За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 72

• 28 429
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Моят син на 10месеца се буди по 4-5 пъти, а като го напънат венците и по 10 пъти. Спи при мен, цицата и пей сърце. Нашата педиатърка хич не пита за режима, наддава ли, расте ли, здрав(а) ли е, развива ли се добре. Това е важното. И аз си правих сметка, че видиш ли трябвало да яде повече, ами той два дена твърда храна не иска да види, реве от болка... Добре че поне цицата не я отказва, таа и яде и пие.

# 181
Моят син на 10месеца се буди по 4-5 пъти, а като го напънат венците и по 10 пъти. Спи при мен, цицата и пей сърце. Нашата педиатърка хич не пита за режима, наддава ли, расте ли, здрав(а) ли е, развива ли се добре. Това е важното. И аз си правих сметка, че видиш ли трябвало да яде повече, ами той два дена твърда храна не иска да види, реве от болка... Добре че поне цицата не я отказва, таа и яде и пие.

И нашата педиатърка е такава. Бебо вече е на почти 7р.м. и 6 к.м., но и за захранване още нищо не е казала. За вода също. Нощно кърмене не се и опитвам да махам. Има и читави педиатри, които се интересуват от новостите. Просто трябва да се търси.

# 182
Аз пък грам отчет не давам на лекарката... Да си върши нейната работа и толкова. Още първия път, когато видя бебето на 7 дена, заяви, че било задължително да ползвам САМО медицинска козметика за дерматит. Попитах защо, има ли проблем? Отговорът беше: "А, не, ама за всеки случай." Та... Оттогава насам с нея се общува само за задължителните неща.

# 183
  • София
И мен ми е проформа ЛЛ.Дори за ваксините ходя,когато аз реша и ги слага ,когато са две накуп по една
Дори не не е питала за захранването.
Поне не дава АБ веднага.
Инак аз си я меря като ходя,тя записва само.

# 184
За кърменето съм за да продължиш.. Моята се буди по 2 пъти поне да суче нощем.. А ако нещо я дразнят венците или коремчето ми се буди по 10-15 пъти...в такива случаи я взимам при нас.. Защото се буди дръпне няколко пъти и като я отпусне заспива.. И така не ми се буди, а всичко става в моя и нейна просъница..

Нашата ЛЛ я ползваме само за ваксините.. Ако имаме проблем ходим при частен лекар, защото е много добра, но не работи като ЛЛ.. А иначе ЛЛ като ми каже нещо за захранване или каквото и да било и казвам ок и си карам както си знам аз и както съм решила.. Ако я слушах трябваше на 2м сок да давам и нощем вода или чай, за да се отучи да суче..

герда едно е да давам АМ, др. да кърмиш..

# 185
На мен не ми пречи, че ставам нощем и се местя да спя при нея. Наспивам се през деня, когато и тя спи. А, педиатърката, ако се е притеснила толкова за моите домакински задължения, с удоволствие ще й връча метлата и парцала Joy

Лесно е да се каже да я сменя, ама никой не препоръчва добър педиатър и не ми се занимава с тия неща. Използвам си я за направления, ваксини и кантар, пък другото, каквото казва там си остава в повечето случаи.

# 186
На мен не ми пречи, че ставам нощем и се местя да спя при нея. Наспивам се през деня, когато и тя спи. А, педиатърката, ако се е притеснила толкова за моите домакински задължения, с удоволствие ще й връча метлата и парцала Joy

Лесно е да се каже да я сменя, ама никой не препоръчва добър педиатър и не ми се занимава с тия неща. Използвам си я за направления, ваксини и кантар, пък другото, каквото казва там си остава в повечето случаи.
Да това е вариант.. Стига да върши тези неща.. Другите си ги пускай през ушите и се съгласявай, а пък си следвай ти бебенцето и инстинкта..

# 187
Да попитам за последно ако събера урината на бебето през нощта в 3:00 или 5:00 и я сложа в хладилника, за да я занесем в лабораторята в 7:30-8:00 ок ли е? Пробвах да събера поне 5-6 пъти, но ми ги нааква и се замърсяват

# 188
Не става. Урината се носи непосредствено след събирането й, ние гледаме до преди да мине час да сме я занесли... Не се съхранява.

# 189
  • София
На мен ми казаха кръв - най-малко 2 часа след хранене, урина- до час и половина след като се изпишка бебето.

# 190
  • София
Аз в лабораторията дето я нося и в 8 сутрин да ида.Там,където се извършва изследването ги носят след 11 30ч. Grinning

# 191
Еми, не знам... Аз казвам в лабораторията, където ходя как е... Те там вече знаят как да си ги съхраняват. Ние правихме тоалет, слагахме колектора, чакахме и, като беше готова, носим... Това е изискването.

# 192
# 193
  • София
Мисълта ми е,че ти спазваш,но като занесеш не се заемат  веднага,както и с кръвта.

# 194
Винаги нося урина поне 2 часа след като е взета. Пътят ми до лабораторията е час и половина с кола. Пък там как я съхраняват - седи на стайна температура на един шкаф отгоре и като съберат пробите ги пускат.

Общи условия

Активация на акаунт