АПРИЛчето ритници раздава, а палтото мама трудно закопчава. - ТЕМА 4

• 60 654
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, да попитам някоя от вас има ли впечатления от кошарите на Икеа? Здравина, функционалност, до каква възраст мога да се ползват. Тъй като вчера бяхме по др повод в Икеа, съвсем случайно ги загледах, но моят мъж направо почти тръгна да взима една. Засега го спрях, тъй като са по-тесни, но на него точно това му хареса, да му заема по-малко място в спалнята. Аз обаче мисля от гледна точка на детето.... Та някой може ли да сподели опит?

# 496
  • София, България
Хммм къде са по-тесни? Мисля, че дори там са си стандартни размери 60/120 Simple Smile Аз също съм ги гледала, но на тези с крачетата им нямам вяра.
Скрит текст:
Просто защото преди години свекървата си беше купила спалня с крачета от ИКЕА за една шапка пари, а се разскърца и заклати още на първите месеци. Може тя да е улучила кофти модел, но на мен ми остана в съзнанието.
Иначе са си обикновени креватчета. Спокойно може до поне 3 години, че и отгоре да се ползват Simple Smile

# 497
Аз мисля от Икеа да си взема.120/60 ми е ок. Трябва ми нещо леко и да мога да я местя често, още не съм сигурна дали няма да е долепена до спалнята . Иначе за здравина ние сме със спалня от там, страхотна е. Две цели стаи обзаведени от там, без забележки.

# 498
Момичета аз пак съм в болница в 26 с. и 2 дена моите мъже са единия 930 гр другия 915гр аз пак съм с контракции и бъбрека не боли.

# 499
Оф леле... Заради контракциите ли влезе? Дръжте се, а момчетата са си големи вече Hug
Момичета аз пак съм в болница в 26 с. и 2 дена моите мъже са единия 930 гр другия 915гр аз пак съм с контракции и бъбрека не боли.

# 500
  • София, България
Nataliq, измъчи се тази бременност. Но нищо, важното е, че малките растат. Всеки ден е все по-близо и по-безопасно Simple Smile дръж се!

Мен нещо ме удариха хормоните, сърдита съм на всички, изобщо нищо не ми се прави. Не ми се и работи вече, вълнува си ме наближаването на раждането. Ядосвам се, понеже работя с баща ми, а той винаги е супер изискващ и изобщо не си дава сметка, че съм бременна. Редовно просто го забравя този факт. И не ми дават възможност да си се радвам на бременността. И от началото на Февруари мисля вече да си остана вкъщи. Както казах започнаха ми и разни стягания в корема, неболезнени, но...  Страх ме е да шофирам с пораснал корем вече. Имам нощи, в които се будя и съответно не се наспивам, защото съм на работа на следващия ден. Изобщо не ми е нещо на кеф последните дни. И реших от 7-мия месец излизам в болничен вече...

# 501
  • София
Nataliq, стискаме палци! Вече си в по-безопасни седмици, малко остана до хубавия финал Heart

Purple Peanut, напълно те разбирам! И при мен хормоните се проявиха чак сега.. Имам ентусиазъм още да си работя, но реално за месец почти нищо не мога да свърша, проектите ми са дълги. Сега февруари чакам финансови новини и ако не са положителни изобщо повече няма да се занимавам, а ще изляза болничен малко по-рано. Отделно нали управлявам екип от 13 души, които не знаят, че съм бременна, защото си работим от къщи и аз не исках колеги да знаят (пак поради финансови причини, възможни увеличения на заплати, хора, настроени като акули да ме изместят, евентуално различно отношение и т.н.), та тази седмица ще съм в офиса, съответно и ще им бъде оповестено, ще си търся заместник (имам идея) и ще е някаква неприятна лудница оставащото време до майчинството. Само се надявам нещата с кръвното да се пооправят или поне да се задържи в нормални граници, ако не ще трябва още по-рано да приключвам. Тъпо е, защото си обичам работата и още се чувствам разкъсана в мислите си, но няма как - човек оставя нещо по-незначително, за да се отдаде на по-важното Simple Smile

Спокойствие ни трябва, така че подкрепям за болничния!

# 502
AllegrA,
Отностно бонуси , заплати и т.н. моят  мъж ми каза че в момента, в който разберат че съм.бременна нещата ще се промянят и ще ме отрежат с бонусите. Беше прав за съжаление. По принцип до сега доста често даваха, от няколко.месеца не съм взимала  като изключим коледния бонус, който обикновенно е поне една заплата, а в случая ми е 1/3. Много ме разочароваха, вече не ми се и работи и не си давам много зор. Лекарят ми измести с 2седмици термина и от 20.02 ще ми е болничния.

# 503
  • София
AllegrA,
Отностно бонуси , заплати и т.н. моят  мъж ми каза че в момента, в който разберат че съм.бременна нещата ще се промянят и ще ме отрежат с бонусите. Беше прав за съжаление. По принцип до сега доста често даваха, от няколко.месеца не съм взимала  като изключим коледния бонус, който обикновенно е поне една заплата, а в случая ми е 1/3. Много ме разочароваха, вече не ми се и работи и не си давам много зор. Лекарят ми измести с 2седмици термина и от 20.02 ще ми е болничния.

И аз подозирам нещо подобно, макар че моите работодатели са коректни, просто от повече от 2 години никой не е получавал корекция на заплатата, само едни много малки бонуси миналата година.
Аз съм си вързала гащите за майчинството благодарение на многото работа - последните няколко месеца преди да забременея работех на две места, т.е. 8+4 часа и това продължи и първите месеци на бременността ми, когато беше най-трудно. Благодарение на това майчинството ми ще е дори малко по-високо от нетото, което взимам сега на основната си работа. Но аз давам на държавата космически данъци и осигуровки вече 10 години, така че нямам търпение да си взема и аз най-накрая нещо. Няма да го мисля повече, каквото искат да правят. И без това след 1 година нещата вероятно ще са доста различни и няма смисъл да се мисли отсега Simple Smile

# 504
Dessi*, ако ти изместят термина и ако трябва да родиш с операция примерно, местят ли ти и болничния от 45 дни? На мен са ми писали термина когато ми е по цикъл и изобщо не гледат нищо друго. Интересно ми стана.
Purple_Peanut напълно те разбирам. В момента съм кълбо от нерви. Местим се, правим ремонт. Постоянно ми се стяга корема и обще взето нищо не правя, само гледам и се изнервям как се бутат другите и как искам да не разчитам на никой... Вчера тотално превъртях когато майсторите не дойдоха... ии вечерта си признавам изпих си една биричка и както не съм пила алкохол, така си се отпуснах. За първи път от толкова време отидох по малка нужда като нормален човек и заспах доволна. Все си мисля, че отвреме навреме по едно питие е ок:)

# 505
Ами аз съм в тази фирма.от 8г. Миналата година ми даваха почти всеки месец по 1 или половин заплата отгоре, но взимах по-малка заплата де.И това благодарение на много работа и събота и неделя понякога.
Терминът ми изместиха, както и 45 дневния болничен. Казаха че после ще го водят като преносване. Но ако съдим по предната бременност бебето се роди 2 седмици по-рано. Сега реално една седмица е напред, защото съм с кратък цикъл, а не както им е по сметки 28 дни.

# 506
Момичета, здравейте, сори че нахлувам така в темата ви. От майската тема съм аз, но терминът ми е 3.05. Имам въпрос към вас, тъй като сте по-напреднали в седмиците.
На 25.12 при спешен преглед, заради менструални болки, шийката ми беше 3.31 - 22с и 4 дни.
На 07.01 при преглед при ЖК, шийката ми беше 3см - 23с и 3 дни.
Изписа ми освен магнерот 3по2, утрогестан 2 вагинално вечер.
Сега на 17.01 съм отново на преглед, но според вас шийката много ли е къса? Притеснява ме това скъсяване, отделно съм минала седмиците за евентуален серклаж. Вообще се чудя ще изкарам ли докрай...
Сори за дългия пост. 😕

# 507
Моята шийка да чукам на дърво я мерят около 3см от 3 месеца насам, сега съм в 28+6. Казват ми, че всичко е наред. А и шийката не е права отсечка, която да измерят точно до милиметър и всеки път да е без грешка. На един и същ апарат ли е мерена? Също оказва влияние. Болки всички имаме тук и там, менструални, бъбречни, притискащи, стягащи:D Горе главата и без толкова вглъбяване в 3 милиметра. До 2.5 е ок в тия седмици доколкото помня.

# 508
2ма различни доктора я мериха. По спешност беше дижурен, а последния път моята АГ. Благодаря за отговора 😊.

# 509
  • София, България
3 см. мисля, че е добре. Притеснително е ако падне под 2 и нещо... Сега като отидеш на 17-ти, ще видиш как върви, но по думите ти разбирам, че лекарите не са се притеснили особено много? А и ако намалеят контракциите, би трябвали скъсяването на шийката да се забави.  А и на два различни апарата пък съвсем не е критерий, така че не се притеснявай излишно. Relaxed

Много е неприятно в тези фирми, където тотално те отрязват от всичко като разберат. Вече няма нужда да те стимулират. Което ме навява на мисълта, че няма и особено да те търсят след майчинството. Явно им е все тая дали ще си задържат кадрите или не.

Аз имах огромно желание да работя, не обичам да си седя и вкъщи, ама нещо изведнъж хич не ми се работи. Започнах да се притеснявам, че имаме още доста покупки и подготовки да правим. Лекарката ми каза, че започвам прегледи на 2 седмици и някак започна да става все по-реално наближаването. Аз се познавам и ме изнервя когато имам да свърша разни неща, а времето ми намалява. Така бях и преди сватбата... и това ме кара вече да не ми се работи. А и баща ми си мисли, че трябва всичко да е на живот и смърт за семейната фирма и това ме дразни. Просто трябва да си наложа, че не мога винаги да угаждам на всички и да ги оставя да се оправят сами, но и така не мога... Disappointed Relieved Но довечера ще му кажа, че на 4.02 на прегледа мисля да си взема болничен вече и си оставам у дома.

Общи условия

Активация на акаунт