Дългото чакане след трансфер - Тема 72

• 70 222
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Момичета след 7 години борба, след три опита в други клиники и още седем при док. Стаменов, на 26.12 видях положителен тест. След много мъки и много изпитания немога да повярвам и не смея да се зарадвам. След трансфера постепенно започнах да се подувам и на 10ти ден вече не ми стигаше въздух. Оплаших се и отидох до спешния кабинет в болницата. Прегледаха ме и ме накараха да пусна чхг и още няколко изследвания. Когато видях резултата се разревах, на 10 ден чхг 820.
Сега корема ми спадна но от време на време ме боли корема и кръста като пред цикъл, и започнах да се филмирам. Сега разбирам какво са имали напредвид момичетата, че след положителния тест страховете са много по - големи. Сега следва дълготооо чакане до преглед, дали е там, дали ще има сърдечна дейност, дали след толкоз много неуспехи ще стигна до края.

# 331
Момичета след 7 години борба, след три опита в други клиники и още седем при док. Стаменов, на 26.12 видях положителен тест. След много мъки и много изпитания немога да повярвам и не смея да се зарадвам. След трансфера постепенно започнах да се подувам и на 10ти ден вече не ми стигаше въздух. Оплаших се и отидох до спешния кабинет в болницата. Прегледаха ме и ме накараха да пусна чхг и още няколко изследвания. Когато видях резултата се разревах, на 10 ден чхг 820.
Сега корема ми спадна но от време на време ме боли корема и кръста като пред цикъл, и започнах да се филмирам. Сега разбирам какво са имали напредвид момичетата, че след положителния тест страховете са много по - големи. Сега следва дълготооо чакане до преглед, дали е там, дали ще има сърдечна дейност, дали след толкоз много неуспехи ще стигна до края.
Тихичко честито, и вярвай че всичко ще е наред до края. След няколко инсеминации и четири трансфера на 12.12.  се роди нашето чудо. Пожелавам ти го от сърце.

# 332
Тихичко честито! Стискам палци за сърчице.
И моето съкровище се роди на 12.12 Simple Smile

# 333
pepe83 ,честито!  Лека и безпроблемна бременност до края!

# 334
Честита Нова година! Hug
На първо място нека бъдем здрави.
Нека тази година бъде нашата  сбъдната година, нека ни се случи най прекрасното нещо,да гушнем нашите рожби,да вдишаме аромата им, да ги целуваме и гушкаме с цялата си любов.
Пожелавам го от цялото си сърце.... Hug

# 335
Момичета, още на 8мия ден направих уринарен, който имаше мноооого бледа втора черта- за първи път след 3 години... Вчера на 10тия ден беше доста по-наситена, а днес 11 ден след трансфер на едно 5 дневно ембрионче ЧХГ е 81.7... В петък ще пусна отново в клиниката и се моля всичко да е наред... Дано повлека крак за Новата година Flowers Four Leaf Clover

# 336
Здравейте момичета,
знам че поста може да не е за тук но моляви споделете. Днес бях в клиниката и ми изследваха TSHи пролактин преди да започнем процедурата по дълъг протокол.TSH хормона излезе 3,76 условие че пиех Еутирокс от 25 милиграма от юли месец.Пролактина е добре.Доктора смени протокола и каза , че ще съм по къс и като ми дойдело до няколко дена започваме.Започвам веднага заместител лтирокс 50мг.Страшно ми стана като каза , че тсх влияе на яйцеклетките.Това дали е вярно? Каза че може да има 1, 2 или 0. Дали се забременява с такова стойност?

# 337
По принцип тсх за стартиране на опит трябва да е около 2! Твоето е високо и това със сигурност ще повлияе на яйцеклетките понеже от хормоните се вдига още повече! Аз не бих стартирала опит с такова тсх, при положение, че за 1,2 месеца може да се вкара в норма и да си започнете опита както трябва! Това е моят съвет! Консултирайте се ендокринолог ( др. Начев примерно) ,но не започвайте опит т такова тсх. Приятен ден и успех!

# 338
Една яйцеклетка се развива около 3 месеца. Т.е. това тсх ще окаже влияние на Я и в следващите няколко месеца. Но всичко е божа работа, има момичета, които забремяват спонтанно и с такова тсх без да мислят за качество и тн... Нали пусна хормона на гладно, жадно и без кафе?

# 339
Здравейте, момичета. Не успявам да открия калкулатор, с който да изчисля термина си след ЗЕТ. Можете ли да ме ориентирате?

# 340
Една яйцеклетка се развива около 3 месеца. Т.е. това тсх ще окаже влияние на Я и в следващите няколко месеца. Но всичко е божа работа, има момичета, които забремяват спонтанно и с такова тсх без да мислят за качество и тн... Нали пусна хормона на гладно, жадно и без кафе?
да на гладно и жадно

# 341
  • София
Здравейте, момичета. Не успявам да открия калкулатор, с който да изчисля термина си след ЗЕТ. Можете ли да ме ориентирате?
Връщаш 14 дни от овулацията и тази дата взимаш за ПРМ

# 342
Здравейте, момичета,

Скоро ми предстои трансфер и логично търся информация за плюсове и минуси на ЗЕТ и фреш-трансфер. Вижте и на каква статии я попаднах.

https://zdrave.to/zdravni-novini/d-r-qvor-vladimirov-lekuvame-em … e-sys-zamrazqvane

Можете ли да споделите вашето мнение за това в случай, че има избор и възможност кое е по-добре - да се стартира със свеж трансфер или направо ЗЕТ, ако съдим от статията.
Рових се из темите, но не успях да открия достатъчно информация и статистика за успеха при едното и другото.

Предварително благодаря за споделеното и ви стискам палци за положителни резултати на финала! Simple Smile

# 343
Здравей Бебка,

От проучването, което аз съм правила по темата, еднозначен отговор на този въпрос няма. Това трябва да де реши най-вече от лекаря, или вас двамата заедно. Аз получих хиперстимулация и просто нямаше как да направим свеж трансфер, имах силни болки, изобщо не се чувствах добре, дори не можех да си представя да преживея трансфер. Лекарката сякаш се чудеше как да ми каже, че няма да е сега трансфер. На следващия преглед видяхме и полип и трябваше да направим хистероскопия. И така отложихме цели два месеца и направихме ЗЕТ. Плюсовете на зет са, че тялото е отпочинало, хормоните са се успокоили, ембрионите са преминали още един тест - размразяването. Ако обаче този вид усложнения не са на лице, може да се направи и свеж трансфер. Казват че по-хубава среда за развитието на ембрионите от матката няма... Говорете с доктора и обсъдете възможностите заедно. Успех!

# 344
Оххй!Притеснена съм,може ли някоя от вас да сподели как са били нещата.Преди стимулация АМХ ми беше 2.20,след една стимулация е станал 1.1 !!!Нямам замразени ембриони и се притеснявам ,че след още една стимулация всичко ще приключи.Преди две години яйчниковия резерв ми беше 2.80,сега.....имам един неуспешен опит икси и изразходвахме единствените два ембриона,направо ме е страх да направя друга стимулация,защото извадиха само 4 яйцеклетки,ако сега пак са малко всичко ще се стопи😢😢😢😢

Общи условия

Активация на акаунт