АПРИЛчето ритници раздава, а палтото мама трудно закопчава. - ТЕМА 4

• 60 614
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • София
И аз съм "за" помпа, ръчна като за начало.. Също не бих взела втора употреба, но това май важи най-вече за електрическите, защото при тях моторът няма как да се стерилизира. Реално опасността е от хепатит, но ако имате доверие на предишния ползвател, няма проблем.

За повивалника - с малка стая сме, но ще ползвам един скрин. Идеален ми е, не се навеждам. А и леглото е почти 70 см високо Simple Smile Помислете какво можете да пригодите, особено ако още не сте направили детската. Нашата детска е една празна допълнителна стая, ремонтирана преди 4 години. Да, обаче отнякъде (все още не е ясно дали от съседите, на които банята им е до детската) цялата стена се подкожуши и започна да се бели. Не минава от само себе си, така че ще трябва пак ремонт.. Другият месец това ни чака. Иначе самата стая не мисля да я обзавеждаме и ползваме преди годинката. Някой беше питал за цвят, нашият е едно страхотно жълто (не се вижда добре на снимката), което като влезеш веднага ти придава настроение. Само тази стая от целия ни апартамент не е малка и се надявам да можем да поберем повече от 1 дете Wink Та жълтото и зеленото са си супер, дори и когато човек не знае пол.

Понеже ни е малък апартаментът с кофти шумоизолация (чувам съседът отгоре как кашля), определено няма да ми трябва и бебефон Grinning

# 631
  • София
Ох, мами, как сте се подготвили!!! Ашколсун, дето се казва! Simple Smile
Ние сме много суеверни в нашето семейство, особено ММ. Не дава нищо да купуваме предварително. Ние с майка само харесахме количка, и имаме 1 боди и 1 ританки, доставени от Дядо Коледа Simple Smile, плюс малко чаршафчета и одеалца, останали от племенниците ми. Освен това една приятелка ми е обещала коритце и кошарка, а и легълце имаме, щях да го забравя... Но всичко това ще бъде приготвяно чак след като родя...!

# 632
  • София, България
Леле аз ще откача ако влезна да раждам и нищо не ми е готово. При мен всичко трябва да е под контрол Joy

# 633
Само да дойде обзавеждането за детската стая, изчаквам го да се отмирише и започвам да подреждам....пране, гладене....сега всичко ни седи по торби и кутии, както е купено и през ден вадя целият тозш панаир да си разглеждам.
 За суеверията, смятам, че каквото има да става,  ще стане, независимо дали имаш 5 торби с дрехи или не. Отпусни си душата и си подготви всичко, ktara.

# 634
Здравейте
Аз също реших, че искам да съм подготвена поне с най - важното. Затова тези дни поръчахме количката. Избрахме Peg Perego Book . Доволна съм. Беше на добра цена. Въпреки това се чувствам доста неподготвена. Направих си списък с най-важното за новороденото и планирам в близките седмици да набавим всичко по списъка. Искам да попитам смятате ли, че е необходима възглавница за бебето. Видях, че има много варианти, но дали наистина е важно да се купи?

# 635
Столче за кола - едно от най необходимите на първо време неща. Да може да се приберете от болницата. Simple Smile Повивалник - за мен страшно полезна вещ, нашият е комбиниран с ваничка за къпане в банята. Много удобно и досега понякога го ползвам. Помпа за кърма  - не съм ползвала изобщо, според мен може да се докупи при нужда. Дрешки, чаршафчета, 1-2 шишенца, за всеки случай, памперси, легло. Много ни беше полезен и шезлонгът за вкъщи, който докупихме, струваше ми се много излишна вещ, а се оказа ного полезна.

# 636
  • Sofia
Добро утро. Мами, не знам дали сте обсъждали въпроса със стволовите клетки. Много го мисля, основно ме спира цената отново. Четох статия, че за много от болестите може да се използва костен мозък от нас. Разбира се съвместимостта не е толков голяма.

# 637
И аз съм пред дилема за стлоловите клетки. До колкото съм чувала могат да се вземат и от зъбче.
За покупките съм до никъде. Хем имам купени неща, хем трябва още доста да се пазарува Grinning

# 638
  • Г. О.
Аз определно съм за стволовите клетки. Цената за такива от млечно зъбче е доста по-ниска. Ние обмисляме по-скоро този вариант, поради финансови пречки. Много ми е тъжно, че в днешно време, при толкова напреднала медицина, в България е трудно да се отделят пари за здраве. Има вариант да се изплащат разсрочено, но ако си на ниска заплата, а и втората година майчинство с 350лв на месец, означават да лиша детето си от много нужни неща, за да си внасям вноската. Пожелавам на всеки да има възможност да плати за стволови клетки. Смятам, че е хубава инвестиция.

# 639
Относно възглавницата за начало май препоръчват антирефлуксна възглавница.

# 640
  • София, България
Аз май няма да взимам възглавница в началото. Честно казано не познавам нито едно бебенце, което да е имало възглавница отначало, поне до към 5-6 м. Може би такава антирефлукс, както каза Lovelife.

За съжаление съхранието на стволови клетки никак не ни е по силите в момента, но го подкрепям на 100% и ако можете да си го позволите, не се чудете изобщо. Simple Smile

Дайте някакво предложение за заглавие за следващата тема, нещо този път нищо не ми идва на акъла... Thinking

# 641
  • София
Предлагам: "Април наближава, а мама все по-нетърпелива става!" Simple Smile

Ако имате по-голямо семейство или планирате повече от едно деца, трябва да сте сигурни, че можете да осигурите еднакъв старт за всички - ако съхраните стволови клетки за първото, то трябва да можете да го направите и за второто, третото, четвъртото Simple Smile Това ни спря навремето, когато го обсъждахме със съпруга ми и още тогава решихме да инвестираме в здравословно хранене, чисти храни, чист въздух за семейството ни и достатъчно движение/спорт за всички. Засега стратегията работи, дано и занапред да е  така.

Помпа за кърма (особено при първо бебе, когато не знаете как да кърмите и гърдите се препълват още в болницата), столче за кола (както е писала Алиска, за да можете да се приберете беопасно вкъщи...), това са най-нужните неща. Не се затрупвайте с дрехи - първо ще ви подарят много такива след раждането на бебето, второ ги израстват много бързо.

Повивалник имам, но не съм ползвала с нито едно от децата досега, и го подарих Simple Smile, така че и с новото човече няма да ползвам.

Възглавницата и според мен е излишна.

# 642
Здравейте момичета,скоро не съм писала, а и нямах възможност, но успях да прочета всички коментари. Вече съм в 27г.с. И също имам болежки в кръста, опашката, ниско долу сякаш са яйчниците, таза и когато се опитвам да се завъртя в легнало положение от ляво на дясно и обратно. Колкото до килограмите качила съм около 8-9(само на коремче). Видях че една мама беше питала за книги... Аз имам тези 3те, като всяка е с различно съдържание.
За покупките като начинаещи взели сме няколко бодита, ританки, шапки, ръкавички като бабите също са взели. Също така взехме дървено легло от икеа, но е употребявано. Количка все още не сме взели мисля да си харесам модел и докато съм в болницата ММ да я купи. Колкото до шишета, стерелизатора и т.н спрях се на томи типи и взехме този к-т

Като цената мисля че е доста добра 140лв. И отделно поръчах ръчна помпа за кърма, а тя беше около 30лв. За сега това са ни покупките. Аз исках да попитам има ли мама, която мисли или ще ражда в Пазарджик в болница Хигия? Надявам се да съм била макар и малко но полезна и се извинявам за дългия пост.

# 643
Demi.s удобно ли е да кажеш от къде купи комплекта на Томи типи? Вчера го поръчах от Англия и едни познати като си идват ще ми го донесат. В БГ не намерих този комплект, а само по отделно всеки елемент и така излиза доста по скъпо дори с намаленията, които има сега.

# 644
Demi.s удобно ли е да кажеш от къде купи комплекта на Томи типи? Вчера го поръчах от Англия и едни познати като си идват ще ми го донесат. В БГ не намерих този комплект, а само по отделно всеки елемент и така излиза доста по скъпо дори с намаленията, които има сега.
Здравей! Наистина тук са по скъпи дори и да следиш промоциите. Аз също го поръчах от Англия на една приятелка, а и помпата за кърма също ще е от там.

Общи условия

Активация на акаунт