къщи, за да няма потенциална възможност за НС. Ако не е такова положението, е отписан кварталът. Направо се плаша какво ще стане на Галичица след две-три години - строят едновременно огромната нова сграда на BLD - то май е комплекс от сгради, а срещу тях строят друга на мястото на Казахското посолство. Улицата в момента със зоната се пооправи, не е онзи ужас, който беше, но с тези огромни сгради там не виждам как ще остане на това положение.

# 242
Да наистина най-големият проблем е,че навсякъде вече е пренаселено.Точно затова не ми се пътува по бул.България,например.Предполагам,че там е престижно или първо да проверя цените на имотите и после да се изказвам? Mr. GreenЦените не винаги говорят за престиж.Преди кризата в МЛ цените бяха много високи,защото след 20г.щял да стане престижен квартал.Половината срок мина.Той си остана скапан,без инфраструктура и с много обири.Последното го гледах в новините.Не ми пречи,аз нали не съм там. Whistling
Не съм и на ЛМ и ЖП,но по Мария-Луиза минавам.Повече по Раковски.Не разбирам за чий-чик-чирик се злобее,още повече се намесват мигрантите?Добре,че се разкараха!!!!! PraynigЗащото ако има нашествие както в зап.Европа никой да не си лежи на кълката,че те ще стоят само на ЛВ,Овча купел или Враждебна.Дойдат ли,плъзват навсякъде и спасение няма!Имаше период,когато се срещаха по целият център.Групи кибици имаше на Витошка,НДК,Мол София.Няма място за злорадстване.
За местата в у-щата няма да обсъждам.Нормално е в някой квартал застроен с много високи блокове,да живеят повече хора.Съответно местата не стигат.При нас старите блокчета са не повече от 6 ет. с по един вход,а не цялата азбука.Кварталните деца бяха с предимство.Останалите минаваха изпит.И там имаше драма,справедлива.Децата са влизали без родител на изпита.Следващата година го премахнаха.

# 243
Да наистина най-големият проблем е,че навсякъде вече е пренаселено.Точно затова не ми се пътува по бул.България,например.Предполагам,че там е престижно или първо да проверя цените на имотите и после да се изказвам? Mr. GreenЦените не винаги говорят за престиж.Преди кризата в МЛ цените бяха много високи,защото след 20г.щял да стане престижен квартал.Половината срок мина.Той си остана скапан,без инфраструктура и с много обири.Последното го гледах в новините.Не ми пречи,аз нали не съм там. Whistling
Не съм и на ЛМ и ЖП,но по Мария-Луиза минавам.Повече по Раковски.Не разбирам за чий-чик-чирик се злобее,още повече се намесват мигрантите?Добре,че се разкараха!!!!! PraynigЗащото ако има нашествие както в зап.Европа никой да не си лежи на кълката,че те ще стоят само на ЛВ,Овча купел или Враждебна.Дойдат ли,плъзват навсякъде и спасение няма!Имаше период,когато се срещаха по целият център.Групи кибици имаше на Витошка,НДК,Мол София.Няма място за злорадстване.
За местата в у-щата няма да обсъждам.Нормално е в някой квартал застроен с много високи блокове,да живеят повече хора.Съответно местата не стигат.При нас старите блокчета са не повече от 6 ет. с по един вход,а не цялата азбука.Кварталните деца бяха с предимство.Останалите минаваха изпит.И там имаше драма,справедлива.Децата са влизали без родител на изпита.Следващата година го премахнаха.
В МЛ никога не е било нито престижно, нито с високи цени, нещо си в грешка. С високи цени са Докторски паметник, Иван Вазов, Лозенец (истинския, не измисления от брокерите), Изток (също истинския), Изгрев около руското посолство, Яворов, МА, Военна академия, центъра около НДК и бул. Евлоги и Христо Георгиеви.
Мисля, че гледаш прекалено много телевизия, щом Манастирски ливади го смяташ за скъп или престижен. 
Ха-ха, "кварталът с високите блокове" е долен Лозенец, а кварталното училище е 35-то, което е в топ ДУ в София по НВО, заради което в него караха деца от Младост, Дружба и от къде ли не, и от вашия център дори  Stuck Out Tongue Winking Eye  С дебели връзки и подкупи. Ние предпочетохме да плащаме на ЧУ вместо подкупи.  Слава Богу, че вече има райониране и поне сега децата от квартала могат да учат в най-близкото училище. Ако изобщо познаваш центъра, както твърдиш, би трябвало да знаеш къде е долен Лозенец и колко са високи "блоковете" там.
Не знам кого ще убедиш, че 1-во СУ е добро училище, то нали тука точно него даваха като отрицателен пример, но давай, нали вашето си е най-хубаво...
Не искам да пренасям темата тук, но най-близките ми живеят в Западна Европа, там съм редовно и не е като да гледам по телевизията и да съм ходила на екскурзия до Холандия като теб, и да питам как е там във форума на бг-мама Wink

