През теза, подлог и катет СЕДМОКЛАСНИКЪТ върви напред

• 48 906
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
Аз по принцип съм си, може би наивно, но вечно вярваща в доброто у хората, та затова си мисля, че и в двата случая става въпрос за грешка! Ако евентуален зложелател е искал да изтрие, щеше да го направи както трябва, т.е. и от кошчето, а сигурно щеше да изтрие и повечко неща, не само едно, ако е решил наистина да прави поразии.. Затова залагам на неволни грешки и призовавам отново към по-осторожно ползване! Wink И може би е добре, който се сети да проверява за всеки случай и кошчето, влизайки..

# 196
  • Варна
И на мен ми се струва странно избирателното триене. Ако само един има достъп, то се обезмисля цялата идея. Ако не качваме пробни там, няма да ги има и за тези след нас и тогава целият този труд до тук почва да олеква. А наистина има доста деца, които не могат да разчитат на пробни в техните си градове. Сега се сещам, че предния набор не са качвали пробни в пощата, дали пък това не е била причината. Преди четири години се ползваше доста интензивно и нямаше проблем, беше много ценен помощник пощата.
Може би е добре да помислим за смяна на паролата и после още по-внимателно раздаване.

# 197
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile
Първо да кажа, че и аз не мога да разбера какъв ще бъде форматът за изпита по математика. В ПЧМГ е било всичко наведнъж за 2 ч. и 30 мин. Задачите са били средна хубост според моето дете. Лесен първи модул с избираеми отговори (което хич не изключва глулпави грешки от недоглеждане и подценяване) и доста дълъг (в смисъл досадни сметки особено на алгебричната задача) втори модул.
За триенето в пощата - дано аз не съм сгафила Flushed . Бях качила по погрешка един имейл с номера на моето дете на първи лист от пробния и после го изтрих и оставих само задачите. Иначе нищо, ама нищичко друго не съм трила и не съм давала данните на никого и най-малко на детето.
Извините ме, ако за това става въпрос. Не съм много в час с abv колкото и да е ок интерфейсът, а и през телефона често правя глупости Flushed
Лека и здрава седмица на всички деца, майки и бащи Simple Smile
Допълвам си поста:
Сега прочетох по-внимателно... Категорично не съм влизала втори път в пощата. Само от "изпратени" изтрих моя имейл с номера на първа страница. Даже не съм се сетила да го трия и от кошчето. Все пак, дано само аз съм трила и то категорично незлонамерено.

Последна редакция: пн, 10 дек 2018, 09:14 от Vienna

# 198
Да се включа и аз относно паролата. Като се влезе в профила на пощата евентуално може да се видят ip адресите, които са влизали непосредствено преди изтриването на мейлите. После в google може да се провери от къде са те ( кой град). Все пак трябва да се видят посещенията в определен интервал от време де...

# 199
  • Бургас
И аз си мислех,че има начин да се види от кого е пипано.Нещо подобно се беше случило преди години със старата ни поща/набор 2005/.Само веднъж съм влизала в седмокласната досега и направо ме е страх да вляза отново.
Днес ни е класното по БЕЛ.Hands Fist

# 200
  • София
Изключително съм разочарована да прочета за зловредни действия.
Започва да ми се върти в главата,че нещо подобно се беше случвало и преди години,когато синът ми беше седмокласник.
"Гениалната" идея,която ми хрумна е пробните изпити да се качват в седмокласната поща,до която да имат достъп 2-3 потребители.От там те да се препращат към пощата на нашия набор.Така и да бъдат изтрити,"оригиналите" ще си остават.

Какво ще спечели нечия дребна душица от това, че дете "х" няма да направи у дома пробния на някоя школа? Това няма да запълни празнотите в знаията  на неговото дете!
Това е начин на мислене,непонятен за мен!Преди време моето дете беше помолило дете от училището да и даде заглавията на темите,които са минали по БЕЛ в една от школите.След няколко дена детето беше отказало под предлог,че им забраняват,което разбира се се оказа невярно.

