Второ дете

• 28 237
  • 971
  •   1
Отговори
# 795
Нищо, скоро и дотам ще стигнеш като се изстреляш професионално, да сме живи и здрави всички само.

# 796
Невъзможно, вече съм на години и нямам илюзии какво може да се постигне, ако ще и 2 часа на денонощие да спи човек.

Впрочем аз имам предвид по-малко екстремните случаи - да си пропуснеш напоителната дрямка в събота следобед например. Или маратонското гледане на гейм аф тронс, или риболова.

# 797
А сега само ако се замислиш какво можеше да е ако не беше спала като млада, хаха. Абе не виждаш ли, че се шегувам с теб и със способността ти винаги да си на контра, включително и сега. Ако някой във форума каже, че иска да ходи на риба: а, не може така, трябва да бута напред. Ако бута, ама защо бута, да легне да спи, да не прегори.

И с децата така: значи, с едно дете си полумайка, трябват 2 да се види какво е истинското зорене, ама иначе където 1, там и 2, нямало особена разлика за майката.

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 16:52 от elenna

# 798
Охооо, има , и още как разлика. Едно 10тина година има разлика. Че и 15тина, всъщност не знам, моето голямото още се усеща.
Бе оставете я Сирената на мира, това си е тормоз вашето.

# 799
Разбира се, че има разлика, но има и прегрупиране на силите и измисляне на нови похвати, това е. Иначе е генерална грешка да гледаш второ дете като първо, всъщност никоя жена не го прави, не е същото просто.

Разликата 1-2 деца съм обяснявала точно в какво се състои, бих повторила - вече не може да гледаш влюбено едното дете, защото другото през това време се опитва да се убие, или унищожава нещо. Това е, кой както иска да го разбира.

# 800
Ми да, и това е огромна животопроменяща добавка към твоя живот, на мъжа ти, на първото дете. Синът ми прие много трудно това, че вече не съм 'влюбена в него'. Беше на 6, първо се появи мъжа ми, после и сестра му. Беше страшен шок за него, дълго време не можеше да осъзнае, че не е центъра на вселената. Е, оправи се, слава богу.

# 801

А, не, моето не е. Ама понеже преди 6-7 месеца спори с мен как мъжът, на първо място, трябва да се наспива и да му се ходи на пръсти, за да не прегори от работа, а сега гледам, захапала е горкия мъж на Ана за обратното понеже мъжете са силни и трябва да даянят, та отбелязах с интерес радикалната промяна в позицията. Както и мнението, че всъщност, виждаш ли, то не ставали нещата да легнеш да ги чакаш да се подредят планетите.

Иначе да, второто ми дете, горкото, далеч не е гледано като първото. Ама не мога да разбера дали затова е толкова кротко и благо, или причинната връзка е обратната. Първата проклетия я носех на ръце нон стоп, сама не е стояла и за секунда, а този горкия живее само на пода Wink

# 802
Да, за твоето дете, за онзи знаков случай. Дадох го като пример, че тънкообидчиви потребители първо трябва да се озаптят малко, преди да изискват от останалите.
О, аз не съм тънкообидна, но по отношение на децата и обиди към тях съм безкомпромисна.
За нас сси можем да си пишем фермани до откат.

Сирен, благодаря за съвета за зърнените и за книгата. Полезно четиво.
Също и на Еленна, за една нейна друга препоръка за утробата и майчинството. Чета и друга от автора в момента и съм впечатлена.

И аз съм недоспала, но това е защото искам време за себе си сама и докато легнат всички и станало 9 и въпреки че е добре да си легна и аз поне 3 нощи седмично откарвам до 1-2, като снощи Simple Smile

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 17:07 от Анонимен

# 803

А, не, моето не е. Ама понеже преди 6-7 месеца спори с мен как мъжът, на първо място, трябва да се наспива и да му се ходи на пръсти, за да не прегори от работа, а сега гледам, захапала е горкия мъж на Ана за обратното понеже мъжете са силни и трябва да даянят, та отбелязах с интерес радикалната промяна в позицията. Както и мнението, че всъщност, виждаш ли, то не ставали нещата да легнеш да ги чакаш да се подредят планетите.

Иначе да, второто ми дете, горкото, далеч не е гледано като първото. Ама не мога да разбера дали затова е толкова кротко и благо, или причинната връзка е обратната. Първата проклетия я носех на ръце нон стоп, сама не е стояла и за секунда, а този горкия живее само на пода Wink

Мисля, че си се объркала - в моя случай ходенето на пръсти е не щото разпуска и почива, а защото работи, или учи, или планира. Не съм казала, че му се полагат дрямки и лежане, или цели дни за хоби. Позицията ми си остава същата - работата на мъжа е да се оглежда за възможности и да ги реализира, без да се окопава на едни позиции.

А при жената е друго - аз съм жена и ако подхвана да правя нещо, обикновено не е само това нещо, а става двойна задача, защото почва да ме зове и другият фронт. При мъжа обаче - може да се хвърли в развитие, без да се тревожи, че ще има двойни задачи, тоест хем ще трябва да прави нещо, хем ще е на стани-седни с децата.

Внимавай с подовото отглеждане, ското ще почнеш да му хвърляш кашкавалчета, да се храни само. Със замах, отдалеч се мяткат:) да знаеш.

# 804
Съвсем нормално е възгледите й да еволюират. Това е признак на разум по принцип, не се е запънала като магаре на мост. Говори в нейна полза.

# 805
Ами да де, нали и аз това казвам. Сега чакам само да стигне до идеята, че и жената може да мисли за прогрес и развитие, не е само "мъжка работа" да прогресират. Да, даже и жената с дете. Че даже и тези с 2-3-4.

# 806
Ще стигне бе, ще стигне. Бръмнала й е главата от 3 деца, 2 от които породени, ще й мине и друга песен ще запее.

# 807

Също и на Еленна, за една нейна друга препоръка за утробата и майчинството. Чета и друга от автора в момента и съм впечатлена.

А, какво четеш, то май половината ми библиотека е по тези теми Wink.

# 808

А, какво четеш, то май половината ми библиотека е по тези теми Wink.
И моята Simple Smile
https://www.goodreads.com/book/show/92443.Protecting_the_Gift

https://www.goodreads.com/book/show/32446024-being-there

# 809
Ама те не са ли двама различни автори тези книги или имам нужда от още кафе?

Общи условия

Активация на акаунт