Последна редакция: сб, 08 дек 2018, 19:52 от Анонимен

# 244
.Направо се плаша какво ще стане на Галичица след две-три години - строят едновременно огромната нова сграда на BLD - то май е комплекс от сгради, а срещу тях строят друга на мястото на Казахското посолство. Улицата в момента със зоната се пооправи, не е онзи ужас, който беше, но с тези огромни сгради там не виждам как ще остане на това положение.
Значи добре съм направила, че не изчаках НС на BLD в Лозенец. И че не купих въобще в онази част на Лозенец, колкото и да ми харесва там. Кварталите се променят/съсипват за месеци буквално. И се задръстват с хора и коли.

# 245
.Направо се плаша какво ще стане на Галичица след две-три години - строят едновременно огромната нова сграда на BLD - то май е комплекс от сгради, а срещу тях строят друга на мястото на Казахското посолство. Улицата в момента със зоната се пооправи, не е онзи ужас, който беше, но с тези огромни сгради там не виждам как ще остане на това положение.
Значи добре съм направила, че не изчаках НС на BLD в Лозенец. И че не купих въобще в онази част на Лозенец, колкото и да ми харесва там. Кварталите се променят/съсипват за месеци буквално. И се задръстват с хора и коли.
Определено! Изобщо като се купува, трябва и това да се гледа, да няма свободни парцели наоколо, особено големи.
Оня ден минах по Баучър/Златен рог - срещу Маринела, сградата Златен век направо обсебва пространството наоколо, надвисва над останалите сгради, не завиждам на хората, купили си в тях. То и така там си беше задръстено и клаустрофобично, сега ще стане ужасно.

# 246
Попеа, то добре, че Златен век или каквото там е това недоразумение е откъм север на сградите, югът им не е препречен. От другата страна има градинка и църква, най-много там да падне сянка, но няма жилищни сгради. Въобще ....там беше приятно място, съсипали са го с тая кула. Аз наистина вече повече харесвам Хладилника до ЮП. Въпреки наблъсканото, все пак на две крачки ти е парка и блокчетата са най-много на по 5 етажа. На какво почнахме да се радваме....на времето един архитект се тюхкаше, че в Хладилника на мястото на къщичките израстват кооперации нагъсто и се съсипва. Да дойде сега да види за какво става дума....

# 247
milittana, няма да сенчи, но е много несъразмерно голяма, направо изглежда като Годзила спрямо околните сгради, то аз бях инцидентно, по улицата вървях и ми се струваше, че ей сега ще ме затисне, не знам как се чувстват живеещите там, при това е още само до 6-7 етаж вдигната. Но е до самия тротоар.
Ох, не мога да го харесам Хладилника до ЮП. Наблъскано и тясно, прав е бил този архитект.

# 248
В много градове има небостъргачи и ако този ти се струва, че ще те затисне си представи как е в Ню Йорк. Там хем са мнооого повече, хем са доста по-високи.

# 249
Абе не е чак така, гората от една страна, от другата Правителствена болница с парка към нея, след това е Южен парк. Минус е, че няма училище, поликлиника, магазини като хората. То вече в обявите за продажби не му викат Хладилника, а Лозенец.

# 250
Те в обявите вече на Кръстова вада викат Лозенец, ти за Хладилника говориш Simple Smile. Еми не ми харесва, какво да направя...
Нико, аз не харесвам небостъргачите на даун-тауна в Ню Йорк, харесвам старите сгради в Манхатън около Сентръл парк.Така че не виждам причина да харесам и Златен век. Харесвам центъра на Париж около Сорбоната и Латинския квартал. Харесвам Лондон -Кенснгтън. Харесвам сградите около плаза Каталуня в Барселона.  Изобщо харесвам старинна нео-класическа архитектура, а не модерни изцепки.  За щастие, оня Лозенец не е с такава архитектура, че да го оризилят съвсем с този мастодонт. И за мое щастие, рядко имам работа натам.

# 251
Небостъргачите са концентрирани в Манхатън и са предимно офиси (по мното стари спомени), животът е изнесен след мостовете. Високите сгради променят направо климата, липсва и светлина.
Ако другите сгради не са високи или нежилищни, небостъргач в квартала си е масово прецакване и опит за доста голяма печалба а.к.а. алчност.

# 252
stefanita, има и жилищни небостъргачи. И има и жилищни сгради в Манхатън, които не са небостъргачи, дори са повече от небостъргачите. Махнатън е с размерите на цяла София, така че има от всичко. И апартаментите в тях са много, много скъпи, по 8-10-15 и повече милиона долара. И ги обитават милионери и кинозвезди -  наскоро Мерил Стрийп си продаде манхатънския апартамент за 25 милиона (по спомен). И в небостъргачите също са скъпи. Там евтино няма. То и Тръмп Тауър е в Манхатън и е и жилищен.
https://en.wikipedia.org/wiki/Trump_Tower

Но определено и аз смятам, че строежът на небостъргач разваля всеки нормален жилищен квартал, това е строителство за офиси и административни сгради. И не мисля да се уча от американците на архитектура и градоустройство, тяхното не ми допада, допада ми на холандците, които са построили старите сгради в Манхатън.

# 253
Poppea не ти разбирам хаотичните разсъждения,наистина.Бълваш някакви си твои размисли.МЛ ги хвалеха тук като престижен.Между другото това писаха и за Константин Величков преди 2-3год. Mr. GreenАз не търся жилище,не знам цени и наистина не ме интересува.Писах конкретно по повод ''опасна улица'' и ''опасен квартал''.Пиротска не съм я споменавала.Може би бъркаш с Дондуков?В Холандия съм била в два града.Да, интересно ми е живеещите ТАМ да споделят за живота и в други градове.Това в каква връзка го намеси тук?Или четеш с неразбиране или просто си изопачаваш както ти изнася,което не ти прави чест.Не си споменавала преди конкретно за 35то,което не знам в какви класации е,но си има проблеми както и другите у-ща.Няколко пъти имаше побоища там.Приятелско семейство си преместиха сина от него нищо,че им е кварталното у-ще.Също така не съм казвала,че 1во е най-хубаво,а че идваха от цяла София.Нещо ако не си разбрала го прочети още няколко пъти.Хем цитираш,хем коментара ти не отговаря на цитираното.

# 254
silverstone, какво има за разбиране? Не познаваш пазара, не познаваш цените,а се изказваш за тях. Не познаваш училищата пообективни критерии, а също се изказваш за тях. Искаш, изказваш се, а аз ти казвам, че това, което казваш конкретно за тези неща, не е вярно. Изобщо не ме интересува откъде си чула-недочула за МЛ, казвам ти, че това не е вярно - и е лесно проверимо от офертните цени.
За имигрантите и живота на запад исках само да кажа, че ги коментираш надълго и нашироко, а после се оказва, че имигрантите в Германия и Холандия си ги виждала само по телевизията - дори не си била там тогава, когато коментираше, сега си отишла на екскурзия, да живееш не става и дума.
За училищата се опитах да ти обясня, безуспешно, че и в много други училища идват от цяла София, и повече отколкото при вас,  и това нищо не значи. Значат резултатите накрая, на НВО, които са обективните факти, плод ако не на учителите, то поне на средата в дадено училище. А вече че някой си харесва точно определено училище, си е негово право - някой може да иска училище, където няма висока летва при  подготовката, защото не иска детето му да се мори и напъва. Хора всякакви.
Относно личното ти мнение за центъра на север от Дондуков - Раковска, ако не ти е известно, е много дълга улица - от Сливница до Евлоги, и има и части от нея, които попадат в хубавия център, има и такива в лошия. Не знам защо се захвана с нея. Харесваш си мястото в лошия център, разбрахме, няма лошо, само че мястото ти не е харесвано от мнозинството, което е обективно отразено в цените на това място, по-ниски дори от тези в краен квартал като Младост. Опасно или не, според теб,  обективно е ниско оценено от пазара,за което си има причини.
Форум е, всеки има право да се изказва, но и всеки друг има право да му показва, че не знае за какво говори. Надявам се, че си успяла да схванеш, ако пак не си, те оставям да се изявяваш в темата за имигрантите, където си в стихията си Simple Smile За съжаление, живеем във времето на фейк нюз, а в социалните медии няма никакви механизми за проверка на факти и твърдения. От мен, толкова.

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 12:17 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт