АПРИЛчето ритници раздава, а палтото мама трудно закопчава. - ТЕМА 4

• 60 650
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Ами аз вече съм била по майчинство в тази фирма, просто.мислех че са се променили,ли поне до скоро беше така. При тях е правилото ако имаме полза стимулираме. Незнам.как да го обясня.
Да не говорим че очакват и да върна и разчитат дори ако мога да работя по няколко часа от нас (аз ги научих така докато гледах малкия като е болен, че мога от нас да работя). При нас има недостиг на кадри, така че уж ще разчитат на мен. Но от орязването на бонуса съвсем ме демотивираха.

# 511
Здравейте момичета! Винаги съм имала едно наум с излизането в болничен без причина. Малко фаталистично гледам на това, сякаш сам предизвикваш болест, без реално тя да съществува. Но всеки преценява сам за себе си. Разбирам, че трябва и спокойствие, но реално всичко зависи от вас.

Смятам да работя до 45 дневния преди термин, като след това също ще работя, но от вкъщи (в свободното си време съм преводач). Освен това се подготвям за изпити, защото искам да използвам пълноценно времето, в което няма да съм заета с друго, освен децата и съпруга ми, и като цяло семейството.

Времето наближава, определено, от днес съм вече в седми месец. НоО е рано за каквито и да било подготовки. Планът ми е двайсетина дни преди термина да извадя и изпера дрешките за новородено и пелените, както и някои от слинговете и ерго раниците. От друго няма нужда.

Това ми е трета бременност и не съм усетила и за миг дискриминация заради това, че съм бременна. Нито със социални придобивки, нито с отношение.

Пожелавам на всички спокойствие и лека бременност! И все пак болшинството от вас ще се върнат на работа в същите фирми, след приключване на майчинството, така че не горете мостове Simple Smile

Наталия, вярвам, че при теб всичко ще е наред!

Zaya Baya, кошчето е купувано от Англия и всичко е в комплект (кошче, стойка, матраче, шаршаф, обиколник, сенник, покривало). Намирам го за изключително удобно в първите месеци, преди да започне много да се върти бебето. Реално до към 3 месец.

# 512
И аз напоследък не съм в много добро настроение. Изглежда и при мен са почнали да се вихрят хормоните. На моменти се чувствам доста изморена, но все още ходя на работа за да не се разглезя много Grinning.

# 513
  • София, България
Аа то моето излизане в болничен не си мислете, че означава без работа. Ще си работя, но от вкъщи когато мога. Демек преди да родя, всеки ден Joy

# 514
2ма различни доктора я мериха. По спешност беше дижурен, а последния път моята АГ. Благодаря за отговора 😊.
Моята на феталната морфология в 20с и 5 дни я измериха 2.6,но ми казаха, че всичко е затворено и е както трябва и няма шанс от преждевременно раждане. Сега съм в 25г.с и 5дни. Сменях си АГ, която също видя какво пише в документите от феталната и ми каза, че всичко е наред. Общо взето спокойствие ти трябва и доверие в докторите. Ако се притесняваш най-много да си докараш някакви проблеми от нерви. Стискаме палци. Всичко ще е наред!

# 515
Здравейте! В началото на темата видях, че за фейсбук-групата трябва да се обърна към Cherry^Blossom, писах на лично съобщение, но не ми отговори. Някой друг може ли да ме добави в групата там? Към кого да се обърна? Терминът ми е 18.04, втора бременност, момиченце.

# 516
Аз питах за групата преди повече от месец  и още тогава казаха , че вече не приемат.

# 517
Добре, благодаря за отговора Simple Smile Ако някоя дама реши да направи група, в която всички с термин април да могат да се присъединят, моля да пише Simple Smile

# 518
Странно, ще питам в групата. Аз съм член.

# 519
Ами на мен една от майките в групата на баткото ми каза преди известно време за тази априлска група, затова си поднових профила тук, за да се добавя, но съм закъсняла :Р
П.П. В групата на баткото добавяхме майки дори след раждането, затова се учудих, че тук не приемат вече Simple Smile

# 520
  • София, България
Момичета, от съображения за сигурност и понеже членовете в групата вече се познават доста добре, не желаят да се присъединяват нови такива. Съжалявам, че ви подлъгах с информацията в първия пост, сега ще я изтрия.
След като родим и аз ще разчистя първия пост, защото така или иначе една голяма част вече изобщо не влизат тук, така че... ако искате да си пишете, направете друга група Simple Smile

# 521
Доста дискриминационно Simple Smile

Има група за желаещите да пишат във Фейсбук: Априлски Бебета 2019 - Мами с термин Април 2019. Доколкото знам групата е затворена и приемат нови членове.

# 522
  • София
Много интересно дали тези добре познаващи се девойки, които не приемат нови попълнения, когато се появят в темата с въпроси, било то сега или след раждането, ще очакват да им отговорим и дадем съвет ние, които също вече добре се познаваме.
Не ме разбирайте погрешно, изобщо нямам мерак за Фейсбук групата, просто знам какво ще стане след раждането на бебоците, когато всяко нещо започне да води до безпокойство... всички тези девойки, които сега не дават шанс на желаещите да пишат във Фейсбук, ще дойдат обратно да питат разни неща. Принципно ми е възмущението към подобно поведение.... 

# 523
Момичета, здравейте. Днес "ме зарадваха", че няма да ми стигнат около 10 дни болничен до 45-дневния такъв и трябвало да ходя на ТЕЛК. Някой наясно ли е за какво точно иде реч, какво се прави на този ТЕЛК и прочие. Благодаря предварително!

# 524
Хубав пост, Мелодия. Сякаш написа моите мисли.

Има и доста "добре познаващи се девойки", които пишат и на двете места. Някои може да не пишат,  но четат със сигурност тук.

Lovelife, досега ми се е налагало да мина само веднъж на ТЕЛК, но не за болест/състояние свързано с бременноста, а за гледане на малко дете след операция. Личната лекарка се погрижи за всичко, реално не съм минавала на комисия.

Общи условия

Активация на акаунт