Избор на сушилня - Тема 11

• 86 658
  • 770
  •   1
Отговори
# 600
И аз имах Бош без термопомпа, 300 лв беше втора, може и трета ръка да е била. Ами, има си разлика със сегашната - не намачква така дрехите, не ги събира, по-бързо суши. Не прави такава влага в помещението. Относно изразходвания ток, не мога да определя дали има голяма разлика.
Само веднъж се наложи да я ремонтираме - взеха ни 30лв Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 апр 2019, 15:37 от Elsi86

# 601
Моята сушилня Бош е без термопомпа и суша всеки божи ден поне веднъж, но тока не е двойно. Взех я за около 370 лв. , втора употреба, но въобще не ѝ личи. Отделно съм на принципа на един майстор за перални и сушилни-колкото по малко електроника, толкова по-лесен и бърз и евтин ремонт после.
Ама многократно, защото уредът е стар и доста амортизиран.

# 602
  • BG
.
Моята сушилня Бош е без термопомпа и суша всеки божи ден поне веднъж, но тока не е двойно. Взех я за около 370 лв. , втора употреба, но въобще не ѝ личи. Отделно съм на принципа на един майстор за перални и сушилни-колкото по малко електроника, толкова по-лесен и бърз и евтин ремонт после.
Ама многократно, защото уредът е стар и доста амортизиран.
Аз говоря примерно нова пералня без дисплей за около 500лв. А относно втора употреба-не на всеки уред се налагат безкрайни ремонти. А ако се наложат- ще си купя пак, отколкото да затворя 2 бона само в един уред.Моята сушилня мачка само когато я препълня, а влага за тази една една година, която я ползвам всеки ден-ами няма никаква. Най-дългата програма е около 1,5 часа и всички филтри мога да чистя сама. Simple Smile

# 603
  • София
Благодаря много на всички, ще потърся в магазините за електроуреди с нарушен търговски вид.

# 604
Благодаря много на всички, ще потърся в магазините за електроуреди с нарушен търговски вид.
Предната седмица си купувах от такъв магазин печка, на която само кашона бил нарушен. А цената беше доста под тази на същият клас и марка такава с кашон. Та там си е на късмет. Опитай.

# 605
Здравейте,
Дилемата в момента е между две сушилни:
Samsung DV80M5010QW
Gorenje DA83IL/I
Като цена без промоций са еднакви - 1200лв. И двете са в промоция в момента.
Gorenje-то е с по-добри показатели - клас на кондензация и енергоспестяване, както и някакви йони и т.н.
Самсунга е с по малко неща, но пък е самсунг Simple Smile
Коя от двете бихте ме посъветвали да взема?

# 606
Здравейте,
Дилемата в момента е между две сушилни:
Samsung DV80M5010QW
Gorenje DA83IL/I
Като цена без промоций са еднакви - 1200лв. И двете са в промоция в момента.
Gorenje-то е с по-добри показатели - клас на кондензация и енергоспестяване, както и някакви йони и т.н.
Самсунга е с по малко неща, но пък е самсунг Simple Smile
Коя от двете бихте ме посъветвали да взема?

Вземете това, което на Вас най-много Ви харесва. Или сравнете и други фактори, като продължителност на гаранцията. Сравнете как са устроени филтрите, пир коя почистването ще ви е по-комфортно, ако щете и самия дизайн, коя е с по приятен за вас контролен панел. Този модел gorenje е с иносков казан, уверете се в същото и за Samsung, защото това е важно, ако не е иноксов, не си струва.

# 607
За тази или близка цена няма ли предложения за Bosch или AEG? За мен са по-добият избор.

# 608
  • до най-прекрасния мъж
За тази или близка цена няма ли предложения за Bosch или AEG? За мен са по-добият избор.
Около тази цена има модел на АЕГ от 8ма серия.

# 609
От всички теми останах с впечатление, че преобладаващите отзиви за АЕГ са по към отрицателни и за това не се замислям. Самсунга сега е 900 лв, а горението 980лв.
За боша - след като видях снимките на самопочистващия се кондензатор и се отказах Simple Smile
А горението е и клас А на кондензация. Все още много се чудя, кое ще е по-добрия избор.

# 610
Ами да ви кажа повече отрицателни мнения имаше за Горение отколкото за АЕГ . Така че помислете . АЕГ и Бош са висок клас уреди !

# 611
Аз съм със сушилня Горение от година и половина, с термопомпа и йонизатор.
Доволна съм, дрехи не ми е деформирала. Суша всичко!

# 612
Ами да ви кажа повече отрицателни мнения имаше за Горение отколкото за АЕГ . Така че помислете . АЕГ и Бош са висок клас уреди !

И как го изчислихте? Броихте ги и водихте статистика или по друг начин? Ха ха аз последно четох като "негативно" мнение, че една от съфорумничките си харесала gorenje, но консултанта ѝ казал, че били лоши с поцинковани барабани, обаче пропуснал да спомене, че с поцинковани са бюджетните версии на много по-ниска цена, по-скъпите и качествени модели са си с иноксов барабан (неръждавейка) и производителя съвестно е написал материала от който е изработен барабана на всеки свой модел, за разлика от други произовдитеи.

И чисто от техническа гледна точка, защо според вас за сушилня AEG трябва да се дадат 200лв. отгоре за модел с аналогични характеристики на това gorenje? Защото се водят немски ли? Ами те повечето в днешно време нито се произвеждат в Германия, нито компания АЕГ е немска. АЕГ е дъщерна фирма на компания Електролукс, била е немска едно време. . .

Ако се търси истински немско, то това е Bosch/Siemens, макар че и те не винаги са "Made in Germany", голяма част от техниката им се прави в Турция.

Аз ползвам gorenje от 2017 и нямам никакви забележки. Словенско производство са, компанията е словенска, и собственик на една от най-престижните шведски марки на подобни уреди ASKO. Сушилните и пералните под марка gorenje се произвеждат в Словения и Сърбия, но сръбските по-често ги изнасят за страни, като Русия, Беларус и Украйна. У нас и в ЕС, като цяло по-често се срещат словенски.

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 00:28 от BM21

# 613
  • София
И аз използвам gorenje  d8665n от 2015г.  Доволна съм.

# 614
Аз ползвам gorenje от 2017 и нямам никакви забележки. Словенско производство са, компанията е словенска, и собственик на една от най-престижните шведски марки на подобни уреди ASKO. Сушилните и пералните под марка gorenje се произвеждат в Словения и Сърбия, но сръбските по-често ги изнасят за страни, като Русия, Беларус и Украйна. У нас и в ЕС, като цяло по-често се срещат словенски.

Всичко може да е вярно, но едно не е  - подчертано с червено Горение не е Словенска компания, а е закупена от Хайсенс - Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/7082740

Общи условия

Активация на акаунт