За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 72

• 28 416
  • 760
  •   1
Отговори
# 165
Педиатърката ти е за смяна и е откровено некомпетента на тема кърмене. Ако й следваш съветите, ще отбиеш преждевременно. Свържи се с консултант по кърменето, ако искаш компетентен съвет.
Правилно си знаеш, че колкото повече суче, повече сигнали получава тялото ти да произвежда мляко. Откровено се вбесих на тази "лекарка". Пиши в кърмаческата тема, сигурна съм, че ще има добри съвети. И подкрепям поста на Ариа.

# 166
Ако я слагаш само вечер на гърда,няма ли да ти намалее кърмата?И защо да й даваш вода,ако се буди от глад?
Според мен си случай майчината интуиция и си се води по бебчето

# 167
Да, ама вече била голяма, 9м и не е нормално било да се буди толкова пъти вечер.

А, да, забравих и друго. Препоръчва ми да купувам от инстантните каши, който за мен са пълен боклук, а не да й правя домашна каша от брашно от елда, защото била ставала много въглехидратна и децата много напълняват от нея?!

# 168
Лаленце, да не би кърмата да не й стига?
 Моето е на 8 месеца и влезе в някакъв период - пастоянно е гладно, яде по малко и след два часа иска пак.

# 169
Мхм и един мармот завива шоколада в станиол. 😒 И пюретата купешки нали? Защото са контролирани. Наистина е за смяна, тъкмо е декември.

Кърмачетат масово се будят нощем до отбиването. Споко.

# 170
Лаленце, смени я тая псевдолекарка, много добре си гледаш детето, не се връзвай на откровени простотии, които и ти сама знаеш, че са простотии. Кажи й тогава да яде картофено пюре инстатно, а не домашно приготвено. Аман от некадърни лекари в тая държава.

# 171
Да, ама вече била голяма, 9м и не е нормално било да се буди толкова пъти вечер.

А, да, забравих и друго. Препоръчва ми да купувам от инстантните каши, който за мен са пълен боклук, а не да й правя домашна каша от брашно от елда, защото била ставала много въглехидратна и децата много напълняват от нея?!

За първото, щом нямаш проблеми с постоянното ставане нощем, просто не я слушай и продължавай. Някой кърмачки са като теб докато отбият, такаче ти си знаеш най - добре.
А за кашите може би е права и аз съм го чувала.

# 172
Лаленце, да не би кърмата да не й стига?
Моля те не говори на тема кърмене, остави кърмачките да отговарят.

# 173
Тъкмо това щях да пиша. 😒 Герда компетентаната на тема кърмене, нищо че не е кърмила никога.

# 174
Всеки има право да пише,кактусче.
Моето на 8 месеца само си краде банан и си го яде. Много бързо огладнява.

# 175
Тази тема отдавна не е била толкова активна Wink

# 176
Мхм. А аз днес никак не съм бяла и добра. 😆

Герда, бебето ти не е ли по-малко от моето? Как така е на 8 месеца?

# 177
Ти говори за АМ, кърменето остави на кърмачките. Ако искаш да се образоваш на тема кърмене, има две книги, които да ти препоръчам. С въпроса си само показваш незнание по темата.

Колко твоето бебе яде не знам какво общо има с нощните кърмения на Лаленцето. И моята яде много твърда храна - 4 пъти на ден по много, но през нощта си търси гърдата и когато я болят зъбите иска гърда по 3 пъти минимум през нощта. Взимам я в леглото и си суче, когато иска. Тази нощ спа например. Но предните 7 я боляха зверски венците и имах няколко нощни кърмения.

Лаленце, спреш ли да даваш гърда на поискване, ще има недостиг на кърма. Кърмените бебета търсят гърда и за успокоение, когато ги боли, а периодът на зъбите е точно такъв. Понякога искат да цокнат малко, да утолят жажда. Като спреш да даваш на бебето гърда и да го тъпчеш с вода, кърмата ще намалее,няма да му стига, ще се изнерви и плаче повече и от цялата работа и бебето и ти ще загубите. Като започне да яде повече твърда храна, кърменията ще намалеят, когато не го боли, няма да се буди и ще спи. Но това става постепенно с темпото, което бебето определя. Ако бебето е заспало, пък ти гняца зърното, вкарай си кутрето отстрани на устничките му, разваля се вакуума и вадиш зърното.
За домашно приготвената храна, мога да кажа само евала, че си отдадена мама и готвиш на бебето. Казах си мнението за инстатните каши. Не се подвеждай, следвай си интуицията на майка. Справяш се страхотно, лекарката обаче е зле.

# 178
  • София
Феичке, аз при смяна на памперс мажа бебето с бебешко олио на Веледа по всички гънки по тялото /гривничките по ръцете и краката, под мишничките, гънките на гушката и зад ушите/. До сега не ми се е подсичал никога.
По темата за педиатрите, нашата е бяла и добра, ама и аз пропускам някои неща между ушите да минават. Пита ме по колко време го кърмя, аз като и кажа час - час и половина и тя оцъкля едни очи. Еми като му се яде толкова време си го държа, поспива минута две, пак си мляска и така. Тя казва, че ще ме разрани, ама с протекторите нищо ми няма, а и вече му свикнах на дългото хранене. По-добре той да е щастлив и кротък и така и мама е спокойна..Та мисълта ми е, слушай майчиния си инстинкт според мен и си го кърми, щом нямаш проблем и то иска. То от толкова съвети няма как да изпълняваме всичко.

Редактирам - зад ушите, не очите :joy:joy:JoyJoyJoy

# 179
  • София
Гняца зърното! Smile Съгласна съм напълно, и аз кърмя на поискване, нощем все още се буди поне по 3 пъти да суче. Изобщо не съм и помисляла да го спирам, има си нужда детето, яде си. Даже една нощ се събуди да яде само веднъж и на сутринта едната ми гърда щеше да се пръсне, чак болеше. Така че нощното кърмене и за мен е полезно. И аз не слушам ЛЛ за някои неща, просто няма как.

Общи условия

Активация на акаунт