През теза, подлог и катет СЕДМОКЛАСНИКЪТ върви напред

• 48 904
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Днес в СМГ ПИ математика пак е бил на модули. Моята каза, че задачите били по-трудни от Междучасие, но се е справила.  Излезе доволна, хапна и замина на школа по БЕЛ.
Според нея на модули било по-добре, тъй като за 1ч приключва с теста и повече не се занимава с него. Ако било общо времето, щяла да почне с трудните задачи и ако нещо запецне,  може да претупа теста.
Аз не мога да преценя как е по-добре, но ми се иска вече да кажат със сигурност, та да се упражнят малко на точния формат.
Иначе определено е много натоварена. Аз самата може и да не мога са издържа на нейното темпо. Излиза в 7, прибира се към 3. Когато е на английски и в 4:30. После учи. Незнам през деня колко и как, но като се прибера от работа тя все още пише домашни и продължава понякога и до 9-10. Тя много се мотае и разсейва. Вместо да направи едно нещо за 30мин, го прави за 2ч. и това много ме дразни.

# 181
  • Sofia
Все едно описваш моя син. Но при него не действа и това да има време и за учене, и за игри. Има доброто желание да спази всичко, но седне ли на компютъра, става друг човек и ученето отива в трета глуха. Знам, че няма да помогне, но от утре ще е без телефон и компютър. Нека и той се почувства малко зле в крайна сметка.

Аз съм дърпала бушоните, като не е се е излизало на глава. За щастие вече не се налага, но винаги бих го направила, ако се отплесне. Той го знае и е по-добре да си сейвне играта, отколкото да му спре изненадващо. Казала съм му, че някои деца са без телефон, с ограничен достъп до Интернет, а ние сме му гласували доверие и смятаме, че може да се разчита на разума му, за да не прибягваме до такива мерки. Да не ни разочарова Hands V

Днес след школата заяви, че ще остане и на школа по БЕЛ, нямало да е слабак и да се отказва. Най-много му тежи в неделя сутрин, когато го будя и тогава мрънка, че не иска да ходи. То и на мен не ми се става в 6ч. И в неделя, но се напъваме заедно.

Не знам какви са тия деца, дето намират желание и сили за олимпиади и състезания. Много да ги похвалите Flowers Hibiscus

# 182
Качих в пощата пробен по математика от днес на пчмг. Не можах да изтрия отговорите от телефона, за което се извинявам.
Изчистих и качих в пощата.

# 183
  • Варна
Anik, ако децата са учили съвестно до края на 6 клас, натоварването в 7-ми не е чак толкова голямо. А и ако са ходили по олимпиади и състезания предишни години, явяването е като рутина и поддържане на форма. Дефакто класирането от общински на областен е осн с училищна подготовка, но за да се премине от областен към национален, вече хапката е голяма и там си трябва задълбочена, насочена и допълнителна подготовка. Но пък съм сигурна, че и емоциите са различни и трудът си струва всяко усилие. Дай боже да се случи на всеки.

# 184
  • София
Качих в пощата пробен по математика от днес на пчмг. Не можах да изтрия отговорите от телефона, за което се извинявам.
Изчистих и качих в пощата.

Дидева, ще погледнеш ли пощата, защото в нея виждам само първия мейл с отговорите, но не и почистените от теб.

# 185
Когато го качих, го преместих в папката с пробните изпити. Сега не го виждам и аз. Качих го пак. Няма да го местя в папка.
Скрит текст:
Не е първото нещо, което изчезва този месец. Хвърлих едно око и на папка Изпратени. Май и там някой е почиствал.

# 186
  • Sofia
Anik, ако децата са учили съвестно до края на 6 клас, натоварването в 7-ми не е чак толкова голямо. А и ако са ходили по олимпиади и състезания предишни години, явяването е като рутина и поддържане на форма.

Мдаааа.... има такива деца. Може би и сериозни училища и учители. За жалост не попадаме в нито една от тези категории.

