Второ дете

• 28 187
  • 971
  •   1
Отговори
# 930
Ами най противно ми е да видя някъде някоя многодетна майка с 5/6/7 деца живеещи без ток, молят за дрехи, за ученически пособия и т.н. Единственната помощ,  която  трябва да получават е кастрация... нищо повече....
На всеки разумно мислещ човек финансовото му състояние е определящо при броя деца. Не където едно, там и две, там и три. И не е целта на всяко да купиш кола/дом/яхта. Достатъчно е да може да им дадеш добър старт в живота- образование, а то върви с мноооого финанси. А това 'ще се оправим някак' показва че това е най безотговорния човек на света!!!

# 931
Ами най противно ми е да видя някъде някоя многодетна майка с 5/6/7 деца живеещи без ток, молят за дрехи, за ученически пособия и т.н. Единственната помощ,  която  трябва да получават е кастрация... нищо повече....
На всеки разумно мислещ човек финансовото му състояние е определящо при броя деца. Не където едно, там и две, там и три. И не е целта на всяко да купиш кола/дом/яхта. Достатъчно е да може да им дадеш добър старт в живота- образование, а то върви с мноооого финанси. А това 'ще се оправим някак' показва че това е най безотговорния човек на света!!!

Да, но тук не обсъждаме малцинствата и животните.

А диапазона между "нямам ток, но ще откраднем от някой стълб" и "супер образование" е твърде широк.

# 932
  • Пловдив
Колко мноооооого? Повече ли от кола/дом/яхта?

# 933
Хм, точно ми попадна една такава статия на Бг майка с 9 деца, която молеше за обувки и якета на децата.

А в предаването 'Бригада Нов дом' имаха цял сезон за многодетни семейства, с български деца, които никога са нямали работещи вътрешни бани и живееха в мизерия.

Никога няма да забравя усмивките им и колко се радваха децата на новите си детски стаи и как повечето казваха, че да имат такава баня/собствена стая/кухня им е било мечта.. Повечето са спели по 2-3-4ма в стая и няма да забравя какво разказваха като получеха разделение на стаите по пол и две малки детски за 4-5 деца, а не един хол за всички.  Разговорите с децата на толкова много семейства бяха показателни за много неща.

Последна редакция: чт, 06 дек 2018, 15:26 от Анонимен

# 934
За нищо не са показателни, освен за редовните хуманоиди със спряла преждевременно еволюция.

# 935
Понеже всички единствени деца са само във водещи световни Университети, за останалите - държавните БГ Simple Smile

# 936
Много ли ще е гадно, ако почна да моля форума за круиз до Антарктида, щото имам прекалено много деца и не мога да си го позволя повече от веднъж на 5 години...колко му е, по левче-пет и децата ми няма да са нещастни.

# 937
  • Пловдив
Хм, точно ми попадна една такава статия на Бг майка с 9 деца, която молеше за обувки и якета на децата.

А в предаването 'Бригада Нов дом' имаха цял сезон за многодетни семейства, с български деца, които никога са нямали работещи вътрешни бани и живееха в мизерия.

Никога няма да забравя усмивките им и колко се рдаваха на новите си детски стаи и как повечето казваха, че да имат такава баня/собствена стая/кухня им е било мечта..Разговорите с децата на толкова много семейства бяха показателни за много неща.
Точно пък това, ай аман от благотворителност. Защо на такива трябва да им се ремонтира за да могат да се множат безотговорно. Като отбележи - не съм против многото деца, самите ние имаме три. Имам против да застанат и да викат дай, и им се дава защото нямат. Ами останалите семейства където има? То имането не е постигнато със седене и плодене. Почвам да се питам ЗАЩО за някакви търтеи има, просто защото са се размножили, а за хората, които драпат със собствени сили, много работа и усилия да няма?

Не се обиждай - не е лично срещу теб, няколко пъти сме на противоположно мнение, харесвам те като човек. Просто съм силно против благоворителността. Ако щеш го наречи завист.

Въпросът ми е - защо за едни многодетни има, за други няма, само защото едните ги мързи да се размърдат, а другите постигат всичко с МНОГО усилия.

# 938
Не, Бианка, не говорим за това. Не всички ще искат да учат в университети. Говоря за нормален и комфортен живот  през детските години, следване на детските интереси и даване на възможности. Не за лукс и Айви лигата.

# 939
Ами най противно ми е да видя някъде някоя многодетна майка с 5/6/7 деца живеещи без ток, молят за дрехи, за ученически пособия и т.н. Единственната помощ,  която  трябва да получават е кастрация... нищо повече....

На фона на тия многодетни семейства чуденето пък на някой с добри финансови и имотни  възможности за ВТОРО дете изглежда някак.....мизерабълско.

Темата отдавна се изчерпа.Авторката заяви решението си.Не знам още какво има да се бистри по случая.

# 940
Защото като има намесени деца и живеят в мизерия, някой има желание да им помогне. Те не са виновни за това, че родителите им са ги поставили в тази позиция. Само да се говори високопарно, че родителите са търтеи и да не им се помага - страдат децата. Е в нормална държава децата трябва да имат с какво да съществуват, дори и родителите да са най-безотговорните.

# 941
  • Пловдив
Кoнтесо, ние имаме една (цифром: 1) детска стая за три деца. За какво е показателно това? Wink

# 942
  • Пловдив
Защото като има намесени деца и живеят в мизерия, някой има желание да им помогне. Те не са виновни за това, че родителите им са ги поставили в тази позиция. Само да се говори високопарно, че родителите са търтеи и да не им се помага - страдат децата. Е в нормална държава децата трябва да имат с какво да съществуват, дори и родителите да са най-безотговорните.
Ама помагайте им, те затова ще родят още. И още. И още. Ясно е за какво говоря, нали?

Кoнтесо, ние имаме една (цифром: 1) детска стая за три деца. За какво е показателно това? Wink
И ние. Трите деца спят в една стая. Ако бяха разнополови бих се замислила за апартамент с три спални, да ги делим по пол. Но в момента за мен изобщо не е приоритет осигуряването на отделна спалня за всяко дете.

# 943
Вече наличните деца може и да се затрият от мизерия, викаш, тъкмо няма и да раждат. Е, аз не мисля така.

# 944
  • Пловдив
Вече наличните деца може и да се затрият от мизерия, викаш, тъкмо няма и да раждат. Е, аз не мисля така.
Викам даването на помощи да се обвърже със спиране на безконтролното плодене. Да им се слага спирала, полагат безплатни контрацептиви. На доброволен принцип. Обратими мерки, не кастрация, отбележи. Ама то не е луд да се спира източника на доходи.

Общи условия

Активация на акаунт