Зимните нощи за нас ще са топли, за слънце в Декември мама се готви!

• 17 536
  • 280
  •   1
Отговори
# 75
  • sofia
momi4eta , az pak sam u doma Sad
4uvstvah se tolkova dobre, i s takova zelanie tragnah na rabota , no uvi sled pet dni eto me pak v legloto-pak imah niakolko kap4ici krav po belioto  i da ne vi kazvam kak se panirah... Shocked doktorkata mi bi inzekcia i kaza da si hodia u doma i da liagam. kakvi sa tezi raboti s men neznam, nali uz kato mine parvia trimestar i riska minaval...az si iskam bebeto tolkova mnogo Praynig a taka mi se hodeshe na rabota...no iavno niama da stane newsm78 pone mi kaza 4e malkoto shushence e dobre..a kak 6te ponesa biohimi4nia skrining izob6to neznam #Crazy dokato mi izlezat rezultatite 6te otka4a....takiva mi ti raboti pri men Rolling Eyes
   no pak 4eta 4e vie ste dobre i tova mnogo me radva!
   shtastliv den na vsi4ki  bouquet

# 76
  • София
momi4eta , az pak sam u doma Sad
4uvstvah se tolkova dobre, i s takova zelanie tragnah na rabota , no uvi sled pet dni eto me pak v legloto-pak imah niakolko kap4ici krav po belioto  i da ne vi kazvam kak se panirah... Shocked doktorkata mi bi inzekcia i kaza da si hodia u doma i da liagam. kakvi sa tezi raboti s men neznam, nali uz kato mine parvia trimestar i riska minaval...az si iskam bebeto tolkova mnogo Praynig a taka mi se hodeshe na rabota...no iavno niama da stane newsm78 pone mi kaza 4e malkoto shushence e dobre..a kak 6te ponesa biohimi4nia skrining izob6to neznam #Crazy dokato mi izlezat rezultatite 6te otka4a....takiva mi ti raboti pri men Rolling Eyes  

Мила mama-shushi, само запази спокойствие. Аз също си мислех, че като вляза във втория триместър кошмарът с кървенето ще свърши, но в 14 седмица пак имах малко кръв. Но вече по-спокойно го приех, отидох веднага при лекарката и тя каза, че плацентата ми е ниско и покрива маточната шийка и затова се получава зацапването. Каза, че вече е мнооого по-трудно да стане спонтанен аборт и да съм спокойна и че плацентата ще си се вдигне от самосебе си. А пък няколко дни след това усетих бебчето и сега всеки ден ми жужи вътре и ме успокоява, че е живичко. Така че скоро ще имаш доказателство в коремчето си и ще си по-спокойна.
Аз лично понеже първите 3 месеца трябваше да лежа си зарязах работата (не мога да взимам болнични) за да не рискувам след миналата неуспешна бременност, но това си е лично мое решение. Почини си, а работата няма да избяга  Wink
За тройния тест също те съветвам да не се настройваш така - често стойностите са извън нормата, но това нищо лошо не означава - така че ако ни се случи трябва да сме спокойни и да не го приемаме като трагедия, нали!

# 77
Аз за аналгина и парацетамола знам от моята GP, че само аналгин се пиело, а не парацетамол!?  #Puppy dog
Не знам, да помага Господ. Снощи ми е спаднала температурата, сега още не знам, но мисля, че нямам.
Появи ми се хрема, а гърлото продължава да ми киселее гадничко.
За него ми предписа някакъв исландски лишей, на хапчета, който се смучи. Не знам, взимах го, но на упътването пише за бременни да се взима само след предписание от доктор.  doctor На кого ли да вярва човек?

А и да ви се оплача, от два дни нещо съм станала по-пъргава от нормалното. Обикновено ми е трудно да ставам от леглото рязко, да се сгъвам при сядане и да се навеждам, заради коремчето - не че е голямо, но се усеща дискомфорт. А от два дни няма нищо такова?!? Да не ми е спряло да расте?
И защо не си усещам никакво жужене ниско долу вкоремчето?  Shocked

# 78
  • София
Аз за аналгина и парацетамола знам от моята GP, че само аналгин се пиело, а не парацетамол!?  #Puppy dog
Не знам, да помага Господ. Снощи ми е спаднала температурата, сега още не знам, но мисля, че нямам.
Появи ми се хрема, а гърлото продължава да ми киселее гадничко.
За него ми предписа някакъв исландски лишей, на хапчета, който се смучи. Не знам, взимах го, но на упътването пише за бременни да се взима само след предписание от доктор.  doctor На кого ли да вярва човек?

А и да ви се оплача, от два дни нещо съм станала по-пъргава от нормалното. Обикновено ми е трудно да ставам от леглото рязко, да се сгъвам при сядане и да се навеждам, заради коремчето - не че е голямо, но се усеща дискомфорт. А от два дни няма нищо такова?!? Да не ми е спряло да расте?
И защо не си усещам никакво жужене ниско долу вкоремчето?  Shocked

Споко, споко   newsm08! Значи, аз като имах температура ми каза доки - само парацетамол и то ако мине 37,6...а пък след два дни дори го вдигна на 38! Аз знам, че аналгин не трябва да пием. Но пък ти най-добре нищо не пий, защото твойто е настинка, а не вирус и не мисля, че ще вдигнеш много Т! Въобще, вече мисля, че ти минава  Wink Тези исландски лишеи (ако е нещо като Исламинт или как там се казваха) съм ги пила много (фарингит, ларингит поради работата) и знам, че са само билка, тоест хапвай си чат пат да ти мине гърлото по-бързо, щом е разрешила лекарката.
За пъргавостта - най-нормално си е, от 4тия месец при нормална бременност жената започва да се чувства много енергична, дори повече отколкото преди бременността! И аз всеки ден се чувствам все по-енергична и скачам като козичка   surpriseuu А бебето при първа бременност нали към 18 седмица се усещало най-често, имаш време, ехееее!

# 79
Спокойно:-) Най-хубавите месеци от бременността предстоят:-) Вече е отминало гаденето, а корема още не тежи. При мен беше така миналия път, за разлика от сега. Вече ме забелязаха мамите в градинката, че имам понаедрял корем. А както съм 50 кг с мокри дрехи май няма да ми се разминат хапове за болките в кръста, но си струва Laughing
Бебока при първа бременност се усеща в началото на 5-ти месец. При втора е по-рано, а при мен е още по-рано с двете зверчета. Били много палави се оказа. Така, че понякога всяко разместване на червата се усеща като мърдане на бебчето Wink
На мен днес ми излизат резултатите от първите изследвания. Дано всичко е наред Praynig

# 80
  • сто акровата гора
Здравейте момичета  Hug
Вчера бях на консултация и видях бебчо  Heart Eyes Милото ми то беше много енергично, махаше с крака и ръце и се въртеше като пумпалче  Two Hearts
Аз този път поне не съм отслабнала, което е добра новина като се има в предвид предишните пъти  Rolling Eyes но вече се тревожа, трябва да наддавам, ами ако се отрази зле на бебо Sad Постоянно се чудя папа ли достатъчно милото и се опитвам да ям повече, но ми става лошо и така...омагьосан кръг  ooooh! Иначе му огледа гръбнака, органите и всичко е наред слава богу .
Sarra дано оздравееш бързо миличка, а за усещането, май е още рано да се тревожиш, докторката ми каза, че по-късничко започва да се уеща бебо, всъщност най-рано 15 г.с., но при първо дете е по-късно по-принцип.
А що се отнася до гръдната обиколка, дааааааааа минахме един номер на горе, а и преди не бях малка, мъжото е мнооооооого доволен, още повече че са едни такива напомпани и стегнати  newsm53 Сутиен си купих обикновен, спортен, памучен и съм много доволна, неизвестна марка е, взех си бял, черен и бежов и мисля да карам така. Аз и преди това си обичах спортните сутиени та сега съм ок.
Леле отплеснах се в писане, прегръщам ви всички   bouquet

# 81
  • софия
Здравейте момичета,

Днес сутринта ходих в медицинска академия за биохимичен скрининг.  Преди да ми вземат кръв една докторка ми изнесе една  лекция от 5 мин (за която си плащаш 10 лв+22лв самото изследване), в която всъщност не ми каза нищо ново от това, което съм прочела вече в Интернет, освен това че дори и да си с много малък процент на риск - примерно 1:3000, т.е. на 3000 бебета едно е със синдром на Даун, пак е божа работа и може да родиш такова дете. Миналата година една жена родила болно бебенце , а резултата и е бил 1:2000. Според мен този тест не ти казва нищо със сигурност . Единствено амниоцентезата ти дава 100% отговор дали бебето е увредено или не.  Още повече ,че се прави главно за синдром на Даун, а за гръбначния стълб можело да се види и на обикновен видеозон и за това не наблягали. Все пак направих теста, въпреки че с мъжа ми и двамата стигнахме до извода,че тези пари са малко хвърлени на вятъра, защото не ти казват нищо със сигурност, най-много да ти излезнат лоши резултати и да прекараш една ужасна бременност в притеснение. Според мен те си правят един вид статистика за тази болест. Няма лошо, но защо трябва да е платено.
Според мен, ако някой иска да е спокоен трябва да си направи амниоцентеза направо, без биохимичен скрининг.

Иначе, вчера бяхме на ЖК, бебчо си свиваше крачетата, мърдаше ръчички. Докторката каза,че сме момиченце.

Лек ден на всички! Simple Smile

# 82
  • sofia
pontes,blagodaria ti za milite dumi!  bouquet sega pone znam 4e ne sam niakakav izoliran tragi4en slu4ai a si imam  " sestra po sadba" :peace:doktorkata ne mi kaza tozi pat ot kakvo mi e problema, no minaliat pat mi be6e ot miomnia vazel, predpolagam 4e i sega e ot tova... newsm78 a pak i az biah tolkova pritesnena 4e   zabravih da pitam Rolling Eyes nadiavam se 4e 6te rodim zdravi i krasivi bebenca  ylinfant az o6te ot parvia den imam 4uvstvoto 4e nosia momi4e, daze mu govoria v zenski rod Heart Eyes ama ot vreme na vreme zaradi tatito puskam i po edin mazki rod  Party

# 83
Zdraweite,mami.
Sajaljavam,4e pi6a na latinica,no mi njama kredora na balgarski.. Embarassed
Ox,imam edin malko neudoben wapros,ama sram ne sram 6e pitam..Zna4i ot njakolko dena zabeljazah,4e po korema,demek pod papa zapo4naha da mi rastat kosam4eta,daje edin dwa dalgi4ki.. :xNaprawo izpadnah w ujas... :shock:Dali 6e iz4eznat sled rajdaneto?I wie imate li podoben problem? Thinking

# 84
  • София
Споко, космите наследени от бременността изчезват до месец-два след нея! И аз ставам орангутан... Laughing

# 85
Здравейте мамчета!!!!Неискам да ви говоря за моита две млекоцентрали bombs,не че и преди нямах,но сега вече не се побират в никои сутиен,е освен в този на бабетката,щото ние целия род сме цицорести hahahaМоето мъжле ми се радва,но и го хваща страх някоя нощ да не го задуша Joy hahahaза вкъщи си тсоя без сутиен,зашото всички ме стискат и ми е още по-топло,а като ги сваля умирам от сърбежи!!!Е,какво да се прави-ще си ги отглеждам и тях! newsm78Искам да ви попитм нещо,имате ли шесто чувсто какво е бебочето по-пол,аз имам,но не го изричам на глас,че да не се настройвам!ЦЕЛУВКИ ЗА ВСИЧКИ МАМИ и се пазете от грипа!!! baby_neutral

# 86
emski, как така ти толкова слабичка - с такъв бюст!  Satisfied
Явно, аз ще си остана с малък бюст и тва си е, нищо че и в моето семейство от към двете ми страни всички са надарени  Big Ups Дано да не спаднат много...

Аз си поддържам 37.2 постоянна температура и днес, но не визмам нищо. Натъпках се с чесън, лимони, ям малко мед. Добре, че мъжа ми е в командировка още, та не ме вижда в такъв вид. На вкус и мириз съм "да не ви разправям".

apchih

И аз имам "чувство", но казват, че понякога и майките се лъжели, така че...
А и по всички сайтове и методи за пресмятане на пола, чувството се потвърждава, също и с цвета на цветето, което излезе от бакърчето, дето го ритах на сватбата в ресторанта  Rolling Eyes, но все пак, не знам. Да е здраво, пък...Бог да каже.

# 87
И аз така си казвам-да е живо и здраво бебенцето,пък пола няма никакво значение.
Лелеее като дойде декември...  Hug Party Hug

# 88
# 89
 newsm03  Момичета да ви се похваля днес ми излезна и второто изследване за наличие на токсиплазмоза и ВСИЧКО Е НАРЕД newsm44 Сутринта щеше да ми изхвръкне сърчицето докато разбера какъв е резултата  smile3506 не бих преживяла още един аборт Sad
Я ди ви питам имате ли болки в гърба      Thinking защото мен от две седмици доста ме боли особено опашката  #Crazy
Относно сутиените за мен най-удобни са спортните  newsm53 мнооооооооооога са удобни   newsm62 препоръчвам ги горещо  smile3521
а пък за секса  dancing на нас ни го забраниха още в началото на бременността, тъй че ще попитам и аз: СЕКС  newsm12 какво беше това?   tooth
Момичета  Embarassed относно течния аналгин, не знам до колко може да се приема по време на бременност, но аз имам позната, която абортира заради прием на течен аналгин  newsm11

Леко и весело пълнеене на всички  smile3525

Общи условия

Активация на акаунт