АПРИЛчето ритници раздава, а палтото мама трудно закопчава. - ТЕМА 4

• 60 673
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • София
veselat, стиснати палци и от мен!
Вече си близо до безопасните седмици, всеки допълнителен час, в  който бебокът е на топло, е бонус. Предполагам, че с малко венозни вливания нещата ще се успокоят.
Предполагам сте извледвали и изяснили причините за предишните аборти?

# 436
veselat, стиснати палци и от мен!
Вече си близо до безопасните седмици, всеки допълнителен час, в  който бебокът е на топло, е бонус. Предполагам, че с малко венозни вливания нещата ще се успокоят.
Предполагам сте извледвали и изяснили причините за предишните аборти?
Благодаря, Melodiq! С теб май сме с един и същ термин 😘.
Уж тромбофилия и сега съм на фраксипарин 0,3 ежедневно, но не съм убедена, че е това.

# 437
veselat съжалявам за абортите и тромбофилията, аз също я имам и съм на клексан. Изследвала ли си дали дозата ти е ок? На мен се наложи да ми я увеличат и даже края на месеца трябва пак да отида да видим дали да продължавам на 0.6. Предполагам си чела темите във форума по въпроса и си наясно, но ако не си и имаш желание може да ми пишеш Simple Smile

# 438
Здравейте момичета Simple Smile.
В петък бях на преглед и бебчо е много добре, вече е 1247гр. Blue Heart. Тогава бях 27+2.
Десния ми крак е много подут заради проблема с десния бъбрек . Ходих и на кардиолог и той каза, че заради притисканията от бебето се натоварва кръвоносната ми система и от там също се подуват краката. Така до като не родя ще си хода и с подути крака Simple Smile . Към края на месеца съм на трета ФМ и нямам вече търпение отново да видя бебчо Simple Smile

# 439
  • София, България
Здравейте,

и аз днес бях на преглед. Всичко е наред, вървял малко напред... Седалищно разположен. Гледа ми шийката, заради контракциите, които получавам, но каза, че е добре. Не съм питала повече Grinning

mimmmozka, голям бонус си имаш от бременността. Ужас. Sweat Smile
А то твоето бебче е двойно по-голямо от моето Grinning Чак ми е странно като ги пишете тези цифри над килограм Grin

# 440
  • София
Здравейте,

и аз днес бях на преглед. Всичко е наред, вървял малко напред... Седалищно разположен. Гледа ми шийката, заради контракциите, които получавам, но каза, че е добре. Не съм питала повече Grinning

mimmmozka, голям бонус си имаш от бременността. Ужас. Sweat Smile
А то твоето бебче е двойно по-голямо от моето Grinning Чак ми е странно като ги пишете тези цифри над килограм Grin

mimmmozka ще стискаме палци тези отоци да не се задълбочат. Не можеш ли да правиш масажи, компреси?

Purple Peanut, тя е две седмици пред теб, а май е нормално да качват много сега. На мен ми е притеснено за петък и не знам как ще дочакам. Най-много се притеснявам дали АГ-то ми със стария апарат ще измери всичко както трябва.
Шийката с вагинален ли ти я измериха?

# 441
Благодаря за загрижеността Hug

Purple_Peanut аз вървя с повече от 2 седмици напред, заради това и кг предполагам са такива Grinning
Ако се роди като мен 4.500, зор ще вида Grinning

AllegraA правих няколко пъти масажи, но не ми е много приятно и малко се притеснявам да не стане проблем от масажа. Иначе си слагам компреси предимно вечер и се надявам да не се стига до по големи подувания. 

# 442
  • София, България
AllegrA, да с вагинален ми я мери. Аз мислих, че може и с обикновен, ама момичетата тука са прави, с вагинален се мери. Или може би с някой много модерен коремен може и да може Grinning

mimmmozka, може би да приемаш голямо количество вода... Ни облекчило малко? Или де да знам...

# 443
Здравейте, как сте със килограмите, излизат ли ви стрий. Аз вчера се зачетох за стрийте и днес какво да видя на дупето ми излезнали, много неприятно ми стана и до сега се мазах само като се изкъпя и то само корема и отстрани паласките, там хич не бях очаквала, 42 кг. бях като забременях сега съм 54..
И с времето как сте аз докато псъзная че съм бременна влезнах в седми месец, сякаш много бързо минава времето и колкото повече наближава толкова започвам да се плаша. 😊😁

И също така пак ми запопнаха контракцийте вечер не мога да заспя и започнах пак на магнезий без да се съветвам с лекар мисля, че няма да навреди.

# 444
Магнезият не се спира до 34 седмица, имаш,нямаш контракции. Той се натрупва в организма.
Стрии все още нямам, но аз съм със страшно мазна кожа.
Въпреки, че спрях работа още в 10 седмица, времето ми мина страшно бързо. Календара ми показва 92 дни до бебето, но заради секциото сигурно са 70-80. Направо не е за вярване, че почти не остана. На мен ми е едно спокойно....чак нереалистично спокойно ..

# 445
Purple_Peanut да приемам по-голямо количество вода. Сигурно заради това поне болките в бъбрека изчезнаха, но крака си е по-подут в последно време от преди.

# 446
Здравейте,
Днес бях на преглед и се оказа заради ранната овулация и нашите размери с бащата бебето е напред с 2 седмици, изместиха ми термина за 6.04 (води се 27г.с и е 1193г). Уж било момиче, а на ФМ казаха момче. Истината е,че така и не застава добре, все с краката отпред и се крие.
Понеже си бях пускала вит.Б12 и се оказа че ми беше под долната граница доста, хематолог ми каза или инжекции,или капки. В крайна сметка взех спрей, който масово изписват на бременни. Според АГ това било безмисленно да изследвам, нищо ми нямало, било нормално да падне по време на бременност.
След 2седмици използване на спрея обаче от 147 стойността скочи на 206, явно ми влияе.
Странното е че в Рамус например няма разделяне на стойности на бременни и не, тя е от 187-880. В чужди сайтове стойностите са според триместър.
Какво казват вашите АГ лекари по въпроса?

# 447
Деси, как така в 27ма седмица не могат да видят пола... Не го ли размърдват ако  не е застанало в хубава позиция? Ама така  май е по-интересно като не знаеш:) Моят б12 беше към 200 по спомени.. последно го изследвах преди месец и беше 600+ след хапчета само. АГ-то ми каза, че е перфектен.
Мимозка, страх ме е да се похваля, но май бебето се отмести и аз от месец насам нямам проблем с бъбрека. Пия неоренал всеки ден, но не мисля, че е само от него. По -скоро коремът ми порастна и бебето се премести. Отделно правим ремонт и съм доста активна, а и заради схващанията почнах да правя йога всеки ден. Ако знаех, че толкова добре действа, щях да правя от ден първи.
Имам обаче доста засилено воднисто течение и бракстън хикс контракции.  Чакам си резултатите от изследванията с нетърпение. Много се шашкам защото бельото ми е непрекъснато мокро. Дано да не е нещо притеснително.
За стриите четох доста, та не можах да реша кои масла са най добри и смесих няколко Simple Smile Иначе доста информация има за маслото от шипка. Засега нямам стрии, но усещам вече как кожата ми се мъчи и е опъната.

# 448
Ами истината е че застава с крачета отпред, все е така. Иначе е много активно, но не го хващаме отпред ясно. На ФМ казаха момче, а  АГ три пъти ми показва за момиче, доста убедително. Има си нещо издуто леко, но пишка не съм.видяла. С първото ми дете още в 12 седмица видях всичко, това се крие 😄.
Абе каквото е да е здраво само, объркахме само и детето, първо му казвахме момиче, а после момче. Вече нищо не казвам 😄

# 449
Jacqui много се радвам за теб Hug,  дано така да продължаваш и за напред,  без проблеми. И аз имам воднисто течение. Пуснах микробиология и всичко се оказа наред. Направиха ми тест да не би това да са около плодни води и се оказа леко положителен. Караха ме два дена да ползвам специални превръзки и на тях не отчете положителен. Аг-то ми предложи следващия път пак да направя тест, за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт