През теза, подлог и катет СЕДМОКЛАСНИКЪТ върви напред

• 48 922
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте!
Влизам да си похваля детето-взе бронзов медал на 200м бътерфлай от държавното по плуване през изминалия уикенд в конкуренция с деца 2004 набор с по 20 кг по-тежки от него и две глави над моя клечо.

Поздравления!

Аз нямам достъп до пощата, но бих помолила поне за един пробен изпит по математика, ако на някой му се занимава да ми прати на toninna@abv.bg. Сега като няма достъп до компютъра синът ми, може да се навие да го направи. Ако трябва да го записвам на курс и по математика...

# 211
  • Варна
Здравейте!
Влизам да си похваля детето-взе бронзов медал на 200м бътерфлай от държавното по плуване през изминалия уикенд в конкуренция с деца 2004 набор с по 20 кг по-тежки от него и две глави над моя клечо.Ще е зор тази седмица с наваксването на учебния материал.Надявам се да се справи,че и класна работа по математика го чака.
Отивам да ви чета,че от четвъртък на съм влизала.
Вилиан , честито на сина ти,  а и на теб!  Знам колко много усилия са били необходими за този резултат.  Имахме много приятелчета от Варна там Simple Smile Нашето състезание е през февруари,  уж много време,  но подготовката е все така натоварена.. Усещам я че се измаря вече,  чака трите коледни дни,  защото басейна няма да работи Simple Smile
За пощата като страничен коментар,  тъй като така и не получих достъп,  според мен е погрешка,  умишлено щеше да е изтрито и от кошчето .

# 212
  • София
Не мисля, че нарочно е пипано, поне не и в този случай. Някои дами четат тук, че от "Кутия" Дидева/Спунк или някой друг  примерно дежурно премества УСПЕШНО материали в папката с "Пробни и състезания по мат/БЕЛ".  Ако  не сте сигурни как точно  се прави преместването, по-добре не пипайте, достатъчно е пробният да е в Inbox-a, при възможност някой друг ще го премести. А и да не го и нещата да останат относително разхвърляни, а не сортирани по вид в подпапките, поне ще са в пощата.

# 213
Има и попълнение от Русе - вчерашният пробен по математика с отговори.

# 214
  • Варна
Здравейте!
Обръщам внимание, на седмокласните мами от Варна, че вече записват за ПИ във “Вектор”. Датите са 19.01 - БЕЛ, 20.01 - Метематика.
Пробните ще се проведат в СУ “Кл. Охридски” от 09:00ч.
Попитах дали ПИ са съобразени с новия модел на НВО от 1 модул за 150 мин. (Може ли аз да съм разбрала грешно?). Жената беше учудена и каза, че това няма как да стане. Също така ПИ, които другите момичета пускат в пощата също са на 2 модула. Вече тотално се обърках😔

# 215
  • Sofia
Преди време моето дете беше помолило дете от училището да и даде заглавията на темите,които са минали по БЕЛ в една от школите.След няколко дена детето беше отказало под предлог,че им забраняват,което разбира се се оказа невярно.

Имаме приятелско семейство, чийто син миналата година посещаваше Милениум и го приха в желаното училище. С майката коментирахме някакви неща по БЕЛ и понеже тя не можеше точно да ми каже какво има предвид, ѝ казах да снима и да ми прати да видя. След като ми пусна една страница, се притесни, че от школата ги предупредили да не разпространяват материалите, защото са интелектуална собственост (някакъв анализ на "На прощаване").
Точно пък заглавията да не казват... то е смешно. На мен и горното ми се видя прекалено, при положение, че сме приятели, а и децата ни не са конкуренти, но всеки си разбира нещата по свой начин.

# 216
  • София
...от школата ги предупредили да не разпространяват материалите, защото са интелектуална собственост (някакъв анализ на "На прощаване"). ...
Чак пък Rolling Eyes  Все едно някой да ми забрани да дам назаем книга, която съм си купила.