# 201
Много неприятно. Аз още не съм влизала да търся пробни, но ето, тази сутрин използвахме материали по БЕЛ, които съм й изтеглила в началото на срока - работа на някой от предишни години, за което съм изключително благодарна. Страшно полезни са ни някои неща, дано невнимателното отношение спре.
Малко встрани от темата за пробните (аз съм решила да я пускам само на тези от школата ни, които започват през февруари, най-вече за да не нагнетявам стрес отсега) - пишат ли децата ви ОЛВ? Учителката на нашите деца упорито им дава това като контролни и домашни. Интересното е, че го формулира като "теза - ОЛВ". При това изобщо не им е обяснила какво трябва да съдържа. Беше им дала контролно - теза. Дъщеря ми го беше писала по правилата за НВО - така, както го правят в школата. Има пет на релси, без да има нито една грешка - от обратната връзка разбрахме, че било много кратко, което ме навежда на мисълта, че тя очаква ОЛВ. Единствено от целия клас едно дете, което е писало 3 страници, има шест. За днес пак имаше домашно - "теза - отговор на литературен въпрос", точно така формулирано. Помогнах й да я състави така, както аз съм се готвила навремето. Просто се чудя не е ли много шизоидно за школата да пише едно, за училище друго. При вас как е?

# 202
  • у дома с любимите си хора
Здравейте!
Влизам да си похваля детето-взе бронзов медал на 200м бътерфлай от държавното по плуване през изминалия уикенд в конкуренция с деца 2004 набор с по 20 кг по-тежки от него и две глави над моя клечо.Ще е зор тази седмица с наваксването на учебния материал.Надявам се да се справи,че и класна работа по математика го чака.
Отивам да ви чета,че от четвъртък на съм влизала.

# 203
       Мартеа, в края на учебника има правилата на ОЛВ. Различни видове текстове са теза- разсъждение върху цитат и ОЛВ- който също съдържа теза, но и подтези.

В училище досега са писали ОЛВ за домашно, в клас- не.

Писали са ОЛВ и в пети или четвърти клас, не помня, но еднократко, много набързо го взеха тогава този урок.

# 204
  • у дома с любимите си хора
ОЛВ не е писало моето дете,само преразкази.Светкавица,в кой учебник е това?Синът ми хич не е доволен от учебниците си по литература и български език.Търся вариант за добри учебници,но не съм сигурна дали няма да се обърка,ако учи по два учебника.
За мързел-ами не е мързелив.Няма проблеми с компютър или телефон,защото просто няма време за тях ,та по този въпрос не мога да дам съвет.
Странно е това с пощата.И аз като Сиси мисля,че може би не е нарочно и не мога да повярвам,че някой злонамерено би посъпил така.

# 205
  • София
Много неприятно започва седмицата. Да се надяваме, че произшествията в пощата са резултат от техническа грешка. Нашите материали лесно ще възстановим, но лошо ще е, ако загубим нещо от наследеното.
Освен това, моля ви да следите дали това, което качвате не е вече в пощата.
Не мисля, че за това става въпрос, но да си кажа, че аз изчистих едно дублиращо писмо с ПИ БЕЛ на "Междучасие".

За всеки случай нека да утежним изискванията за достъп. В момента е достатъчно да драснеш нещо в две теми и отговаряш на условията. Предлагам кандидатите, освен да се писали при нас, да имат и някакъв минимален брой постове във форума, а може и поне година стаж. Кажете си мнението и дайте предложения.

# 206
ОЛВ не е писало моето дете,само преразкази.Светкавица,в кой учебник е това?

Да не те излъжа, ще погледна и ще ти напиша най-късно утре, защото по различните предмети са на различни издателства. Мисля, че е на Просвета 1945, но пак казвам, не съм сигурна, ще видя първо и ще напиша на коя страница.Много добре е обяснено писането на ОЛВ.

# 207
      Имам предложение, макар и не много практично. Да попитаме модератори дали може да си направим тема- "Седми клас- само за учебни материали". Така никой няма да трие, няма да се губят нещата.На който каквото му трябва, ще си го следи.

На пощата очевидно, не може да се разчита.

В първи и втори клас в учебната ни поща се качваха и триеха неща, въпреки предупрежденията.

Сега, в седми клас госпожата по БЕЛ каза, че всяка седмица ще качва преразказ и тест под форма на НВО. Е, да ама пак се намери кой да го трие и тя се отказа.

Явно, навсякъде все има някой недочел, недоразбрал или пък го правят нарочно децата,да не ги занимават.

# 208
Моето човече е много разочарована от себе си и е решила, че ще става трактористка.
Понеже е добра на транспортните задачи щяла да си смята хубаво времето за работа с трактора.
Направо не смея да я пратя на пробни.

Харесва ми предложението на Светкавица, за материалите.

# 209
  • София
В тема можем да споделяме ПИ, но едва ли някой ще качи сборник или помагало.

Общи условия

Активация на акаунт