АПРИЛчето ритници раздава, а палтото мама трудно закопчава. - ТЕМА 4

• 60 618
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Честито! Simple Smile Със здраве да си я ползвате Blush

Аз все още нищо не съм купила, но пък имам доста неща останали от дъщеря ми, така че ми е спокойно. Количката смятам също да си ползвам отново, тя си е като нова, бях споменала, че съм адски доволна от нея - Foppapedretti myo. Легълце, стерилизатор, помпа и шезлонг имам също. Обмислям някаква люлка да вземем, както и повивалник. Разглеждам все още, на нищо не съм се спряла. Ако имате предложения, споделете. Simple Smile

Десислава, при мен на всякакви боклки много добре се отразяват леките тренировки и разтягането. Опитай с йога, ако не си все още. Simple Smile

# 616
  • София, България
Честита количка Simple Smile какъв цвят е?
Аз се оказа, че ще се разправям май за моето шаси, понеже отзад падащата гредичка на багажника не иска да ми се застопорява. Ама другия месец ще я сглобим цялата и ще видя първо дали не е нещо в нас с ММ проблемът Grinning

Ние сме купили дрешки, количка, кошара, твърд повивалник, видеофона, други джунджории от сорта на термометър за вода, хавлия....
Помпа, стерилизатор, ваничка със стойка, активна гимнастика имам дадени от приятелки. Люлка ще му купи кумата ни...

По-скъпи неща, които ми остават са обиколници със спално бельо, термометър, козметиката ( + прах за пране и препарат за съдове), памперси (изобщо не знам какви да взема) Confused

# 617
Сива е, искахме по-неутрален цвят Simple Smile А твоята? Аз прочетох за твоите проблеми в темата за количките и се зачудих защо си я взела толкова  рано, а не си я оставила на склад?
Аз първоначално исках Foppapedretti, супер много ми хареса на външен вид, но се разубедихме в магазина, вече дори не помня какво ни отказа.

# 618
Здравейте и от мен!!!  Рядко се включвам, но следя всичко в групата. Относно кашлицата последната ме измъчи много и след чай от орехи+ дюли и една кашичка забърках от сода за хляб- 1 ч.л + канела-1ч.л+ мед-1с. л.Тези три съставки се бъркат и получената кашичка се хапва по  една къжичка през 2 часа до свършване на сместа. Бях изумена как след тази смес и два чая спрях да кашлям от раз. Дано бъда полезна 😊[

Аз доколкото съм чела канелата не е препоръчителна при бременност.

В 28 г.с. +6—7кг. Болки и аз имам отдолу в срамната кост и отиват наляво към крака. Особено силни са докато се раздвижа, когато ставам от леглото или стола. Не знам при вас как е, но на мен вече много ми тежи и вечер имам чувството, че съм надута като балон.

Ние ще ползваме почти всичко от баткото.  С него се кърмихме доста време и в началото имах едно малко пластмасово шише на Авент за еднократно дохранване през деня. След това взех още две големи едното за мляко ако сме навън и едно за вода. Сега мисля да заложа на стъклени, но не съм решила твърдо.  Количката ни е Mutsy Evo и съм много доволна единственият недостатък, е че има луфт в рамата и не става много за качване и слизане по стълби, но на мен за сега това не е проблем.

# 619
  • София, България
Сива е, искахме по-неутрален цвят Simple Smile А твоята? Аз прочетох за твоите проблеми в темата за количките и се зачудих защо си я взела толкова  рано, а не си я оставила на склад?
Аз първоначално исках Foppapedretti, супер много ми хареса на външен вид, но се разубедихме в магазина, вече дори не помня какво ни отказа.

Ами аз я взех от официалния вносител Simple Smile там не можеш да я оставиш на склад. Взех я на промоция. Сега я пробвахме, има си го проблема. Ако изобщо е проблем, защото гледам и клипчета в нета, на някои е като при мен. Утре ще им звъня. Реално, не го намирам за нещо фатално, ама за тия пари ще се разправям Grinning

Аз също се чувствам поннякога много надута и ми тежи. Особено като отиде в по-долната част на корема, направо имам чувството, че ще изпадне. Joy

Болки всякакви имам... Simple Smile

# 620
  • София
Момичета, само да вметна, че ползване на помпа от друг човек не се препоръчва, единственото изключение са специализираните болнични помпи, които имат друг принцип на работа и стерилизация.
Но иначе, помпата е като четката за зъби - употреба на такава от друг човек носи много рискове. Аз лично не бих ги поела.

# 621
За кг: 27 гс, 9 кг отгоре. Вървя горе долу както предния път. Каких общо 15 кг. Надввам се този път да са малко по малко поне.
За покупките: Аз купих някои дрешки от най малките, чаршафи, кърпа. Ние имаме много неща от каката. Ще взмеа 2 нови шишета. Предния път взех на авент, най обикновени със стерилизатор.  Вършеха ни работа. Предния път купувах в 8,9 месец и ми беше вече тежо и неудобно да ходя по магазини, затова сега малко по рано. Но е голям кеф, поне за мен, тези бебешки дрешки Simple Smile

# 622
Благодаря, не съм. Ще пробвам, че ме мъчи якоо 😘😊🤗
Честито! Simple Smile Със здраве да си я ползвате Blush

Аз все още нищо не съм купила, но пък имам доста неща останали от дъщеря ми, така че ми е спокойно. Количката смятам също да си ползвам отново, тя си е като нова, бях споменала, че съм адски доволна от нея - Foppapedretti myo. Легълце, стерилизатор, помпа и шезлонг имам също. Обмислям някаква люлка да вземем, както и повивалник. Разглеждам все още, на нищо не съм се спряла. Ако имате предложения, споделете. Simple Smile

Десислава, при мен на всякакви боклки много добре се отразяват леките тренировки и разтягането. Опитай с йога, ако не си все още. Simple Smile

# 623
Purple_peanut, запиши ме за 20 април, първа бременност-момченце
Още нищо не сме купували, таткото е малко суеверен. Споделете кое смятате, че е незаменимо (колежката ми казва, че повивалник не е използвала, друга че без помпа не може..)

# 624
Момичета, а някоя от вас може ли да препоръча хубава съвременна книга за отглеждане на бебето? Или мамите, на които не им е първо детенце да споделят от къде са черпили основната информация... Благодаря ви Blush

# 625
  • Sofia
Здравейте мамчета, не съм писала от месеци. При нас се случиха доста неща и нямах желание да разговарям. Само да помоля админа да смени от близначета на едно момче.
В 29г.с съм качила 9кг. Но повечето време съм във вертикално положение мисля, че ще увелича драстично килограмите Simple Smile
За покупки, от баткото имам много неща. Единствено се възползвах от Комсед намаление -35% и взех шишета и биби.

# 626
  • София
bib4o81, прегръдки. Дано занапред да имаш само хубави неща да споделяш и всичко да е наред до края на бременността!

# 627
Purple_peanut, запиши ме за 20 април, първа бременност-момченце
Още нищо не сме купували, таткото е малко суеверен. Споделете кое смятате, че е незаменимо (колежката ми казва, че повивалник не е използвала, друга че без помпа не може..)

Лично на мен помпата ми беше от голяма полза, защото в началото гърдите ми често се препълваха, няколко пъти се е случвало да имам съмнения за мастит - изпитвах ужасна болка. От тази гледна точка за мен помпата е задължителна. Аз имам ръчна, не смятам да цедя, за да храня от шише или пък да замразявам, така че няма да купувам нова.
Повивалник първия път не си взех. В началото не ми беше проблем да преобличам на спалнята, но впоследствие ми се натоварваше кръста, бебчето натежа и не ми беше ок. Този път съм решила да си купя. Simple Smile

# 628
  • София, България
bib4o81 Heart Пожелавам ти да нямате повече никакви проблеми! Relaxed

Vivru, добавих те.

Rv218, нали хвалят много този метод за отглеждане и възпитание на Монтесори. Аз не можагх да намеря конкретна книга, но те май са няколко книги на различни автори, а метода го е измислил един човек /лекарка и педиатър/. Просто книгите са написани по него. Simple Smile Може да прочетеш по интернет има информация. Чак имало частни детски градини, които отглеждали по този метод. Thinking

За липсата на повивалник... имам приятелка, която се оплакваще от жестоки болки в кръста след раждането, продължаващи месеци. Отиде на кинезитерапевт /или нещо такова/ и я бяха нахокали, че повива върху спалнята, защото постоянно стои наведена. Grin Аз си поръчах от познати с мебелна фирма да ми направят една маса висока 100см.
Мисля, че донякъде човек трябва според себе си да прецени кое ще му е нужно. За мен помпата /в началото ръчна/ е нещо, без което няма да тръгна към болницата, но за други не е така Simple Smile Някои дори и шише не искат да купят, защото са сигурни, че ще кърмят, но аз не бих се оставила без шишета.
Основните неща са дрехите за бебето, бебето и мама. От там нататък всичко е за улеснение.
Някои къпят на мивката, някои стерилизират в тенджера с вода /изваряват така да се каже/.

# 629
  • Sofia
Аз да ви каж с баткото кърмех, но не можах да си намеря подходяща помпа. Не правех хубав вакум и се нложи да цедя на ръка Sad Добре, че приятелки ми дадоха да пробвам. И ако искате вярвайте, но нито едно шише или биба не беше в експлотация. Освен на гърда( пробвах и две приятелки да го кърмят при едно пътешествие, и това отказа) нищо друго не влезе в употреба Simple Smile Та беше голям екшън!

Общи условия

Активация на акаунт