Второ дете

• 28 166
  • 971
  •   1
Отговори
# 945
Добре би било, ама то животните не успяваме да кастрираме, с хората как ще се оправим?

# 946
Ами най противно ми е да видя някъде някоя многодетна майка с 5/6/7 деца живеещи без ток, молят за дрехи, за ученически пособия и т.н. Единственната помощ,  която  трябва да получават е кастрация... нищо повече....
На всеки разумно мислещ човек финансовото му състояние е определящо при броя деца. Не където едно, там и две, там и три. И не е целта на всяко да купиш кола/дом/яхта. Достатъчно е да може да им дадеш добър старт в живота- образование, а то върви с мноооого финанси. А това 'ще се оправим някак' показва че това е най безотговорния човек на света!!!

Да, но тук не обсъждаме малцинствата и животните.

А диапазона между "нямам ток, но ще откраднем от някой стълб" и "супер образование" е твърде широк.

Салиша, грам не намеквам за малцинствата, има пре- пре достатъчно български семейства живеещи в тази мизерия.
Скрит текст:
Последната която помня си беше чиста българка, с 5 деца, бременна, никога не работила, мъжа и бил на борсата, живееха без ток от години, май голямата и дъщеря беше 16-17г и живееше при приятеля си (някакъв 30+ г) за да може да я издържа. Майката молеше за  зимни дрехи, дрехи за бебето и ученически пособия. И чак ме е яд, колко хора им помогнаха. Интервюиращия (не помня мъж или жена беше) я пита след като винаги са живяли толкова бедно и без ток и баня защо ражда толкова, тя почна да се смее, ами господ ги е пратил вика. Като споменаха за предпазни средства все едно ток я удари. Ако беше с едно, две деца да я съжаля, ама с толкова много- никога! 

# 947
Така - а децата какво са виновни в цялата история? Това е трудното, как да се помогне на децата да изплуват, иначе те стават същите и историята се повтаря.

# 948
  • Пловдив
Добре би било, ама то животните не успяваме да кастрираме, с хората как ще се оправим?
Ами просто. При 3-4 деца за да взимаш помощи подписваш декларация, че нямат да раждаш повече деца. Или децата се отнемат от социалните. И социалните осигуряват спирали, презервативи, контрацептиви. Иначе ако имаш средства да ги издържаш - и 15 си роди, на мен каот данъкоплатец не ми пречи.

# 949
Сложна тематика, а тук темата е едва второ дете, и то в нормално семейство с работещи родители.

# 950
Ами просто. При 3-4 деца за да взимаш помощи подписваш декларация, че нямат да раждаш повече деца. Или децата се отнемат от социалните. И социалните осигуряват спирали, презервативи, контрацептиви. Иначе ако имаш средства да ги издържаш - и 15 си роди, на мен каот данъкоплатец не ми пречи.
Освен че такава декларация не е законна, защото противоречи на основни принципи на правото, проблемът е, че хора, които раждат безотговорно не се вълнуват особено, дали след това ще им вземат децата.
Освен това, при законова регламентация, е деликатен въпросът с това, че могат да бъдат направени впоследствие промени с действие ex tunc и ex nunc.

# 951
  • Пловдив
Сложна тематика, а тук темата е едва второ дете, и то в нормално семейство с работещи родители.
Да, темата се измести. Подчертавам - аз съм с три деца, приветствам големите семейства. Ама обгрижени, планирани деца. И да - палачинката може да се обърне и на мен да ми трябват помощи, знам ли, ама не е едно и също да се обърне палачинката и никога да не е имало палачинка мисля аз.

Освен че такава декларация не е законна, защото противоречи на основни принципи на правото, проблемът е, че хора, които раждат безотговорно не се вълнуват особено, дали след това ще им вземат децата.
Освен това, при законова регламентация, е деликатен въпросът с това, че могат да бъдат направени впоследствие промени с действие ex tunc и ex nunc.
Ами ... мда, има истина в думите ти. Просто си викам - защо държавата няма за такива като нас, които драпат да работят за да има за децата им, а има за някакви маргинали? Не ме разбирай грешно - не сме зле финансово, но нищо не ни е дадено даром. Ние НИЩО не сме получили като странична помощ извън семейството. Помощ при раждане на дете и привилегията детето да влиза по социален критерий в детска градина. Толкоз.

# 952
И без декларации е законно. Просто помощи не се дават за повече от две деца. Ако ще и 20 да имаш. При нас е така. Нито стотинка за трето, четвърто, 12то. Ако искаш раждай.

# 953

+100000
Аааа ето, ама толкова се ядосвам на тая тема понякога, че не мога да го напиша така разбираемо!!

Някой писа какво общо имат многодетните с желанието за 2ро на авторката- ами ето, опира до финанси. Мъжа и е преценил, че не могат да издържат повече деца. Аз също имам две, моя мъж иска още едно, категорична съм че повече няма да имаме точно защото не можем да си го позволим и ще трябва да лишаваме себе си и другите деца. Все пак и ние сме хора и имаме нужда от почивка и глезотийка (хоби)

п.с.
И без декларации е законно. Просто помощи не се дават за повече от две деца. Ако ще и 20 да имаш. При нас е така. Нито стотинка за трето, четвърто, 12то. Ако искаш раждай.

Беше в Англия, нали? Аз бях гледала за там предаване за някакво семейство с доста деца (май 16-17), преди 2-3 години, държавата им беше усигорила голяма къща (не тяхна, но с право да живеят без да плащат) и доста голяма месечна издръжка. Мъжа работеше някъде си, жената не работеше.

Последна редакция: чт, 06 дек 2018, 15:50 от Kaya

# 954
Да, Кая, аз и друг път съм писала, за работещите има всякаква помощ. Те си я изкарват, така или иначе. Щом работи човек, няма никакви проблеми, няма да умре от глад.

Но такива крадливи, мързеливи, като по нашите гета ... не.

Ако случайно останеш без работа, ще ти дадат някакъв толеранс, ще ти предлагат, ти няма да приемаш и накрая ще врътнат кранчето.

А издръжката им няма как да е много голяма, защото има таван на помощите, но да речем - достатъчна.

# 955
Няма как да обясните на хора, за които детето е просто още една чаша вода в супата - пък била тя и назаем, - че то трябва да яде пет зеленчука на ден примерно.

В цялата тема дотук се вижда, че нужното за едни е ненужно за други.

# 956
  • Пловдив
Поименно, колега, поименно - кои са тези хора?

# 957
В темата не мисля, че има от слагащите повечко вода в супата.

Отказване на родителя от хоби и живот в мизерия са много различни неща.

# 958
В темата не мисля, че има от слагащите повечко вода в супата.

Отказване на родителя от хоби и живот в мизерия са много различни неща.

Е да ама все пак не сме роботи- работа- храна- сън- работа. Това да е временно за месец-два- случва се, ама изцяло да се откажеш от хоби заради дете- НЕ, мерси! Ето аз правя торти или рисувам, не е нещо скъпо, но ако трябва да се откажа от това аз ще лудна, за какво да живея, да съм робот и да нямам никакво право на каквото и да е за мен. Ей така се възпитават деца егоисти, като лишаваме себе си от всичко заради тях.

# 959
То пък едно хоби ... да правиш торти ... как биха попречили децата, да правиш торти?!

Общи условия

Активация на акаунт