АПРИЛчето ритници раздава, а палтото мама трудно закопчава. - ТЕМА 4

• 60 673
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Ами сестра.ми и една братовчедка са с отрицателна, доколкото си спомням на едната биха след раждането някаква инжекция след изследване и на бебето, а на другата не. Все пак ти си ги подсети като дойде момента.

# 421
pam4ety_, и аз съм с - резус фактор. Аз дори и през първата бременност изследвах антитела - за да съм сигурна, че няма проблем. Има и профилактичен анти Д гамаглобулин - инжекция, която можеш да сложиш и по време на бременността. При мен мисля, че беше в 26-27 г.с миналия път. Тя е по желание, не се заплаща от ЗК и не е особено евтина. Преди около 2 г цената беше близо 200 лв. Застрахователите обаче я плащат ако са ти направени изследванията за антителата + ти е изписана с амбулаторен лист. Аз мисля да я сложа и сега. Изследванията мисля, че се плащат и от ЗК.
След раждането, ако резус фактора на бебето е +, се слага още една инжекция. Тя се заплаща от ЗК. И при мен в болницата си направиха проследяването, аз не съм имала грижа за нищо.

# 422
Аз също съм А(-) и ми е първа бременност. На мен лекарката ми следи това, изледваха ме за антитела беше отрицателно, и отделно ми даде едно картонче на което пише А(-) и трябва да си попълня име, ЕГН и т.н. и като отида да раждам трябва да го дам на лекарите.

# 423
pam4ety_, и аз съм с - резус фактор. Аз дори и през първата бременност изследвах антитела - за да съм сигурна, че няма проблем. Има и профилактичен анти Д гамаглобулин - инжекция, която можеш да сложиш и по време на бременността. При мен мисля, че беше в 26-27 г.с миналия път. Тя е по желание, не се заплаща от ЗК и не е особено евтина. Преди около 2 г цената беше близо 200 лв. Застрахователите обаче я плащат ако са ти направени изследванията за антителата + ти е изписана с амбулаторен лист. Аз мисля да я сложа и сега. Изследванията мисля, че се плащат и от ЗК.
След раждането, ако резус фактора на бебето е +, се слага още една инжекция. Тя се заплаща от ЗК. И при мен в болницата си направиха проследяването, аз не съм имала грижа за нищо.

ViliTod Извинявам се за въпроса ако не е уместен но къде си раждала? Държавна или частна болница и в кой град? Изглежда си получила доста добро обгрижване а всеки към това се насочва Simple Smile

# 424
МБАЛ Надежда, в София - по-напред в темата имам коментари за нея. Има си и плюсове, и минуси.
Като цяло, въпреки че много пишат за нормалното раждане, не знам дали бих я препоръчала за нормално раждане защото раждаш при който екип е на смяна, а си е въпрос на късмет да уцелиш който искаш.

Последна редакция: чт, 03 яну 2019, 22:30 от ViliTod

# 425
Здравейте момичета и за много години. Пожелавам ви една по успешна Нова 2019 Година изпълнена с много здраве, щастие, любов и щастливи моменти с очакваните бебоци.

Ние Новата Година я посрещнахме болни. Малкият се разкашля точно на 31 и вече е с Т и сополи. Моя мъж и той е хремав, аз също съм на път да се разболея. Дразни ме гърлото и едната ноздра ми се запуши, надявам се да се размина само с това. За сега само смуча хербитусин, мисля и да си изцедя и лимон с мед. Вие с какви домашни средства се лекувате?

# 426
  • София
Steisi77, аз днес не отидох на работа и останах у дома. Снощи се събудих от силна болка в гърлото. Не съм боледувара от много години, а сега 😥. Пия хомеопатия и чай с лимон и мед. Това е лечението вкъщи за всички. Надявам се да ми се размине.
Бързо оздравяване и на теб.

# 427
steisi77 аз от години съм спряла антибиотиците и съм намалила химията до минимум. Бих взимала антибиотик само след антибиограма. Само с илачи се лекувам, въпросът е да не се оставяш да се разболееш хубаво:)
Клеевата тинктура (някоя по-хубава, да не е държана в пластмасово шише) да чукам на дърво ми действа доста добре за гърлото. Гаргара/жабурене с нещо (да си призная и с вода за уста се жабуря) и след нея капя няколко капки директно от тинктурата н гърлото. Колкото повече боли, толкова по-добре:D
Признавам си, пия биозин мама и ампули вит Ц отвреме навреме, само като усетя че се разболявам.
Главно фрешове, зелени салати с много лук и ябълков оцет и весело настроение:)
Времето е ужасно а и с тези клиники и този грип трябва да стискаме много.
Аз след малко съм на преглед и се вълнувам:) С вървенето съм доста зле, вървя като 🦆, но поне мога да вървя вече. Страх ме е само да не свикна така:)

# 428
Преди Коледа ме тръшна и мен някаква настинка. Най-много ми помагаше настърган джинджифил, залят с гореща вода или липов чай (който също е много добър при простуди). Не се държи много - 2-3 минути са достатъчни, че доста люти иначе, после прецеждам и подслаждам с мен и слагам сока от половин лимон на една чаша такава напитка. Може и по-малко или повече лимонов сок да сложиш, зависи колко обичаш, може пък и направо да се дъвче и смуче корен от джинджифил, не на чай. за съжаление ме удари и в ухото, там вече слагах антибиотични капки, но още чувствам много неприятни болки при преглъщане и при кихане в ухото. И аз иначе пия биозин мама, но тръшне ли те, си трябват няколко дни да се оправиш.

# 429
Благодаря момичета. И аз пия Биозин мама от около два месеца заради ходенето на работа, че съм с градския транспорт. Снощи си правих гаргара с домашен разтвор на прополис, но ми се повдигна, надявам се да е единичен случай. Днес една позната ми даде рецепта с 15 капки йод, 1/2 к.лъжичка сол разтворени  в 200мл. вода. Прави се гаргара 3 път на ден. ЛЛ я е предписал миналата година, когато е била бременна и със силни болки в гърлото, минавало за около 2-3 дни. Надявам се и на мен да помогне.

# 430
  • София
steisi77, освен другите домашни илачи, аз препоръчвам от личен опит чесън. 1 скилидка на ден е достатъчна. Ако ти е много лютив или ти дразни стомаха, може да го хапнеш с малко хляб. Гледай да е български Simple Smile

# 431
Здравейте, момичета. Аз съм майката на Симона, ще ставам баба
 през април. Ще имаме момиче. Всичко при Симона е наред, само дето е напълняла доста и докторът се е карал. Simple Smile Бебето е около 680 гр. и вероятно ще е едро. Така са казали. Но на кого да се метне? Симона се роди 3,850, а таткото над 4 кила.
Не съм до нея, тя е в Щатите, но се надявам да ги видя тази година.
Дай Боже всички да сте живи и здрави. Пожелавам ви го от сърце.

# 432
Здравейте, момичета. Аз ви чета отдавна, но чак сега реших да ви пиша. Терминът ми е на 11.04. За съжаление днес ме приеха в болницата за задържане. Имам 1 дете и 3 спонтанни аборта. Дано да успея да задържа и да родя бебето. Оплаках ви се. 🙄
Пожелавам на всички лека бременност Hug

# 433
  • София
veselat, добре дошла и късмет! В коя болница си и какви бяха симптомите ти, за да те приемат? Вярвам, че всичко ще бъде наред Simple Smile

# 434
veselat, добре дошла и късмет! В коя болница си и какви бяха симптомите ти, за да те приемат? Вярвам, че всичко ще бъде наред Simple Smile

Аз съм в болница в Пазарджик. От ноември имам от време на време контракции, които с магнезий и но-шпа се успокояваха,  но тази нощ не мигнах от болки в кръста и болки като менструалните. Аз утре трябваше да съм в София на преглед, защото се следя по ЗК в Пазарджик и на частно в София, но ще пропусна. Мислех да чакам до утре, но добре, че не рискувах.

Общи условия

Активация на акаунт