Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 32

• 45 761
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
Абе стига глупости, онази част на центъра никога не е била престижна и винаги е имало много бандюги. И под "западноевропейци" какво имаш предвид? Тази част на центъра е пълна с яко мангали и араби, те не са баш западноевропейци. Сградите са стари и фасадите са в потресаващо състояние. Нищо привлекателно няма там.
Кой говори за престиж?Аз не.Аз говоря за удобства.Сега ако за някой е престижно да живее по застроени ливади,вади и не знам още какви квартали без инфраструктура,ок.Не пътувам часове,не вися в трафик.Както писах,гледам от мойта камбанария.Не живея на Поп Богомил,но спокойно си минавам от там.Имам и познати,съученици там,както и на мн.др.улици в карето,в  посока бул.Левски също и карето отзад.Да на ЛМ има цигани покрай пазара,събираха се и много араби.Сега рядко се срещат.
Благодаря за инфото с цените.Не знам дали новодомците купуват в квартала,защото е по-евтино или им е по-удобно.Според мен с един куршум,два заека.За чужденците много добре знам,че не са милионери,но знам,че изобщо не се притесняват да живеят наоколо.Колко точно е бройката им не знам,но са доста.Не знам защо не ходят на по-евтинко в Надежда,Обеля,Люлин,Орландовци?Все пак аз живея тук и имам лични впечатления,общуваме си,а не от инцидентни минавания и мнения по форуми.Такова мнение чух и от един габровец,който никога не е бил в квартала,но така е чувал .Той от 2год. е в София и живее в Младост,и знае повече от мен. Mr. GreenКолкото до бандюгите повече чувам нещо да се случва по кварталите,големите спални.Нормално,все пак са прекалено много хора събрани на едно място.

# 211
И в Париж има места с проситутки, където върви букинга и има много чужденци. Места с емигранти от третия свят, леко криминални елементи, травестити, проституция и пр. - в самия център на града. И местни ходят там на заведение от любопитство, но после се прибират да спят в буржоазните си квартали.
Във всеки голям европейски град е така - някоя част от центъра, навремето била хубава, но постепенно е западнала.

И да - наемите на Поп Богомил са по евтини отколкото в карето между СУ и телевизията примерно.

# 212
На мен това каре около Сливница не ми харесва, много ми е еврейско едно такова. Предпочитам след Сливница и Опълченска, доста нови кооперации, молът е наблизо, парка до Зона Б-5. Районът около Поп Богомил в личната ми класация е на нивото на Слатина може би - не е чак толкова лошо, ама не бих живяла там, не бих и купила за инвестиция, защото има по-добри райони. За мен не е комуникативно, защото местата, които ежедневно посещавам, са в южните райони и съответно трябва да минавам през задръстванията в центъра ежедневно. А да се возя в метрото от Лъвов мост, ноу тенкс.

# 213
Тва за Поп Богомил са пълни глупости. Подвеждате хората с измислените си мнения. Нито е опасно, нито има цигани, нито араби. Нормална улица с атмосферата на стара София. Има доста стари, неподдържани сгради, в часта си към Раковска е малко далеч от метрото, за други недостатъци не се сещам.
От другата страна на Сливница също нещата доста се промениха и кварталчето става все по приятно. Изобщо района около Лъвов Мост доста се промени в последните 2-3 години. Не случайно там наоколо туристите са повече от българите.

# 214
Туристите са свикнали с подобни гледки, българите не сме.

Само като видя ниската цена на имот с филър център и вече знам къде се намира. Случайно ли е по-евтино около Женския пазар и Лъвов мост? Щом ви харесва там, какво значение има хорското мнение? Моя колежка живее в Западен парк и се кълне колко хубаво било там. Циганите, според нея, били навсякъде. Да бе, да..

# 215
Повече чужденци, отколкото българи, и пак цените са по-ниски.
Обикновено си има причина и тя не е, че е много хубаво.

# 216
Е,не се разбра ли защо са повече туристите?По-евтинко им е.Важното е,че отдаващите си живеят ок с техните пари,благодарение на ''опасната'' локация. Mr. GreenАз не исках да адвокатствам на Поп Богомил,а само да кажа,че не е по-опасно място от други квартали.Дори тази част до Раковски,която не е в близост до метрото,за мен изобщо не е недостатък.Разстоянието като от по-вътрешна част на Люлин или Докторски паметник да отидеш до спирката на метрото.Все пак не може и не би било хубаво пред всеки вход да има метростанция. Wink
Квартала на север от Сливница от снощи го мисля.В тази ''неприлекателна''част живеят в нови блокове шефа на едно радио,тв спортен коментатор,две докторки много търсени по техните си специалности.Новите им коли се прибират в гаражи и не се паркират как дойде като по големите квартали- спални.Под наем от доста години е и един музикант.Нарочно не пиша имената им.Не знам защо са се набутали там да живеят горките?
Точно така е,всеки си гледа удобството.Ето за мен пък след Опълченска не ми е ок.Около Зона Б-5 също.Много голяма близост с махалата по Стамболийски.Аз като ходих да търся една очна клиника,само такива срещах.Пазара Д.Петков SickОще по-навътре посока запад до б-ца Св.София,ами те преобладават.И пешеходци и в гр.транспорт са болшинство.Правят тигели по целият булевард.Така,че аз не говоря за престиж,а тук споменахте ''опасни места''.Лично аз там не се чувствам безопасно.
Туристите са свикнали с подобни гледки, българите не сме.

Само като видя ниската цена на имот с филър център и вече знам къде се намира. Случайно ли е по-евтино около Женския пазар и Лъвов мост?
Какви са гледките?Женският пазар е друго.Каретата граничещи с Раковски,Левски и Дондуков не може да се сравняват с тези м/у ЖП и бул.Хр.Ботев.Набедената Поп Богомил започва от Раковски и свършва на ул.Вашингтон.Последната и част ''най-опасната'' е мн.миниатюрна.Имам познати там кореняци.От тях знам,че никой не продава точно там.Ще се повторя,че там са 2-3 триетажни къщи,х-л,скъпата клиника,скъпата ДГ,една счетоводна къща и 4-5 магазинчета.Не знам за вас,аз като минавам не ми е притеснено.Да не говорим,че в тази отсечка няма голямо движение въпреки,че води до ЖП.Просто разположението и е такова.В др.тема за един магазин намиращ се там,сто пъти обяснявах къде се намира.Толкова е малка отсечката,че няма как да се загубиш или объркаш.Като я знам каква е,ми е изключително смешно,че се е прочула като опасна. #CrazyОт нашият квартал минаваме от там до месарски и колбасарски магазини с отлично качество на стоката и цени-''Р.Василева''.Спирали са ме питат за него.Това му е минус,винаги има опашки.

# 217
Че той и Мецан преди време казваше, че Западен парк било същото като Лозенец, че и по-добре, защото метрото било на по-малки интервали. Няма проблем всеки да си харесва, където си е, и настина какво значение има хорското мнение?
Богомил влезе в дискусията 1) заради мнение на потребителка, която каза, че синът й няма търпение да се махне от там (в НС бил)  и да иде в панел в Люлин - сигурно защото е много хубаво... 2) питане за покупка там или до ИСУЛ. Май все пак Liebesbaier  решиха да е ИСУЛ (по този повод едно мнение за 112, само го препоствам, не познавам училището, но може да е полезно:
http://www.bg-mamma.com/?topic=912801.15

За център цените в района са много ниски, за което си има причини. А който иска да приеме компромисите, за да е все пак в центъра, си е негово право да го направи.
Е,не се разбра ли защо са повече туристите?По-евтинко им е.Важното е,че отдаващите си живеят ок с техните пари,благодарение на ''опасната'' локация. Mr. Green

Че те и в Иван Вазов правят същото, и даже повече пари им вземат и по-лесно се отдават на чужденци, и по-дългосрочно - по улиците в квартала се чува гръцка, френска, английска реч непрекъснато. Това, че някой не е стъпвал по други места освен своето си и не знае, е отделен въпрос. Цени и наеми вървят заедно, по-високи цени-по-високи наеми. За капиталовата печалба е същото. Това не е някакъв белег само  на това място. И в Дружба хората успешно отдават под наем, по-евтинко,  и си живеят с парите на наемателите. Това е валидно за всяко място в София, може би без Факултета и подобните му, макар че и за там не съм сигурна.

Последна редакция: сб, 08 дек 2018, 12:42 от Анонимен

# 218
Не може две докторки и един шеф на радио, плюс музикант под наем да са референция за добър квартал. Това го има навсякъде.
Около нас е пълно с лекари, музиканти, спортисти, писатели, научни работници, журналисти - средна ръка и началници, - с депутати, министри, собственици на всякакъв размер бизнес и т.н. Квартал като квартал.

# 219
Аз съм сигурна, че и в Люлин е пълно с лекари, музиканти и прочие квалитети. И? Защо е нужно някой да си хвали квартала, при условие, че е уверен в избора си? Тук всеки си казва мнението, отделно, че ако някой примира да живее към Лъвов мост и Сливница - предлагане бол. Да заповяда!

# 220
Не мога да кажа нищо за въпросната поп Богомил, обаче за ЛМ - за да няма тъмни субекти точно там, това означава че ударно за няколко месеца трябва да се променило нещо генерално. Лично аз последния път като минавах си имаше в изобилие такива. А пък около ЖП последно минах, защото се обърках нещо с колата, та дори и с кола ме хвана малко шубе. Може би хората, които си живеят там са си свикнали и го приемат по-равнодушно, но за мен като рядко минаващ оттам ми е супер неприятно.

# 221
Да,сигурно във всички квартали има д-ри и пр.Мисълта ми беше,че тези са си купили умишлено в нови блокове на това място.Можеха да отидат на по-престижно място.Не е хвалба,но не е опасно както върви мълвата.
 Не знам какво да кажа за 112 у-ще.Някога беше мн.добро.Сега всички навсякъде се промениха към по-лошо.Имам племеница там,доволни са.Преместиха я от 1во.От него пък други са доволни.
За жилище м/у ул.Панагюрище и около Исул съм с лек превес за Исул само заради локацията.Харесвам и това каре.Имам роднини там.Някога ходехме на бързо до детската площадка на ул.Искър.,ако няма време за Заимов.Комуникирах с доста хора там,ок е всичко.Ако апартамента на Панагюрище е по-добър,няма да се колебя да взема него.Обаче!Опираме до кварталното у-ще.За 29то нищо не мога да кажа.Мои познати от квартала водеха децата в 47 ли беше?На ул."Клокотница''.Едните,защото познаваха началната учителка,другите не си спомням защо.То е по-далече.

# 222
del

Последна редакция: сб, 08 дек 2018, 13:57 от jedinait

# 223
Ако става въпрос за карето между Дондуков, Левски и Сливница аз мисля, че е доста приятно място. Като по-добрите части са в средата на карето, а по-лошите тези в близост до Сливница.

# 224
Около Исул карето е приятно, но навътре. Близо до големите булеварди е шумно и мръсно.

Общи условия

Активация на акаунт