Зимните нощи за нас ще са топли, за слънце в Декември мама се готви!

• 17 586
  • 280
  •   1
Отговори
# 180
Vella, благодаря за добрите думи, всеки ми казва да не се шашкам излишно, но аз съм си такава  постоянно си намирам поводи за притеснения. Слава богу-"бели кахъри"- Като чета по форумите то всички почти правят какви ли не изследвания и нужни и не чак до там. Та затова.
Лека бременност на всички мами  bouquet

# 181
  • София
Ееех, девойки, мъжка майка ще ставам, то се е видяло newsm09 newsm53 newsm03!!!
Е толкова бях сигурна, че ще имам момиче, че сега още не мога да го асимилирам! Но лекарката рече и отсече - има пишле smile3521!
Постнах ви една снимчица в албума да ми видите коремчето в деня, в който разбрах, че ще имам момък!
Като посвикна с мисълта пак ще пиша.

# 182
  • София
А, забравих да питам - за тоя биохимичен скрининг утре трябва да ходя в Майчин дом да ми взимат кръв. Нека ако някоя е ходила да каже къде точно и нещо дали има проблем с чакане или нещо такова, че никога не съм била там. Тенкс!

# 183
Ееех, девойки, мъжка майка ще ставам, то се е видяло newsm09 newsm53 newsm03!!!
Е толкова бях сигурна, че ще имам момиче, че сега още не мога да го асимилирам! Но лекарката рече и отсече - има пишле smile3521!
Постнах ви една снимчица в албума да ми видите коремчето в деня, в който разбрах, че ще имам момък!
Като посвикна с мисълта пак ще пиша.
Понти,май се съмнява6е в моите предскаzателни способности? Mr. Green

# 184
Моми4ета,как се въЗпирате от покупките zа бебо?При мене май няма спиране..
Ве4е си имам 6каф4е zа повиване,а в събота и коли4ка 6е вЗемем.Дре6ки и тем подобни zапо4нах о6е от втори месец да купувам.. BlushМай 6е иЗбия рибата по отно6ение на ранно паЗаруване.. Sunglasses
Да стискате палци утре сутринта..На преглед съм като zа последно,преди да отлетя zа БГ.Дано да ми кажат пола,4е не zнам как 6е иzдържа до септември 4ак..Дано да е  stork-girl Praynig Praynig Praynig
До скоро и да се паЗите. Stop

# 185
Пловдивчанки, не знам дали има в Пловдив, би трябвало!!!, но ето ви адреса на мед. ц-р Фемина, в София, където се прави това изследване, фетална морфология, това е цветен видеозон и казват, че с него всички органи се били виждали достатъчно добре, за да се прецени развитието на бебето. То се прави някъде около 19 седмица. Струва 50 лв.
http://mcfemina.com/contact.php

И аз съм от Пловдив, да ви кажа, но по стечение на обстоятелствата от години живея тук в СФ. Та имам слабост към Пловдивчето .... и към вас!

Да ви се споделя, момичета, вчера бях на прегледче, моята д-рка е д-р Диана Костова в болницата "Св. София. Бях с майка, щото мъжът ми не можеше да дойде. Та те двете така се кефиха да гледат бебчо как си смучело пръстчето, махало с ръчичка..., шаваше си най-спокойно, докато аз в това време умирах от любопитство и от завист, че те така се наслаждават на мойто бебче! Не можеше да ми обърне ехографа към мен, та трябваше да се сгъна малко, за да го видя и то се размърда и нищо не разбрах. Видях го в гръб и дупе  yes...много е пораснало!

За пола -  и аз като някои форумки не избързвам да ви казвам, че да не би да е още заблуда. Д-рката има мнение категорично, но каза да се запише под въпрос, да се провери пак. Предполагам, че на феталната морфология ще се види ясно.

Ох, само да ми е здраво сладкото. На мама малкото лимонче  babyuu - нали било толкова голямо, колкото едно малко лимонче ...

# 186
CJ, за феталната морфология сме писали и по напред в нашата тема - това е изследване  което се прави на 3D видеозон, от специалист, който оглежда бебето от всички страни, мери му органите, за да види дали няма отклонения и някакви малформации. Това съвсем най-общо. Така че не е страшно. За София има няколко специалиста, за Пловдив не зная - ако се поровиш из форума сигурно ще намериш. Ако в Пловдив няма - можеш да прескочиш до София. Това изследване се прави между 16 и 20 г.с.