Лоша работа това с пощата Anguished Нека само определени потребители трият и реоргазнизират!

# 187
  • В царството на игрите:)
Скоро намерих тази тема и се включих, защото и аз имам седмокласник. Чак сега като прочетох предишните постове разбрах, че не съм сама в "борбата" със седмокласника ми Simple Smile Това, което описвате ми е до болка познато. Тази събота и неделя беше на пробни матури по БЕЛ и М-ка и другата седмица ще лъсне голата истина и се надявам илюзиите му колко е добър /което е абсурдно/  да се разбият на пух и прах и да си седне на д-то и да учи по - сериозно, защото сега не полага достатъчно усилия.

# 188
Аз съм силно озадачена от теста на дъщеря ми. Разгледах го. Как се получават 27 точки на втори модул и 13 на първи, елементарни грешки и разсеяност!!! Какво да я правя!!! Трябва много да работи за бързина и точност.

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 22:59 от Rady

# 189
Благодарение на Skulpture, пробният на Милениум по математика е почистен и качен в пощата.
Допълвам се. Току-що влязох пак и някой вече го беше преместил в кошчето. Започва да става досадно.

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 23:13 от Анонимен

# 190
  • София
Допълвам се. Току-що влязох пак и някой вече го беше преместил в кошчето. Започва да става досадно.

И още повече притеснително.

# 191
И аз в групата с мързеливите деца, дори днес ми се оплакаха и двамата преподаватели от Междучасие! На всеки мой аргумент се отговаря "не ми пука" и "уча заради теб, ти да си щастлива"... Думи нямам... Иначе за състезанията се записва първи. Миналата година се класира на олимпиадата по математика за областен кръг и по география също. Сега не мога да го накарам да си прочете урока. Обаче имам правила и не коментирам нищо преди да се изпълни - за игра на компютър 1 час: писане един лист голям формат за краснопис (левичар е като мен и краснописа хич го няма...), а за гледане на телевизия - всички домашни да са написани. Не ми се получава всеки път, но все пак като си нося в дамската чанта дистанционното на телевизора и рутера, някак по-вървят нещата като се прибера Rolling Eyes Казала съм си, че няма да се ядосвам - каквото такова. Важното е да е здрав, та да може да работи като не му се учи Neutral Face
Не може ли да се ограничи достъпа на потребителите в пощата? То така някой може всичко събирано през годините да забърше.. Аз нямам достъп и не съм виждала материалите, но е доста безотговорно да пипаш като не разбираш Confused

# 192
  • София
Аз също не съм влизала в пощата, все не ми остава време..., Но нека този, който явно знае ,че трие да спре! Има хора, които помагат с качването.

# 193
Давала съм парола на потребители, чиито никове са ми познати и отговарят на условията
Много се надявам всеки да се отнася отговорно. Изразявам едно предположение на база опит с училищната поща, с която имахме подобен проблем.Не желая да набеждавам никого и се извинявам, но моля, не давайте на децата да отварят пощата, а само вие предоставяте материалите.

Няма как да се предотврати, но също моля потребителските, които имат достъп, да не я предоставят не регламентирано на други. Моля за разбиране, знаете че времето лети, освен това не във всеки град се провеждат пробни. Нека не си съпваме нещата!

# 194
Благодарение на Skulpture, пробният на Милениум по математика е почистен и качен в пощата.

Тогава нека да се смени паролата и равнопоставено да нямаме достъп до пощата. Пробните ще се качват в темите на текущия набор и единствен, който би могъл да трие е авторът. Останалите ще се ровят. По-добре така, отколкото опропастяване на вложен труд заради злонамереност. А колко мило всички искахме "може ли и на мен паролата?"! Не сме дорасли, хора, за групи на взаимопомощ. Какво ще спечели нечия дребна душица от това, че дете "х" няма да направи у дома пробния на някоя школа? Това няма да запълни празнотите в знаията  на неговото дете! Ядосана съм! Да ме простят всички, които нямат отношение към случая!

Общи условия

Активация на акаунт