Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мислите, че се държи детето ми?
Как мога да помогна на детето си да подобри фокуса си?
Как мога да разбера дали детето ми има ADHD?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мислите, че се държи детето ми?
Поведението на вашето дете изглежда типично за тяхната възраст. Децата на 4-5 години обикновено имат трудности с концентрацията и последователността в дейностите си. Те обикновено са любопитни и обичат да изследват различни неща, което може да ги направи разсеяни. Вашето дете е активно, общително и открито към света, което са положителни черти. Важно е обаче да се обърне внимание на баланса между активностите и почивката, както и на необходимостта от свободно време за игра и забавление.
-
Как мога да помогна на детето си да подобри фокуса си?
-
Как мога да разбера дали детето ми има ADHD?
Диагнозата за ADHD може да бъде поставена само от специалист по психично здраве, който използва стандартизирани тестове за оценка на концентрацията и разсеяността на детето. От описаното изглежда, че детето ви не проявява признаци на ADHD, тъй като се справя добре с изучаването на чужд език и получава похвали за бързото усвояване на материала. Важно е обаче да се обърне внимание на баланса между дейностите и почивката, както и да се потърси съвет от специалист, ако е необходимо.
-
Как мога да помогна на детето си да се облича по-бързо и независимо?
-
Как мога да помогна на детето си да се съсредоточи върху ежедневните задачи и домакинските задължения?

Във всеки случай нищо от описанието не ме навежда на мисълта за ADD. Ако се притеснявате - идете на психиатър, те са виждали деца, които наистина са с ADHD (аз също съм виждал и имам представа за какво иде реч) и обикновено могат лесно да направят разликата. На база четене на симптоми в интернет - няма как неспециалист да разбере.
Вкарала си се в някакъв филм, силно подплатен с родителска амбиция детето да се развива добре. Между другото това, че детето иска да ходи на нещо, не означава,че трябва да посещава абсолютно всички възможни занимания. Тялото и мозъка също имат нужда от неструктурирана пасивна почивка и натрупването на твърде много занимания в някакъв момент ще доведе до обратния нежелан ефект.
, лепене, апликации