АПРИЛчето ритници раздава, а палтото мама трудно закопчава. - ТЕМА 4

• 60 673
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • София, България
8г.с.+ 2дни. Защото за тогава си записах час. Не исках да ходя по-рано.

# 406
  • София
Момичета помните ли я коя седмица при вас се видя сърдечен пулс?

Чак в 8ма Hug В 7ма не се видя и ме викнаха след седмица.

# 407
  • София

Чак в 8ма Hug В 7ма не се видя и ме викнаха след седмица.

И при мен в 8 седмица.

# 408
6 седмица и 3 дена на едното бебе, а другото към 7 седмица и 4 дена.

# 409
Melodiq много се радвам за теб. От тук нататък ти пожелавам без проблеми до края на  бременността. 😉
При мен пулс се видя през 6 седмица и 2 дни.

# 410
  • София
ЧНГ и от мен, желая безпроблемни последни месеци и здрави бебчета на всички Simple Smile
От утре до 7-и вкл. в Комсед ще има 35% намаление на всички стоки Yum и сега избирам количка.

# 411
В 7 с+5 д видяхме сърдечна дейност, но аз тогава разбрах, че изобщо съм бременна.
Има ли някоя, която не смята да купува нищо преди раждането? Една приятелка така беше и ме гледа подозрително като и казвам, че вече разгледам бебешки неща.

# 412
  • София, България
Ма не им обръщайте хич внимание на такива хора, където гледат "странно". Всеки си има виждане Simple Smile
Как си представяте пазаруването след раждането на детето? Интересно ми е тя как го е осъществила... Подозирам, че мъжът ѝ е купил всичко на тъгъдък, дето се вика. Факт е, че от количката няма смисъл първите дни, макар че познавам много майки, изкарали децата си на 10-тия ден след раждането. Relaxed
Успокой се и си пазарувай смело. Лошите мисли най-много да доведат наистина до нещо лошо. Hands Plus1

# 413
  • София
Чак до преди раждането да не се купува нищо, ми се вижда прекалено.
Аз изчаквам с купуването, но съм избрала основните неща - дори и да не са купени физически, ще се купят с едно отиване до магазина.
Но имайте предвид, че се препоръчва мебелите и количката да са сглобени, разпънати и приготвени около месец по-рано, за да може да се отмиришат от миризмите на лакове, бои и т.н
 - знаете как миришат нови мебели, не може да се сложи бебе да спи в креватче, смърдящо на лак. Или в количка с миришещи на всякакви найлони части...

# 414
  • София, България
Най-малкото количката е хубаво да се изпере, доколкото е възможно да се разглобява Simple Smile На повечето колички се свалят всички "текстилни" части именно с тази цел. Не може да се прибера от болницата и да нямам едно шише или боди... Или някой да търчи вместо мен докато съм в болницата да купува... Rolling Eyes

# 415
И аз така мисля, особено за леглото и дрешките. Количка може и до седмица след раждането. Мисля да поразмествам в спалнята и към края на февруари да започна полека с пазаруването.
Имаме пинчер на 7 месеца и малко ме притеснява, че още е бебе - понякога пишка не върху подложката, игрите и са буйни и не знам как ще се случат нещата. Не е голямо куче и ме притеснява, че се качва и катери навсякъде. Споделете опит с бебе и малко куче.

# 416
Здравейте мамита 😊 честита нова година и от мен. Бъдете живи здрави и нека тази и идните години ни носят само щастие с бебоците.
Ние вече купихме количката бебефона и кошарата на бебо. А към края на януари началото на февруари ще купим и скрина и ваничката за къпане. И към края на февруари ще купим кошничката,беберони, одеалата, дрешки, спално бельо, козметика и всичко необходимо. За да може март месец всичко да ми е налично за да се сглоби, изпере, изглади, подреди и да чакаме с нетърпение малкото човече.

Мамита пиша и с едно запитване. Понеже аз съм кръвна група А(-)отр. Казаха ми че се бие някаква инжекция след раждането. Някоя случайно да е със същата кръвна група и да е наясно със ситуацията? Трябва ли по време на бременността да се пуска кръв за антитела? Лекаря ли ги пуска или трябва сама да ги правя?
Знаете ли и къде точно се бие тази инцекция или е някаква венозна система? Моля ако някоя е запозната да сподели.
Благодаря предварително 💋

# 417
  • Пловдив
Здравейте мамита 😊 честита нова година и от мен. Бъдете живи здрави и нека тази и идните години ни носят само щастие с бебоците.
Ние вече купихме количката бебефона и кошарата на бебо. А към края на януари началото на февруари ще купим и скрина и ваничката за къпане. И към края на февруари ще купим кошничката,беберони, одеалата, дрешки, спално бельо, козметика и всичко необходимо. За да може март месец всичко да ми е налично за да се сглоби, изпере, изглади, подреди и да чакаме с нетърпение малкото човече.

Мамита пиша и с едно запитване. Понеже аз съм кръвна група А(-)отр. Казаха ми че се бие някаква инжекция след раждането. Някоя случайно да е със същата кръвна група и да е наясно със ситуацията? Трябва ли по време на бременността да се пуска кръв за антитела? Лекаря ли ги пуска или трябва сама да ги правя?
Знаете ли и къде точно се бие тази инцекция или е някаква венозна система? Моля ако някоя е запозната да сподели.
Благодаря предварително 💋

Първо за много години!
Второ, аз съм с нулева отрицателна. При първа бременност не мисля, че е от значение това през бременността, освен ако не ти е правена манипулация, при която може да се смеси кръвта ти с тази на бебето, например като амниоцентеза. След това обаче, в зависимост от кръвната група на бебчето като се роди се гледа. Може да си късметлийка и бебето да е с отрицателен резус като твоя, тогава не се изисква нищо. Но ако е положителна, което е по-вероятното се бие анти Д ваксина до мисля 72 часа след раждане (защото при самото раждане може да се смеси кръвта), но най-добре се консултирай с твоят лекар, не съм сигурна за часовете. Аз ще трябва да си припомня. Вече, ако първото е с положителна кръвна група при втора бременност се следят няколко пъти дали няма да се появят антитела. На мен и дъщеря ми и синът ми са с положителен резус, та съм минала през това. Сега пусках на скрийнинга и проверка за антитела, която ми беше отрицателна. Принципно лекарят ми си следи затова, не е забравял Simple Smile. И в болницата, където ще раждаш трябва да си кажеш, въпреки че си е задължение на лекарите да следят за това. Ваксината се полага по здравна каса.

# 418
Благодаря UNynaeve. Значи то е ваксина? Попринцип ми е първа бременност и не съм имала никакви манипулации нито аборти. Значи болницата трябва да ми я осигури и аз не заплащам нищо?
Аз съм а(-) а бащата е Б(+) ако бебчо излезне (-) пак ли се бие ваксината?

# 419
  • Пловдив
Благодаря UNynaeve. Значи то е ваксина? Попринцип ми е първа бременност и не съм имала никакви манипулации нито аборти. Значи болницата трябва да ми я осигури и аз не заплащам нищо?
Аз съм а(-) а бащата е Б(+) ако бебчо излезне (-) пак ли се бие ваксината?
Не мисля, тогава няма проблем, но много рядко се получава отрицателен резус.

Общи условия

Активация на акаунт