За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 72

• 28 480
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Скрит текст:
Не може/не трябва да и направиш, ако е минала 9 седмици за първи прием.
Никъде в листовката не пише такова нещо:
 Вашето дете ще бъдат приложени две дози от ваксината. За приема на всяка доза ще бъде необходимо отделно посещение при лекаря, като между двете дози трябва да има интервал от най-малко 4 седмици. Първата доза може да се приложи след навършване на 6-седмична възраст.
Двете дози ваксина трябва да се приложат до навършване на 24 седмици, като за предпочитане е курсът на ваксинация да бъде завършен до навършване на 16-седмична възраст.

https://apteka.framar.bg/30012893/%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B0%D1%80 … D0%B0%D0%B9%D0%BD

Не знам, какво пише в листовката, нито даже коя точно ваксина поставят тук, защото ни отказаха, точно заради седмиците - получава се някакво преплитане на червата, или нещо подобно, ако е в късни седмици и просто отказват да я поставят.

А при нас пък, 6те седмици, преди които не може всъщност бяха 13-14 и изобщо категорично отказаха заради рисковете и заради това, че до 12 седмици със сигурност вече са имали досег със стомашен вирус, без значение дали са имали симптоми и ваксината е безмислена.

# 271
Здравейте мами, моля да ми препоръчате добър офталмолог в София. Синът ми е на 8м. от към петия месец горе долу забелязах че има леко изкривяване на едното око. Педиатърката ме успокоява че щял да го израсте и че не може нищо да се направи преди годинка, но аз все пак си взех направление да си го види специалист. Ще ви бъда благодарна ако някоя от вас може да препоръча такъв.

Ходихме на преглед при офталмолога в Здравето на ул. Ами Буе и съм доволна.
Благодаря !!!

# 272
Момичето ми ще стане на 9 месеца след няколко дни, в последните дни крещи с цяло гърло, това нормално ли е, нещо я боли ли или така изразява недоволството си?

# 273
  • София
Моят син на 6 месеца крещи доста силно, когато си чака банята и вече няма търпение. Ако я боли, според мен викът ще е по-скоро внезапен, нещо като знак, че я е заболяло. Например като имат колики изведнъж почват да се гърчат и се будят с вик.

# 274
Момичето ми ще стане на 9 месеца след няколко дни, в последните дни крещи с цяло гърло, това нормално ли е, нещо я боли ли или така изразява недоволството си?
Моята е на 6м и пак си срещи с цяло гърло.. Когато е недоволна, когато се радва.. Общо взето почти винаги..

# 275
Моето момиче е на 7+,а миналия уикенд реши да крещи с цяло гърло, докато пазарувахме в Икеа. Ама не беше недоволно, нещо си бърбореше и извиваше...голям цирк. Явно си пищят бебетата 😂

# 276
Ами тя и преди пищеше, около 5-6ти месец, но го забрави за месец-два, реших, че е било период, в който си тества гласа, но сега си бърбори разни неща и изведнъж нечовешки писък, не както преди, а с цяло гърло и продължително, чак почервенява Grinning

# 277
На 10 м. синът ми обича да си пищи, когато е щастлив.

# 278
Пищят яко - едното, като гларус пронизително, другото - като рев на тигър.

# 279
Моя син сега на година и 2 месеца крещи , когато се развълнува или иска внимание

# 280
И на играчките крещят понякога, явно имат спорове и разногласия ... особено един телетъбис червен ... и двете му зяпат на него.

# 281
  • София
Моят е на 10г и не е спирал Simple Smile А и говори по-високо.

# 282
Много е гръмогласна, направо ушите ме заболяха днес Grinning

# 283
Salsicha, Червеният е По, хахах. Явно не харесват По😂🤣

# 284
Само той ги вади от равновесие, другите си ги разглеждат спокойно, още три има, но горкия червен е подложен на психически тормоз.

Общи условия

Активация на акаунт