За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 72

• 28 382
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
Ние сме приготвили един подарък-дървен уолкър. Той е на 10 месеца и нищо ни разбира от Коледа. Една играчка за мен е достатъчна. На близките също казах малки образователни играчки(залагам на дървените). Ще има време да разбира и да иска по много, не ми се ще от сега да се затрупваме.
Това за басейн с топки и аз мисля да пробвам, но в преносимото креватче.
Гледаме да излизаме поне веднъж на ден, но ако не вали изведро или няма мъгла. Веднъж в седмицата ходим на бебешки занимания. Веднъж се събираме с две приятелки, които имат бебета и "си играят" за час и половина. Общо взето се скубят и се бутат. Вкъщи основно играе по земята. Но всичко му е интересно точно за 2 минути.
Кашон и ние имахме миналата седмица 🤣🤣🤣

# 91
Бебето ще получи една дрънкалка. 😄 Каката я затрупах с играчки до третата година, нещо което сега абсурд да направя. По - малко играчки повече интерес, повече играчки, безкрайно събиране от мама. 😄 Басейна с топките беше едно безкрайно събиране. Докато не разбира ще минава с по - дребни неща. А после с каката нещо по - конкретно, което сами си изберат. (Бебешко легло за куклата си избра каката тази година и дъска за гладене, защото има рожден ден).

# 92
Какво правите с бебоците в тази мъгла( за София говоря), не съм я извеждала от 3 дни и полудява, аз имах работа навън, но тя остана с баба си... Иначе от 1 месец вече спи по 8-9 часа без да яде, на 5м е.
Въпрос, след раждане забелязвате ли да ви се развалят по-често зъбите? Знам, че бебето тегли калция, опитвам се да запълня липсите с мляко и сирене, ама днес пак бях на зъболекар с голям кариес...

На мен ми се разпадна почти цял зъб. А аз ям много млечни, сирене пък съвсем. След като отидох на зъболекар очаквах,че ще има много за правене. Но не, само една пломба имах. И тя ми обясни,че много се развалят и имало много по-зле жени по време и след бременност. Така че е твърде вероятно. Аз този го изграждах наново,и имаме още работа по него. То си е и до ген.

# 93
Ето ги купичките. Има и кръгли

Скрит текст:

Той има много играчки, но и се заиграва много с тях. Напоследък хит у дома е конструктора . Много си играе с него. Мога много да изреждам. Имаме много и всякакви играчки

# 94
Аз имах проблеми със зъбите и по време на бремеността и сега докато кърмя. Кореново лечение, изцяло разрушен зъб, няколкото кариеса даже не ги броя,кървящи венци. Ужас с една дума. Ходя през 2-3 месеца на профилактичен вече.
Аз много се радвам, че се изнесохме от София и живеем в периферията й. Именно заради мръсния въздух последните години страдах от константна задушаваща кашлица.
Извеждам бебето на двора на планински въздух. Макар,че тия дни избягвам, че от студа й цъфна в червен обрив лицето.

# 95
И ние след много умуване се махнехме от София. Никога не съм я харесвала. Насила стоях там. Тук въздуха е супер чист, в пъти повече, не може изобщо да се сравнява. Но ние сме си до гора.
Е,да ще пътувам след няколко месеца по час само в едната посока до Сф, трудно ще ми е,но не съжалявам и никога няма да съжалявам,че се махнахме.
Не мога да си представя да я отглеждам там. За съжаление обаче страната е на този хал,че само там вече има работа. Моля се да не ми се налага да се връщам.
Разбира се всичко си има и предимства и недостатъци.

# 96
Много ще има да се чудите защо ви боледуват децата гледани под похлупак. Голямата ми е извеждана и в сняг и в студ. Пи лекарство за първи път миналата година като я подпукаха градинските вируси. Вируси навън в студа не виреят.

# 97
Така е. Аз подозирам че е от детския кът защото се насъбраха събития с повечко деца. Моето дете не боледува често и е извеждана и в студа като бебе, обаче съм си по-страхлива. После 10 дни не можем да преборим една хрема и се мъчи и не може да спи. Всеки си знае.

# 98
Само като чуя детски кът и асоциацията.ми е болести Sad

# 99
Ами рядко я водя. Уж нямаше болни деца,но знае ли човек.

# 100
Момичет искам да ви попитам нещо. Малко съм притеснена сякш за детенцето ми. На 12ти правим 2м. може би още на две седмици като стана и стана много активен когато е буден. Не се спира на едно място, имам предвид, че непрестанно маха с ръце и рита с крака. Понякога издава звуци на недоволство ръмжи все едно се кара, напъва се или просто се мръщи много. Повечето от вас ще кажат колики, понякога усещам, че нма колики изпъва си крачетата, не му къркори коремчето не пръцка и пак е такаа актияен с ръце и крака.
Дали е възможмо да имаме някакъв проблем с нервната система или нещо по страшно не знам, само лоши неща взех да си мисля. Той няма покой постоянно се движи, един два пъти в бил спокоен буден да си дърпа бибата и да гледка спокойно.

# 101
Това, което не ми харесва в детските центрове е вентилацията. На мен ми е студено , камо ли на детето. То играе, не е на едно място като мен, но все пак удря в главата. Поне на тия, на които ние сме ходили

# 102
Пипинка,давай му играчки, на активна гимнастика го слагай. И моята беше на 2 месеца активна и е активно бебе. Просто му давай занимание, упражнява се детето, движи си ръчички, крачета, после ще почне да се върти.

# 103
И аз съм за активна гимнастика. Моят като попреминаха коликите много се занимаваше.

Голямата май ходи на детски кът за първи път това лято. Ама аз не съм критерий де. 😄 Не правя нищо, което правят модерните майки, нито големи панаири за рожден ден, не съм правила и за други поводи, фотосесии също не правя. Лятото ходим на един огромен кът, но той е открит, има батути, надувам замък, люлки, пързалки. Това и е детския кът, за тия затворените не ща и да чувам.

# 104
Моето заспиваше на тая активна гимнастика Wink
Аз съм го водила на детски кът ама за много малко

Общи условия

Активация на акаунт