Откраднат живот • Анатомия на гнева • Тема 69

• 29 001
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Ели хубавели, ми и така не го разбирам?  Той е в развод с нея и не е длъжен да й завещава. По закон вероятно има право да получи нещо, но синът му може да го оспорва.  И "продажбата" на тази сграда? Каза на Стаменова, че е измислил смъртта си само за да отмъсти на Ина. Въобще не ми е ясно и се тормозя.

# 616
  • Разпиляна във въображението
И аз това се питам. В крайна сметка не се развеждат от няколко дни, а се влачат поне около три-четири-пет месеца. Можеше да си промени завещанието. Отделно той заяви, че идеята за смъртта му е хрумнала от думите на София. То поначало е странно да препише всичко на жена си, а сина му все едно е обезнаследен и изобщо не отиде при Ина, за да й държи сметка за това.

Тъпо ми беше и споделянето на плановете от страна на Ина със София, която до скоро я обиждаше.

# 617
Дано този път Фотев наистина се гътне. Вероятно на тези реща не е дошъл сам. Ще видим.
Не ми стана ясен плана на Фотев. Завещава 7 млн. на Ина и след това, каква е връзката да „купува“ собствената си сграда? Защо въобще й завеща тези пари?

Той сам каза, да не се усъмни някой, че е умрял. Щото явно има някакво завещание от преди, а и по закон и се полагат. Ако беше направил някака промяна и после да умре, ще си кажат полицаите например как пък точно два дена преди да умре и си променя завещанието. А явно това с покупката е инсценировка, за да може Ина да дойде на среща и да я заплаши. Нали и каза да прехвърли парите по някаква сметка, уж на фондация. И аз останах замислена каква е схемата, но мисля, че това е, поне аз така разбрах и си го обянсявам Simple Smile

Да, мисля, че иска Ина да прехвърли парите на "фондация"(демек на Фотев), той да изчезне някъде и да си живее с парите. По този начин всички го мислят за мъртъв, той избягва затвора и си живее живота извън БГ.

# 618
Ами то сценрария не е правен за хора, дето мислят Joy  Не се ли убедихте вече, че е направен отгоре, отгоре, без да се влиза в подбробности и фактологии. Във форума срещам хора, които разсъждават и се възмущават, иначе масата народ, включително майка ми например, хич не им дреме, важното е да има нещо за гледане, да се убие времето. Хората се придържат към проститв факти - Фотев е лош, Ина е добра, той умря, тя взима парите. Всичко е точно! Joy  Аз също мразя недомислици и за да не ми гръмне мозъка от мисли си търся поне някакво малко логическо обяснение, но понякога сценаристите хич не ми помагат хахахах

# 619
И аз това се питам. В крайна сметка не се развеждат от няколко дни, а се влачат поне около три-четири-пет месеца. Можеше да си промени завещанието. Отделно той заяви, че идеята за смъртта му е хрумнала от думите на София. То поначало е странно да препише всичко на жена си, а сина му все едно е обезнаследен и изобщо не отиде при Ина, за да й държи сметка за това.

Мириел, личи си, че идеята за инсценировката на смъртта е хрумнала на екипа наскоро, иначе частта със завещанието щеше да е отдавна оправена.
А те май забравиха, че той има син.

# 620
Барби, но защо й завеща тези пари? Какъв е смисъла? По закон той е свободен да не й завещава. Значи той й завещава парите, после иска да си ги "вземе" - как, не е ясно? Каква е връзката с продажбата на сградата?
Той можеше да инсцинира смъртта си, оставя някаква сума на сина си и изчезва, отива на "белите плажове" със Стаменова и останалите си пари
Аз ли съм тъпа, какво ли, но никаква логика не виждам в цялята врътка. Никой около мен не гледа филма и сега няма кого да питам, а се побърквам.

Последна редакция: чт, 06 дек 2018, 09:48 от *Melanie*

# 621

Мириел, личи си, че идеята за инсценировката на смъртта е хрумнала на екипа наскоро, иначе частта със завещанието щеше да е отдавна оправена.
А те май забравиха, че той има син.

Доста си е недомислена цялата работа. Аз не знам да има сюжетна линия, в която да няма дупки. Ама както каза Elimelihubaveli, на повечето хора изобщо не им дреме, гледат си го колкото да гледат нещо - не са като нас да развиваме всевъзможни теории и да им намираме кусури тука само Grinning

# 622
  • София
Освен някакво изпиране на парите да са имали предвид сценаристите, в което се съмнявам. Че
изобщо имат нещо предвид, де 😆

# 623
Барби, но защо й завеща тези пари? Какъв е смисъла? По закон той е свободен да не й завещава. Значи той й завещава парите, после иска да си ги "вземе" - как, не е ясно? Каква е връзката със продажбата на сградата?
Той можеше да инсцинира смъртта си, оставя някаква сума на сина си и изчезва, отива на "белите плажове" със Стаменова и останалите си пари
Аз ли съм тъпа, какво ли, но никаква логика не виждам в цялята врътка. Никой около мен не гледа филма и сега няма кого да питам, а се побърквам.

Значииии Grinning Според мен първо иска да стресира Ина по този начин, да и ги завещае и после да я изнудва да му ги преведе. Така хем ще си върне парите и ще забегне с тях(щото няма как като уж е умрял да няма завещание и парите да си останат в нищото), хем ще създаде проблеми на Ина? Това ми е логиката, не знам.

# 624
Ели хубавели, ами дразня се. Това все пак е важна история в повествованието и би трябвало поне малко да е ясно, да има логика. Аз отдавна пиша, че съм "обидена" на сценаристити - смятат публиката се за дебили, които гредат картинки. Много нелогични и нереални неща ни предложиха.

За Кръстева много ме е яд, да не опропастят добрата жена.

На двете Викита - браво!

# 625
Условието на завещанието беше, ако Ина се откаже от наследството, всичко отива във въпросната "фондация". Той и на Cофия каза, че целта му е да си върне парите, т.е. явно да принуди Ина да се откаже. Защо не е променил завещанието предварително в полза на "фондацията", не мога да си обясня. Mоже да не е предполагал, че Ина, че ще приеме нещо от него. Mоже би, по тази причина е лишил сина си от наследство.

# 626
Барби, имаше много начини да я стресира и без цялата тази какафония. Ако беше останал "жив", какъв по-голям стрес? Тогава имаше много повече начини за стрес отколкото "мъртъв".

# 627
  • Разпиляна във въображението
Но на него му е хрумнала идеята за смъртта изведнъж. Защо е оставил такова неблагоприятно за сина му завещание при условие, че се развежда с Ина от месеци? Изобщо защо е лишил сина си от наследство, внучка си също?

# 628
Е ако в последния момент промени завещанието всички пари да отидат в някаква си фондация за благотворителност, нали ще се усетят, че нещо става. Дори да ги беше прехвърлил на семейството си, отново щеше да е странно. Как два дни преди изведнъж да те убият, ти прехвърляш 7 милиона на някой друг?

# 629
Злати, благодаря и на теб! Изобщо ненужно упражнение с мнимата смърт, неизяснена концепция, мъгляви действия. Какъв и смисъла за сега не се знае.

Общи условия

Активация на акаунт