Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 32

• 45 791
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
73 е много далеч от центъра, за другите е така, но не са най-желани училища защото са в центъра. Мисля, че всичките са сравнително стари училища, с история. Но е факт, че са по-концентрирани като дори не са само тези - строителния, нфсг, нтбг и т. н. Обаче не може всички да живеят там, за това и метрото е страхотен плюс за децата.
Само аз си знам как съм пътувала по един час до лозенец преди да пуснат линията до васил левски всяка сутрин до училище. Сега е доста улеснено.

# 121
6-то, 7-мо и 133-то са ми до работата. Точно преди дни си мислех, че в центъра е бъкано с училища. И трите училища са хубави за началните класове, след това пак повечето свестни гимназии са в центъра. Изобщо доста беше странно твърдението, че нямало хубави училища в сърцето на София.

# 122
73 е много далеч от центъра, за другите е така, но не са най-желани училища защото са в центъра. Мисля, че всичките са сравнително стари училища, с история. Но е факт, че са по-концентрирани като дори не са само тези - строителния, нфсг, нтбг и т. н. Обаче не може всички да живеят там, за това и метрото е страхотен плюс за децата.
Само аз си знам как съм пътувала по един час до лозенец преди да пуснат линията до васил левски всяка сутрин до училище. Сега е доста улеснено.
Да, затова си изтрих поста преди малко.

# 123
Здравейте, искам да попитам според Вас каква е реалната цена на етаж от къща (125кв.м.) с разположение кухня, хол, три стай, баня с тоалетна и втора тоалетна. Жилището се намира в кв. Яворов в близост до Орлов мост. Не е обзаведен, но е ремонтиран.

# 124
Според имот.бг от 1500 до 2500 евро квадрата Simple Smile

# 125
Според мен между 180 и 200 хил.евро. https://m.imot.bg/details/1i149994847625959
Зависи и собствеността как е уредена, кой етаж е от къщата - приземен, последен, как се влиза до самия етаж-дали през чужд имот, в какво състояния е, къщата гредоред ли е, коятщ година е строена и т.н.

# 126
Здравейте, забравих да спомена, че става въпрос за отдаване под наем не за продажба. Благодаря все пак за отговорите.

# 127
Наемите са в друга тема.

# 128
6-то, 7-мо и 133-то са ми до работата. Точно преди дни си мислех, че в центъра е бъкано с училища. И трите училища са хубави за началните класове, след това пак повечето свестни гимназии са в центъра. Изобщо доста беше странно твърдението, че нямало хубави училища в сърцето на София.
Всъщност основната част от хубавите училища са в центъра или близо до него (В Гоце Делчев, Стрелбище, Лозенец, около Ситняково, до Военна академия). Но трябва да бъдат разграничени основните от средните училища, защото първите са по район (тоест в чий район попада адресът) , а вторите - по успех.
Нямам идея кое е районното основно училище на Поп Богомил, но не вярвам да е 6-то, 7-мо или 133-то - те и трите са далеч от там. Това е т.нар. стар център, който доста западна по соц,-а, а след това още повече, включително и като училища. Така че специално местата около Сливница и Лъвов мост може и да е вярно твърдението, че няма основни училища. СМГ е близо, но то не е основно училище, макар и да има 5-7 клас (1-4 мисля, че няма). То е много конкурентно училище и не може да се смята за районно.

# 129
Районното училище на "Поп Богомил" е 1 СУ „Пенчо Славейков“.
Позната живееше на квартира на тази улица, но в по-добрата й част (според мен) - към Раковска. А живееше там, защото не искаше да живее извън центъра, но можеше да си позволи само този наем . Какво да ви кажа - ходих 2-3 пъти у тях с колата, пеш не бих, - и има причина наемите и продажните цени да са по-ниски.
Преди 80-90 г. е бил хубав квартал, но нещата се променят.

# 130
https://www.investor.bg/bylgariia/451/a/ima-li-balon-na-pazara-n … oti-u-nas-272913/
Анализ на имотния пазар, както и обяснение защо балон няма. Интересна е статията както и коментарите Simple Smile

# 131
  • София
А какво ви е мнението за района на Сточна гара, над Сливница-Панагюрище, Тимок, Родопи, Раковски в тази и част? Изникнали са много нови кооперации, цените са поносими. Видях 2 детски градини, една до СМГ и една на ул. Родопи. Хубави основни училища има на 10 минути с транспорт, болница Царица Йоана е наблизо, метрото на Лъвов мост е близо и все пак самата Мария Луиза и контингента и не са. Откъм магазини за хранителни стоки май имат проблем. Замислих се ако трябва да избера между прилично обзаведено ЕПК в близък район и НС на ул. Панагюрище, което много ми хареса като изложение и разпределение, на кое да се спра.

# 132
# 133
Този район малко недолюбван ми идва поне на мен де. Мръсно, ниско, шумно, минават самолети. Иначе е център, да. Близо до театри, музеи, админ.сгради и до там. Училища може и да има хубави.

# 134
За Сточна гара от личен опит:
Сточна гара на север от Сливница си е стар район - смес от нови кооперации и стари къщи, бъдещи нови кооперации. Доста се строи, кварталът се променя доста с това строителство. Къщите са си с предишните обитатели - стари софиянци, няма малцинства. Спокойно е. Ниско е, това е очевидно.
Самолетите са малко по- на юг - прелитат приблизително над Цар Симеон -Екзарх Йосиф. Така че ако има шум, няма да е от самолетите.
Трафикът по Сливница вече не се чува на 1 пресечка от Сливница.
За мръсно - не знам, от картите дето Нико ги поства, явно само аз не знам как да ги увелича, за да видя Сточна гара как е.
Трафикът замърсява, но пък мият Сливница и кръговото доста редовно.
Сега строят Лидъл точно на кръговото, средата на 2019 г. ще е готов.
Детски градини - на Чумерна и на Симеон - филиал. Много популярен детски клуб - Ли Ан или нещо такова.
Училище  до 7 кл. включително - 1-во не е ОК, това, което е на Раковска между Сливница и Козлодуй - не го знам.
Кое жилище да избереш - ти ще си решиш, зависи за какво ти трябва - за живеене или да го даваш под наем.
Ако е за живеене - имаш ли деца, на колко години са и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт