Зимните нощи за нас ще са топли, за слънце в Декември мама се готви!

• 17 724
  • 280
  •   1
Отговори
# 165
ЕАspirit, благодаря и доктора това ми каза - кръвното ми е 60/90 и ми препоръча сутрина едно кафенце а следобед количка. sosеress и ти не се притеснявай, доста лекарски мнения съвпадат. аз се връщам към кафето, пък дано ми мине и главичката.  ooooh!  Днес видяхме бебчето, порснало е, има голяма глава и засега изобщо всичко е наред. Завиждам ви за коремчетата, аз все чакам моето да заличи - засега са само  bombs   но тази тема я обсъдихме вече

Сега следа като спряха Матерната вие какво пиете? Лекарят ми каза Триовит/три витамина в него/ и хипнаталактив, последния не винаги се намирал на пазара обаче. Не съм ходила още до аптеката, ще видя какво ще кажат.

# 166
  • София
Лиа, мерси за калкулатора- там моми4е излиза newsm78. Иначе за витамините...на мен ми казаха да не пия, защото има достатъчно плодове на пазара - за да не се предозирам с витаминки, но всъщност не знам- може и така да са ми казали, защото много неща ми станаха за пиене. Аз спрях фолиевата, но пия магнезий и Но Шпа за успокояване на матката, а после и гъбки откриха , та и тях лекувам ooooh!....

# 167
  • София
Аз пия витамините на HIPP. A от първия път се сещам, че Матерната я включихме чак в 6 месец. Сега като я няма нищо чудно да карам на сокчетата на HIPP до края.  newsm78 Каквото каже док. Peace

# 168
и аз пия HIPP  не са ми казали до кога.

# 169
Аз усещам от време на време сякаш пулса ми е слязъл ниско долу в корема. Една вече родила моя приятелка каза, че и тя така е усещала - надявам се, че е бебо Simple Smile

Иначе и аз от време на време пия кафенце с мляко - не че съм му фен, ама помага и за тоалетната. Иначе днес ми измериха почти нормалното за мен кръвно, за разлика от вчера, когато щях да припадна в халите и бях доближила границите.

За пола и двете лекарки, при които съм ходила казаха едно и също, но още не смея да казвам, за да не се настройвам;) Боцнаха ме и за БХС и сега ще чакам резултатите и се моля да не съм в рисковата група...

# 170
  • София
Аз пия витамините на HIPP. A от първия път се сещам, че Матерната я включихме чак в 6 месец. Сега като я няма нищо чудно да карам на сокчетата на HIPP до края.  newsm78 Каквото каже док. Peace
Клеми на НIPP,сокчетата ли имаш впредвид?Готини ли са на вкус?Аз не пия още нищо,защото попринцип имам непоносимост към хапчета,а Матерната знам че са огромни,абсурд да ги пия Sickедвам пия Магнерича,въпреки че не е чак толкова голям,та затова още се ослушвам за витамини Rolling EyesГледах че има Пренатал в нашата аптека,те също са добри,даже според мен по-добри от Матерната,но се чудя дали са им голями хапчетата,че шишето е тъмно и нищо не се вижда  newsm78Относно кафето,на мен лично ми става супер лошо само от миризмата,пробвах  какви ли не видове ,все Sickи просто не пия,въпреки че съм като замаяна,правя си фреш от морков или от портокал.

# 171
  • София
на 11.07 имам час за фетална морфология при Томова в "Свети Лазар" . Някой знае ли нещо за апарата там  newsm78. Би трябвало да е добър, защото е 80 лв Thinking

И аз имам час на 11.07 при доц. Томова в "Свети Лазар" - от 17:30. За апарата знам, че е много хубав.

# 172
  • Пловдив
Хей, всички ли, които пишат са от София? Няма ли майки от Пловдив?
Моля ви, момичета, станете по-активни!
Някоя от вас ще се записва ли на курса по безболезнено раждане ТОРАКС и ако да, от кой месец? baby_neutral

# 173
Vella,
аз също съм от Пловдив и някъде четох за такъв курс,но кажи нещо повече за този в "Торакс"-колко е продължителността му,колко струва,въобще какво си чувала.Може и аз да се запиша  и да се запознаем:)А къде ходиш на консултация?Аз съм на частни прегледи при д-р Канатова.

# 174
  • Пловдив
Здравей, DIMI!
Доколкото знам лекциите се провеждат в поликлиниката до Понеделник пазара и са по 2 пъти седмично. Не зная колко е продължителността на курса и затова се чудя кога да се запиша. От познати съм чувала, че освен че имало нещо като учебни занятия, идвали специалисти, които показвали на бременните жени какви упражнения да правят. Към края на курса бременните посещавали всички родилни домове в Пловдив - държавни и частни, за да добият по-добра представа и да направят своя избор навреме. Цената е символична - около 40лв за целия курс.
За мен лекарите твърдят,че ще вадят бебето ми чрез цезарово сечение, тъй като при първото  раждане се наложи операция по спешност. Но аз не съм взела решение в коя болница ще постъпя този път -  много неща са се променили за 4 години.
Иначе ходя на консултация при д-р Ставракев - зад кино ФЛАМИНГО. Много е добър и има голяма посещаемост. Има пациентки дори и от София.

Ако научиш нещо повече за курса "ТОРАКС" ще се радвам да ме информираш.

# 175
Hi VELLA
От ноемврийките съм и съм от Пловдив. Тази сутрин бях на редовна консултация в ДКЦ1 на понеделник пазара- там съм доволна д-р Муратев ме гледа. Имаше бележка за училище за бременни от26,06- които започва- и телефони имаше записани, но аз смятам да пропусна защото чакам второ бебе.
Иска ми се по-подробно да прегледаме бебето-засега вървяло ОК- но за мое успокоение едно3Д в Торакс няма да ми е излишно. Някакво инфо за такова изследване-фетална морфология-имаш ли изобщо в Пловдив

# 176
Vella,
Ако раждаш с цезарово сечение ще ти е необходим ли курсът за безболезнено раждане?Имам предвид това раждане не е ли с пълна упойка или искаш все пак да се презастраховаш?
На мен много познати ми казват,че са родили в новия клон на ВМИ- в болницата на "Пещерско шосе",който бил оборудван с най-новата апаратура и с подбрани специалисти-лекари.Моята гинеколожка води ражданията там и затова съм се насочила там.Не е лошо наистина да се иде на място,за да се разгледа.
Довечера след работа ще потърся вестника,в който четох за курса,защото имаше и някакви телефони.Мисля,че става въпрос за същия курс и май продължава около месец.Ще пиша пак!

# 177
Ех, пловдивчанки, как ви завиждам за родилното на Торакс - моят гинеколог е в Торакс в София, но тук за съжаление няма родилно. Това е супер тъпо, защото и вярвам много но не може да ме изражда.

# 178
  • Пловдив
DIMI,
Вярно е, че за цезарово сечение няма нуждя от подготовка, но на курса не говорят само за раждането, но и за периода след това – възстановяване, грижи за бебето, кърмене...А, повярвай ми, това не е никак лесен период и това, че съм минала веднъж по този път не ме прави по-подготвена от първескините. Помня, че тогава ме беше обхванала  луда паника, че трудно се справям с малкия ревльо. Днес вече е на 4г. и 4 месеца и е напълно „самостоятелен човек”. И като си помисля, че с новото човече ще трябва да започвам пак от нулата, смятам, че един такъв курс ще ме направи по-спокойна и уверена в себе си.  А и ще ми действа разтоварващо, тъй като там ще се срещам със сродни души.
Между другото, забелязах, че терминът ти съвпада с моя – 3.12. Казаха ли ти вече пола на бебо? Сигурно за теб не е толкова фатално, но аз с две ръце се кръстя този път да е момиченце...е, най-вече да е живо и здраво, пък ако пак е момче, ще си направим мини-казармичка у дома, а за компенсация след време ще си взема женско куче...

# 179
  • Пловдив
CJ,
Съжалявам, но нищо не съм чувала за такова изследване, а и честно казано и през ум не ми е минавало, че нещо с бебето ми може да не е наред - опазил ме Господ!
Недей да се притесняваш излишно. Доколкото разбрах, това ти е втора бременност и ако с  първото ти дете всичко е  наред, не виждам причини защо и сега да не е така.

Общи условия

Активация на акаунт