Понтес, ходих на биохимичен скрийнинг. Влиза се през втория вход на Майчин дом, където била поликлиниката и почти веднага след входа отдясно има едни стълби надолу. Там е клиниката по генетика, по коридора, мисля че беше стая 31. Нямаше хора, за 10-тина мин. приключваш. Трябва да се класираш до 13 ч. Сега чакам с изследванията и се надявам да не попадна в рисковата група Praynig.

# 187
В някои книги пи6е,4е е колкото сгънато умру4е или кру6ка на лампа.. Laughing

# 188
  • Русе
Vessito ,щракни някоя снимчица да видим покупките.Какви дрешки купуваш - сега се продават само летни,а нашите бебенца ще бъдат зимни?

# 189
CJ,преди около 2 мес. бях на преглед във ВМИ при д-р Ружа Белчева,която ме гледа на 3-Д ехограф(работи със здравна каса),но аз тогава нищо не видях,защото мониторът бе обърнат към нея.Мъжът ми гледаше също и каза,че бебето се вижда много по-ясно и с обем,отколкото на 2-Д.Освен това моята гинеколожка ми каза,че пускат и 4-Д ехограф във ВМИ,само че в момента обучавали специалисти да работят на него.Дори преди седмица прочетох във в."Марица",че 4-Д-то го пускат и в продължение на 10 дни щяли да правят безплатни прегледи на него във ВМИ.Не зная обаче дали правят фетална морфология там.Ако чуете нещо за Пловдив,обаждайте се!
Vella,,вярно,че термините ни съвпадат Grinning Лекарката  ми спомена на последния преглед вероятност да чакаме шъркелче със синьо вързопче,но по-нататък ще чакаме потвърждение.
Днес търсих вестника със статията за курса за безболезнено раждане,но не го открих,съжалявам Sad  Но пък CJ спомена,че телефоните ги има някъде в Първа поликлиника,където се провежда.
Момичета,ще ходите ли на почивка и къде?

# 190
  • София
И аз бях на скрининг с направление от лекаря, но ходих на 14 етаж- нямаше абсолютно никой и всичко мина за 10 минути. Резултатите стават за 4 работни дни, така че във вторник чакам. Но така или иначе имам час за фетална морфология.
Bla_bla за малко е можело да се засечем - аз съм от 16.30  Laughing Прегледите са по 30 мин. (май newsm78)
Момичета и аз съм от Пловдив, но от завършването живея в София- утре си заминавам мама да ме поглези там и малко да си починат хората от мен, а и аз от мачовете #2gunfire

# 191
  • София
dimito, аз ще ходя веднъж на официална почивка - в Св. Влас- миналата година намерихме супер лукс семейно хотелче за 15 лв на нощ и си пазим координатите, а иначе два пъти до Варна за по 4 дена с таткото( той ще е на работа, аз ще се шматкам насам - натам) и на балкан мислим да отидем, ако останат време и финанси ooooh!

# 192
Vessito ,щракни някоя снимчица да видим покупките.Какви дрешки купуваш - сега се продават само летни,а нашите бебенца ще бъдат зимни?

Продават се и zимни,по- дебели4ки.Аz съм в Германия.
Купих гребен4е,термометър,ножи4ка zа бебо.такива дреболийки..раЗни пее6и игра4ки zа бебо и zа над леглото. Heart Eyes

# 193
CJ, съвсем не всичик правят такива изследвания, но не в това е въпроса. Важното е да знаеш какво точно искаш да знаеш и какво би направила ако еди какви си са резултатите. Никой нищо така или иначе не може да ти каже със сигурност, но със сигурност може излишно да те обезпокои или успокои. Говори обстойно с твоя доктор, той ще ти каже и плюсовете ,и минусите. А наскоро чух, че в Пловдив, забравих коя болница до края на месеца правели безплатни изследвания. Ще се обадя на майка да я питам коя болница беше.

# 194
Здравейте момичета, благодаря на Sarra i Лено за информацията.
Dimito това в в-к "Марица" си беше чиста неистина. Свързах се с лекар, който работи там и разбрах, че ехографа не работи с пациенти от вън , а само лежащи в ВМИ. След около месец ще приемат със записване по 3 души на ден и ще струва 80 лв. За вас ще е навреме.
Имам доверие на лекаря си, но ми се иска повече информация-
Стойте на сянка и лек ден!!!
Отпуската наближава- ура, морето е близо!!
 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт