АВГУСТинки 2019г

• 27 644
  • 734
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте,момичета моят термин е на 16.08.2019г. в 6г.5д. Многи сме щастливи с мъжътми защото от много време го чакахме и все не ставаше ,за сега нямам никакви оплаквания освен че слетобяд много сънлива ставам.Ходих на доки всичко за сега е ок на 07.01 съм на преглед да чуем сърчицето.Единствено се притеснявам,че на първият преглед когато остановихме брем.ми изписа можеби за негова сигорност много хапчета (фолиева 10/1;дуфастон 3/1;пре мама дуо 1/1;утрогестан ваг.3/3)струват ми се много някой имали изписани такива дози като мойте?

А фолиева защо в такова голямо количество? Принципно трябва само по 1 табл. на ден.
Аз съм с анемия таласемия и в такива случаи изписват 3х2, но все още не съм се консултирала с хематолог и пия по 1.

# 676
Аз пия само витамини, въпреки че имах доста време зацапване 😊 според мен всичко зависи от лекаря. Да попитам някоя от вас ще си прави ли допълнителен кръвен тест за синдроми (имам предвид, такъв, който не е задължителен)? Аз мисля януари да правя този на cellgenetics

# 677
Гери, ще ми пуснеш ли линк на лични съобщения с повече инфо за този тест?

# 678
  • София
Здравейте, момичета, записвам се при вас - втора бременност ми е, имам момче на 2 години.  Сегашната бременност ми е след инвитро с термин 31.08/01.09 (половината калкулатори за изчисляване на термин след инвитро го изчисляват 31 август, другата половина 1 септември, а още не съм ходила на първи преглед, за да имам официално определена дата).

Виждам, че обсъждате кой какво пие - при мен са цяла шепа хапчета плюс вагинален гел, но това е, защото си влача хипофункция на щитовидната жлеза и инсулинова резистентност от преди да забременея, съответно пия лекарства и за тях освен стандартния хормонален коктейл, подпомагащ задържането на бременността. Само мултивитамини не съм вкарала още.

Geri69900, аз бих направила кръвен тест за синдроми в случай че при феталната морфология и БХС се видят основания за притеснение. Само за презастраховка /без индикации от феталната морфология/ не мисля да правя кръвен тест заради сравнително високите цени, които държат.

# 679
Лорена, какво пиеш за инсулиновата резистентност повреме на бременност?

# 680
Аз лично пия фолиева, утрогестан( който ми е супер неприятен с тва изтичане, ама какво да се прави) и нош-па. Сега ми предписаха и фемибион 1 - защото аз попитах за някакви допълнителни витамини. Ако не бях нямаше. Така че , ако нямаш някакви оплаквания фолиева е достатъчно за момента, на следващия преглед най-вероятно ще ти изпишат витамини, които сметнат за подходящи за теб 😊

# 681
Но шпа за какво се пие, само ако има болки някакви или превантивно?

# 682
  • София
Кики_кики, пия Метфогама /преди 3 х 500, а след като се установи бременността 2 х 500/ и се старая да не прекалявам с въглехидратите, макар че сега по празниците ми е много трудно /хич не ми се получава/.

Velinova85, но-шпа се пие при болки или ако усещаш присвивания на корема в ранна бременност. Пила съм го и 3 пъти по 1 на ден при предишната бременност, но ми го предписаха по тази схема след зацапване във втори месец. Ако нямаш някакви оплаквания, не ти трябва да пиеш но шпа /имай си една опаковка под ръка за всеки случай/.

# 683
Лорена, питам, защото аз пиех Сиофор, но след полож.тест го спрях аз докато не отидох на лекар.. след установяване от лекар ми каза ендокринолога да не го пия по време на бременността...на режим съм си с ограничения на бързи въглехидрати, захари, газирано... сладко, шоколад... абе общо взето всичко... тези дни си позволих по-свободно като разнообразие, но не и като количества... дано всичко е наред, успех и на теб! Hug

# 684
На мен ми го изписаха заради контрахираща матка. Лично аз не съм усещала болки преди да ми каже , че е силно контрахирана. Само след преглед винаги ме боли корем , но аз съм с обърната матка, това вероятно също оказва влияние.

# 685
Здравейте мами😊 Честита Коледа!  Включвам се с термин 03 август. Забременях инвитро в Истанбул и много се страхувам да не стане нещо😕чухме сърцето на 15.12 и чакам с нетърпение следващия преглед. Записаха ме за БХС чак на 21.01 ,но ще умра от страх до тогава. Казаха ми, че в Надежда започват проследяване от 12г.с

# 686
  • София
Кики, мен ендокриноложката изрично ме беше предупредила нищо да не спирам след инвитрото на своя глава и при положителен тест да ходя при нея за коригиране на дозите /вероятно си знае, че съм лакомница и не съм твърде стриктна с диетата, та поне засега продължавам с Метфогамата, а в 10-та седмица иска да направя ОГТТ, като преди това 1 седмица не съм пила Метфогама, за да види каква е ситуацията без лекарството и да прецени терапията за след това/.

Последна редакция: ср, 26 дек 2018, 18:39 от *Lorena*

# 687
Момичета, говорих с Алекс, тъй като тя има детенце и няма много свободно време и ѝ предложих някоя от нас да поеме новата тема, тази е на финала. Аз съм готова да се заема, но ако има и някое друго момиче, което има желание - нека тя се заеме🤗

И в тази връзка - скоро ще изпишем темата, давайте идеи за име новата темичка ❤

# 688
Галето, като изключим многото хапове с теб вървим еднакво. За съня ми казват, че било до към 3тия месец и дано, че с ММ неможем да се видим 😄

# 689
Май не се изразих правилно в цвета става на въпрос,защото се притесних по-късно писах че нямам никакви иплаквания,но сега влезнах в банята да се мия и едно кафяво.....

Общи условия

Активация на акаунт