Избор на сушилня - Тема 11

• 86 658
  • 770
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Гледайте сайта на производителя, той най-добре знае какво предлага. Уреда няма woolmark технология, ако имаше щеше да има лепенка отпред. Следователно не суши вълна.

# 631
  • до най-прекрасния мъж
Сушилнята е за кг мокро пране, а пералнята за кг сухо пране. Напълно възможно е да се събере 8 кг пране. Една пълна пералня с дънки и суитчери след пране са 6.5 кг, центрофугирани на 900 оборота. Пералнята е за 5 кг и я пълня, без да я тъпча.
Беко нямат модел с програма за вълна. Това беше причината да избера АЕГ пред най-скъпото Беко. Разликата в цената беше 50 лв нагоре на АЕГ, и двете не бяха налични в момента. Отидох след доста четене за Беко, но после размислих.

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 18:50 от blue.angel

# 632
В Емаг пише и Woolmark®, а в сайта на Технополис пише, че няма програма за вълна. В сайта на Беко, също не пише да е с инверторен мотор.

А сега де! newsm78

Турска им работа. Аз така и не открих информация, от какъв материал е барабана на въпросните сушилни. Най-добре да се обади или да пише мейл до представителите на Беко, с запитване кой модел, с какъв мотор и барабан е. Ако е инверторен мотор плюс инокс , идеално. Ако е с класически мотор пак бива за тия пари, но ако барабана е от галванизирана, поцинкована стомана, или там както ги водят, с времето ако се появят наранявания по покритието ще избие ръжда и ще зацапва прането, така че не си струва.

# 633
  • София
Сушилнята е за кг мокри пране, а пералнята за кг сухо пране. Напълно възможно е да се събере 8 кг пране. Една пълна пералня с дънки и суитчери след пране са 6.5 кг, центрофугирани на 900 оборота. Пералнята е за 5 кг и я пълня, без да я тъпча.
Беко нямат модел с програма за вълна. Това беше причината да избера АЕГ пред най-скъпото Беко. Разликата в цената беше 50 лв нагоре на АЕГ, и двете не бяха налични в момента. Отидох след доста четене за Беко, но после размислих.
Не се излагай SatisfiedSatisfiedSatisfied Никой производител няма да си накара клента да си тели капещото и мокро пране Satisfied Прането и за перални за сушилни се тегли сухо.

# 634
На моята сушилня бош кг за сушене са за сухо пране. Така си пише в упътването.
Моята пералня е старо миеле, което събира 4-5 кг, таке че винаги съм спокойна че не превишавам кг, освен за микс програмата, която събира 3кг, ако превиша излизат намачкани и леко влажни.

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 19:04 от Elsi86

# 635
  • до най-прекрасния мъж
Е, аз си го тегля в легена Simple Smile Чак пък капещо няма как да е...
Останала съм с впечатление, че е за мокро. Възможно е да е за сухо, не е пред мен инструкцията, за да проверя.
Обичайно се препоръчва винаги сушилнята да е с капацитет с 1-2 кг повече от пералнята. Това ме навежда на мисълта, че едното е сухо, другото мокро.

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 19:04 от blue.angel

# 636
Относно килограмите, би трябвало да съответстват между пералнята и сушилнята. Аз взех комплект пералня и сушилня от един бранд и двете с 9кг. капацитет.  Макар да не меря прането, пълен на 80% барабан на пералнята с памук, след това сушилнята успява да го изсуши без проблем.

# 637
blue.angel и в аег количество е за сухи дрехи. Както са писали по- горе, няма как и да е друго.

# 638
  • до най-прекрасния мъж
Останала съм с грешно впечатление в такъв случай. Чела съм, включително в тази тема, че се препоръчва по-голяма сушилня като капацитет от пералнята. Вероятно затова ми е останало в съзнанието, че става въпрос за мокро пране.
Afrodita, можеш да си спестиш хапливия език. Всеки би могъл да се заблуди и сгреши.
Благодаря на момичетата, които обясниха нормално.

# 639
Здравейте,
До сега не съм ползвала сушилня и от изчетените коментари много не се ориентирах какво да гледам. Някой може ли да коментира следният модел на горение:
https://m.emag.bg/svobodnostojashta-kondenzacionna-sushilna-s-te … l-i/pd/DZG0N1BBM/

# 640
Здравейте,
До сега не съм ползвала сушилня и от изчетените коментари много не се ориентирах какво да гледам. Някой може ли да коментира следният модел на горение:
https://m.emag.bg/svobodnostojashta-kondenzacionna-sushilna-s-te … l-i/pd/DZG0N1BBM/

Модерна и доволно надеждна съвременна сушилня, иноксов барабан, инверторен мотор, термопомпа. Само цената в Е-маг е доволно завишена. Вижте в този магазин: https://techsmart.bg/sushilnya-gorenje-da83il-i

# 641
И аз ще пиша последно, за да се консултирам за модел до 800-900 лв., който да изсушава напълно, да е висок енергиен клас, иноксов барабан, с термопомпа, някаква програма за изглаждане на дрехите - да не излизат намачкани, за чаршафи, ризи, памучни, копринени материи, да е сравнително тиха. Това са ми критериите, ще чакам по Великден някаква промоция може би.
Но ми е най-важно да излизат изсушени, защото във Варна не могат да ми изсъхнат дрехите никога, нямам и тераса..

# 642
  • София
И аз ще пиша последно, за да се консултирам за модел до 800-900 лв., който да изсушава напълно, да е висок енергиен клас, иноксов барабан, с термопомпа, някаква програма за изглаждане на дрехите - да не излизат намачкани, за чаршафи, ризи, памучни, копринени материи, да е сравнително тиха. Това са ми критериите, ще чакам по Великден някаква промоция може би.
Но ми е най-важно да излизат изсушени, защото във Варна не могат да ми изсъхнат дрехите никога, нямам и тераса..

Само не бъркайте програма "ютия"/"за гладене" с програма, която наистина глади /с така са изключително малко модели и тези, които съм виждала са лъм 2к./.  Обикновено и без такава програма повечето сушилни "изглаждат" дрехите. Първата отставя леко влажни дрехите, за да се изгладят по-лесно, но ест. това трябва да стане непосредствено след изваждане от суш.
Иначе моите предложения:
https://www.technomarket.bg/sushilni/electrolux-ew-8h458b-09157485
https://www.technomarket.bg/sushilni/electrolux-ew-7h438b-09157484
https://www.technomarket.bg/sushilni/samsung-dv80m5010qw-le-09154687

# 643
И аз да добавя към горното мнение. Моята е с термопомпа, по-скъпа, не много, няма програма за изглаждане на дрехи. Не ми и трябва. Откакто имам сушилня не се налага да гладя. Излизат идеални за обличане. Само една покривка за хранене ми излиза намачкана. Това да е.

# 644
Никоя сушилня не глади, не се заблуждавай. По-скъпите имат програми за по-малко намачкване и НЯКОИ материи не се мачкат и могат да се носят и без гладене - основно трикотажни дрехи като тениски, суичъри, дамски блузи, полари, пуловери... Ама риза да излезе изгладена забрави Mr. Green И някои чаршафи просто си стават като хармоника, ама на мен това не ми пречи. Виж ризите се налага да се гладят, понякога и дънките. Тях общо взето не ги мачка, ама се случва да се усучат и да излязат с една -две хубави гънки и....

Общи условия

Активация на акаунт