Вилиан, честито. Къде тренира детето ти?

# 217
  • Варна
Попитах дали ПИ са съобразени с новия модел на НВО от 1 модул за 150 мин. (Може ли аз да съм разбрала грешно?).

А къде се казва, че новият модел ще е от един модул?

# 218
  • София
Първоначално и аз смятах, че това триене е от незнание и невнимание. После взех да ставам подозрителна, да не би някой който е свързан с предоставянето на услуга "пробен изпит" да съботира процеса.
Ох, аз имам още два пробни (по МАТ и БЕЛ) ама не ми остава време да трия отговорите.

# 219
  • Варна
Попитах дали ПИ са съобразени с новия модел на НВО от 1 модул за 150 мин. (Може ли аз да съм разбрала грешно?).

А къде се казва, че новият модел ще е от един модул?

Останах с това впечатление след като прочетох:

https://www.mon.bg/upload/16041/BEL_model_NVO_2019.pdf

# 220
  • Варна
Здравейте!
Обръщам внимание, на седмокласните мами от Варна, че вече записват за ПИ във “Вектор”. Датите са 19.01 - БЕЛ, 20.01 - Метематика.
Пробните ще се проведат в СУ “Кл. Охридски” от 09:00ч.
Попитах дали ПИ са съобразени с новия модел на НВО от 1 модул за 150 мин. (Може ли аз да съм разбрала грешно?). Жената беше учудена и каза, че това няма как да стане. Също така ПИ, които другите момичета пускат в пощата също са на 2 модула. Вече тотално се обърках😔

Обадиха ми се от Вектор, следващата седмица ще има разяснения относно НВО с проверяващите учители, но на 99% е сигурно ( особено за мат.), че  МОДУЛА ЩЕ Е 1 !!!
Увериха ме, че ПИ ще е по новите правила!
Как ще се случи това по БЕЛ - тест и преразказ, нямам идея.

# 221
  • София
Вилиан, браво на детето, честито постижение! Адмирации, че не се е отказал от спорта в тази ангажирана и важна година за наборчетата.
За пощата, аз също не смятам, че някой нарочно ще мести и трие една тема. Ако ще скапва пощата, би трябвало цялата да я затрие. Вероятно по невнимание се е случило.

# 222
  • непостоянно
Айде да стават ясни вече тия формати за НВО, че с това гадаене...  И за мен е загадка как ще се случат нещата по БЕЛ, ако няма разделение на модули🤔
Относно пощата, вярвам и се надявам, че не е било умишлено, а просто по грешка. И все пак трябва да се отнасяме по-отговорно!
Вилиан, поздравления за успеха на детето! Само така 👍🏻

# 223
  • Варна
Останах с това впечатление след като прочетох:

https://www.mon.bg/upload/16041/BEL_model_NVO_2019.pdf

Аз този в този текст никъде не виждам уточняване на броя модули. Казали са, че продължителността е 150 минути и дотам. То и в досегашния двумодулен вариант, пак е изпълнено условието за 150 минути. Което ще рече, че могат и на пет модула да го натъкмят, стига да пожелаят умните мончовски глави.

# 224
  • Варна
Някой питаше за ОЛВ  - в учебника по литература на БГ УЧЕБНИК има примерни планове и подпомагащи въпроси за писане но ОЛВ след всяко произведение. Има и за писане на теза, като е озаглавено "тълкуване на цитат от творба".
Препоръчвам този учебник, много добре е подредено всичко - има информация за авторите, основни понятия, анализи. В училище са с него, а и госпожата, която подготвя дъщеря ми също го е похвалила.

Лошо е това с пощата, преди шест години имаше също проблем, май беше сменяна и паролата, дано сега е било случайност и всичко е наред.
А за броя модули на НВО, нали сега в началото на декември ще бъде обучението за проверяващите, и след това надявам се ще има повече информация по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт