Избор на сушилня - Тема 11

• 86 758
  • 770
  •   1
Отговори
# 270
последно като бях днес по магазините се спрях на сушилня електролукс, като се има предвид, че това ще ми е първата и нямам опит да ми дадете насоки дали е ок и какво да гледам като характеристики ?
Специално за сушилните нямам информация, но от доста познати съм чувала негативни мнения за ел. уреди Електролукс, издържат докато изтече гаранцията и после сменяш... Не искам да ви заблуждавам, защото не ставаше дума за сушилня специално, но аз лично избягвам тази марка
Категорично грешно е това.
Купете си сушилнята щом ви е на сърце.

# 271
  • до най-прекрасния мъж
Имам пералня от тази марка, но е базов модел, без излишни електроники, няма даже дисплей. Пере отлично и единственото, което съм правила по нея, е смяна на лагери преди година, когато беше на 8 години. Аз съм доволна от уреда и от марката. Да чукна на дърво, засега е успешна и здрава.

# 272
  • варна
Здравейте! Отскоро съм горда собственичка на тази сушилня
https://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DS-8433-RX/p/680665
Още съм в процес на разучаване, пробвам различни материи, различни програми. Боравя много предпазливо с нея все още. 😂 Допитвам се до вас, защото вие вече сте с дълъг стаж в тази работа. 😀
Можете ли да ме посъветвате на коя програма мога да суша олекотени завивки, защото такава информация не намирам в упътването. Възглавници може ли? А якета? А ако са с пух? Благодаря ви предварително! 🤗

# 273
  • sofia
Има ли поставили сушилните си на остъклени с ПВЦ тераси, при които температурата не пада под 10 градуса? Какъв е вида на сушилнята - с термопомпа, кондензационно или с въздуховод? Има ли поява на мухъл и влага при работата на уреда по стените и прозорците! За съжаление нямам друго място за сушилня, а се съмнявам , че на студено ще е нормална работата  й. Благодаря.
С термопомпа е.
[/quot

А  забелязали ли сте дали ниската температура оказва  влияние върху продължителността на програмите?

# 274
Здравейте!
Имам нужда от сушилня и приятел ме насочи към тази.
Може ли мнение за нея.
Gorenje DE82/G Сушилни

# 275
  • варна
Здравейте!
Може ли мнение за нея.
Gorenje DE82/G Сушилни

Като избирах сушилня се бях насочила към тази, но в магазина консултантът ме разубеди като каза, че барабанът ѝ бил поцинкован ( мисля че това каза) и щял много бързо да се похаби от копчета, ципове и т. н. На друго място пък ми казаха, че нямало такова нещо. Иди, че разбери! 😀

# 276
Кондензаторът се чисти с прахосмукачка за 2 минути, включително разглобяването /разбирай  да се отвори една вратичка/. Голям е около 15/20 см. Никаква хамалогия не е. Освен това се чисти на 6 месеца един път, филтърът на АЕГ е достатъчно фин, за да не пропуска пухчета към кондензатора.
И машините с нагревател, и машините с термопомпа имат кондензатор. Кондензаторът преобразува парата във вода, която или се събира в чекмедже и трябва да я изхвърлите след края на цикъла на сушене, или към машината се връзва една мъничка тръбичка към мръсен канал и водата отива там. Ако една сушилня няма кондензатор, то тя извежда парата през отдушник, посредством тръба. Този модел са супер евтини вече, но и са доста остарели като технология. Друг вариант няма.
И гледайте кондензаторът да не е самопочистващ се. Те изискват сервиз през определено време /на 4-5 години, доколкото четох/. Тоест взимат ви машината и я чистят в сервиза, после ви я връщат. Срещу заплащане, разбира се.

Това не е кондензатор,а третият филтър,който при някои марки е самопочистващ се(Siemens,Bosch).Кондензатор е тази част от сушилнята,в която се събира водата.

Говоря за топлообменник отпред, който е с метални ламели. Той няма филтър. При АЕГ е с вратичка и се чисти супер лесно. При някои сушилни това го прави кондензираната вода. Точно него го водят "самопочистващ се кондензатор".

Аз така и не разбрах кое наричате кондензатор. Може ли да поясните?
Имам този модел сушилня AEG T8DEC68S - какъв вид кондензатор има? Самопочистващ ли се е? Трябва ли да го сервизирам?

# 277
Здравейте!
Може ли мнение за нея.
Gorenje DE82/G Сушилни

Като избирах сушилня се бях насочила към тази, но в магазина консултантът ме разубеди като каза, че барабанът ѝ бил поцинкован ( мисля че това каза) и щял много бързо да се похаби от копчета, ципове и т. н. На друго място пък ми казаха, че нямало такова нещо. Иди, че разбери! 😀

Ето тази е добра. https://www.gorenje.bg/produkti/golemi-domakinski-uredi/peralni- … ini/da82il/729362

"Иди, че разбери" На тях работата им е да пробутват, това което магазинът им е възложил. Като искате информация търсете я в сайта на производителя. Моделът, който съм Ви пратил е с барабан от Инокс (неръждаема стомана). Написано е ясно в сайта на производителя.

Eто керектен магазин от който може да я поръчате на изгодна цена: https://www.jarcomputers.com/Sushilna-Gorenje-DA82IL-729362_prod … 362.html?ref=prod

Последна редакция: пн, 28 яну 2019, 13:19 от BM21

# 278
  • варна
"Иди, че разбери" се отнася за качеството на поцинкования барабан изобщо, а не за това дали моделът е с такъв или не. То и в магазина с просто око се вижда, че са различни материали. Казаха ми, че конкретно този модел, за който пита Vasq е с такъв и това не било добре.
 А те, че се опитват да пробутват определени стоки, това е ясно.

# 279
  • София
Здравейте! Отскоро съм горда собственичка на тази сушилня
https://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DS-8433-RX/p/680665
Още съм в процес на разучаване, пробвам различни материи, различни програми. Боравя много предпазливо с нея все още. 😂 Допитвам се до вас, защото вие вече сте с дълъг стаж в тази работа. 😀
Можете ли да ме посъветвате на коя програма мога да суша олекотени завивки, защото такава информация не намирам в упътването. Възглавници може ли? А якета? А ако са с пух? Благодаря ви предварително! 🤗
Може якета с пух, одеяла, олекотени. Но бих те посъветвала да си вземеш топки за сушилня или тенис топки (повече тропат, но вършат същата работа). Те разпухкват одеялата и якетата. Аз суша на екстра сухо всичко.

# 280
  • варна
Вчера пуснах една сушилня спално бельо+ две дебели хавлиени кърпи (това от една пералня 7 кг.) на програма "сухо за гардероб +" и чаршафите излязоха на хармоника, иначе всичко си беше перфектно сухо. Буквално прехвърлих дрехите от пералнята в сушилнята. Досега не съм правила така, все съм делила и е било по-малко количество и съм имала перфектен резултат. Къде ми е грешката - в обема на прането или в температурата?

# 281
Вчера си взехме сушилня Беко DH 7411 PA и започвам да разучавам програмите. Някой има ли такава, има ли нещо по-особено при нея, с което трябва да се съобразявам? Досега ползвахме една стара немска сушилня, от която бяхме доволни, но сдаде багажа.

# 282
Къде ми е грешката - в обема на прането или в температурата?
В смесването - хавлиите имат нужда от по-дълго сушене и докато се отчете, че са готови, чаршафите са вече пресушени.
Пери ги заедно, но суши поотделно. Така чаршафите ще излизат като изгладени и ще са готови за малко време. Сумарно също времето ще е по-малко.

# 283
  • варна
Avalon, със здраве да си я ползваш! Тя е почти като моята ( Бeко DS8433) . И аз отскоро я имам и още я разучавам, с тази разлика, че аз досега не съм ползвала такъв уред. Мисля, че няма кой знае какви особености, но не знам предишната ти каква е била, с нагревател или термопомпа и от там да има разлики в обслужването.

# 284
Avalon, със здраве да си я ползваш! Тя е почти като моята ( Бeко DS8433) . И аз отскоро я имам и още я разучавам, с тази разлика, че аз досега не съм ползвала такъв уред. Мисля, че няма кой знае какви особености, но не знам предишната ти каква е била, с нагревател или термопомпа и от там да има разлики в обслужването.

Благодаря! Да си призная, изобщо не знам с какво е била. Беше купена втора ръка и предназначена за немския пазар. Благодарение на една съфорумка, успях да разбера какви са ѝ програмите. Тази е с доста повече програми и с електроника.

Общи условия

Активация на акаунт