АПРИЛчето ритници раздава, а палтото мама трудно закопчава. - ТЕМА 4

• 60 969
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Честита Нова Година и от мен! Дано да донесе здраве, усмивки, щастие и пълнота на всички ни!

Аз от днес вече съм си у дома, всичко изглежда наред. Да не кажа голяма дума, но май се оказа преекспониран проблемът и не съвсем необходима хоспитализацията, но няма значение. Щом човечето е добре,  аз съм доволна. Е, посрещнах новата година с екзотични венозни коктейли и насинен от инжекциите задник, ама голям праз, пък! Дето каза единия доктор, те венозните коктейли са скъпите, тия през устата всеки ги може Wink

Днес премериха човечето 968 г, живот и здраве утре влизам в седми месец. Шийката ми е 2,5 см, което и без серклаж не е особено проблематично, а пък със - съвсем не индикира проблем в момента. С направената кортикостероидна терапия, имам и допълнителното спокойствие, че ако все пак нещо се случи доста по-рано, ще е менажируемо...

С две думи, опитвам се да съм от позитивната страна. И изобщо не искам повече да разсъждавам по тези въпроси. Каквото ще става, ще става, но някакси съм уверена, че всичко ще бъде наред.

Усмихнат ден на всички!

# 391
 Melodiq,
Много се радвам че всичко е Ок. Факт е че понякога малко преувеличават, както и в епикризите, но важното е че сте добре.

# 392
 Честита нова година! Здрави бебенца за всички!
Много добри новини, Мелодия! Радвам се и браво че си така позитивна! Simple Smile

# 393
  • Г. О.
   Мелодия, много добре звучиш, радвам се, че двамата сте добре и сте си у дома. Повече никакви болници чак до раждането:)))
   Аз искам да попитам всички вас, приятелки по термин, мислили ли сте за някаква застраховка живот на детето си? Има такива пакети, предлагани от застрахователите, та искам да разбера мнението и на други хора по въпроса.

# 394
   Мелодия, много добре звучиш, радвам се, че двамата сте добре и сте си у дома. Повече никакви болници чак до раждането:)))
   Аз искам да попитам всички вас, приятелки по термин, мислили ли сте за някаква застраховка живот на детето си? Има такива пакети, предлагани от застрахователите, та искам да разбера мнението и на други хора по въпроса.

Не, ти направо ме хвърли в тъча. Имаш предвид преди да се роди ли застраховка живот да се направи? Доколкото ми се върти някакъв смътен спомен, има граница на развитие и гестационна възраст и ако се роди преди нея или нещо се случи (не дай си, боже), се счита за биологичен отпадък. Или го промениха това? Не знам, направо не ми се иска да мисля за подобни неща.

# 395
  • Г. О.
Нее, естествено, че се застрахова след раждането. Просто се информирам и гледам в тази посока. Тези пакети покриват различни рискове и си е същото, както да застраховам сама себе си. Мислех си, че някои от вас, които вече имат едно дете, може да се е интересувал и дори да е избрал застраховка за него...а може пък да е запознат покрай близки и роднини с такава:))

# 396
Ясно, да. Не съм се замисляла. За момента повече като че ли ме притеснява да не би нещо да се случи с мен или бащата.

# 397
  • Г. О.
   Да, нормално. Може би аз избързвам. Така де, просто ми е интересна темата.
   Да сме здрави, пък всичко ще си дойде на мястото.
   Сещам се да ви питам нещо друго - на вас пускали ли са ви кръвни изследвания дали имате недостиг на витамини и минерали?

# 398
Не, пълна кръвна картина са ми пускали 2 пъти, също и урина. Предполагам, че ако има някакъв голям недостиг или излишък на витамини и минерали, би се отразил и на кръвната картина или урината в определени стойности, или ще има някакви други признаци на недостиг, след което е нужно да се проведе някакво допълнително изследване, ако има съмнение за липса или излишък на нещо. Ето това са необходимите изследвания, които минават по каса, а също и някои желателни, които са платени в повечето случаи:
https://www.puls.bg/bremennost-i-razhdane-c-36/neobkhodimi-izsle … remennost-n-15082

# 399
  • Г. О.
Благодаря. Моят лекар ми е правил тези, които са задължителни, както и такива, които не са по каса, но за недостиг на витамини никога не е споменавал. Просто се учудих, тъй като има бременни жени, които твърдят, че почти всеки месец си пускат такива изследвания и е необходимо да се правят. Исках да сверя часовника.

# 400
На мен извън касата лекаря ми ме посъветва да си пусна изследване за дефицит на вит. Д. Отделно в ПКК, която също си пускам всеки месец е включен хемоглобина, който е показател за желязото.. друго не съм пускала

# 401
  • София, България
Melodiq, страхотни новини Simple Smile Дано не ти се налага повече влизане в болница поне още два месеца!

Нищо допълнително не са ми пускали, освен ПКК по каса. А и не съм сигурна, че искам да ми пускат. Кръвните ми бяха напълно в норма, освен хемоглобинът, не ми се затормозява с допълнително ровене за проблеми. Ако има нещо сериозно и аз мисля, че ще се отрази в кръвната картина. Simple Smile
Пия си витамините и другите добавки и това е.

Започнах по-често да получавам контракции. Вече по един път на ден задължително. Не са болезнени... В понеделник съм на преглед и нямам търпение, но подозирам, че ще ми се скарат за качените кг. За един месец близо 3 кг. нагоре Flushed

# 402
  • София
не ми се затормозява с допълнително ровене за проблеми

Ето това да ни е мотото на всички Simple Smile

Purple Peanut, аз съм на преглед чак на 11ти, защото докито е в отпуск явно. Не знам как ще издържа..

И аз съм много зле с килограмите, всеки ден качвам от нездравословни храни, но и коремът видимо набъбна тези седмици. Около + 6 съм от началото, но и аз съм качила около 3 за месец. Явно донякъде е нормално ударно да качваме в началото на 6ти месец, просто трябва много да внимаваме вече Flowers Hibiscus

# 403
  • София, България
Ами явно да. Аз и много видимо наедрях в корема изведнъж. Щом на мен ми прави впечатление. Не меря обиколка в сантиметри, но за 2 седмици много ясно съм наедряла в шкембето. Simple Smile

# 404
Момичета помните ли я коя седмица при вас се видя сърдечен пулс?

Общи условия

Активация на акаунт